reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Dzwoniłam do lekarza - sinupretu nie mozna w ciazy tylko te krople *spam* i parówki. Teraz żaluje że nie kupiłam z biedrze inhalatora!

Miałyście te krople??

Ostatnia edycja:
reklama
Miłego dnia dziewczyny ;-) Mój dzisiaj ma wolne od pracy, więc leniwy dzień nas czeka we własnym sosie, a to zawsze potrzebne jest :-)

W takim razie te z was moje drogie, które mieszczą się między 20 a 30 r.ż zachęcam do pisania wiadomości, a ja prześlę kwestionariusze. ;-)

karpanna, nie rozumiem tylko tego, że ja sinupret i posterisan mogę a Ty jakoś nie...co lekarz to opinia.

Ulotka Sinupret: Ciąża i karmienie piersią
Przed zastosowaniem każdego leku należy poradzić się lekarza lub farmaceuty. Należy zachować ostrożność stosując lek w okresie ciąży. Nie stosować w okresie karmienia piersią.

Ulotka posterisan:
[h=3]Przeciwwskazania:[/h] Nadwrazliwość na którykolwiek ze składników preparatu.

Kobiety w ciąży mogą stosować maści i czopki doodbytnicze łagodzące dolegliwości choroby hemoroidalnej. Jednak tylko niektóre preparaty można stosować bezpiecznie.
Informacja o tym, czy dany lek nadaje się dla kobiet ciężarnych, powinna znajdować się na opakowaniu leku lub w ulotce informacyjnej. W razie wątpliwości należy poradzić się lekarza lub farmaceuty. Preparat o bezpiecznym i skutecznym działaniu to Posterisan®. Można go stosować zarówno u kobiet w ciąży, w okresie laktacji jak i u dzieci.

Ostatnia edycja:
Hej!

Bada lacze sie w bolu
My wczoraj bylismy na spacerze i bylo wsio ok
Pochodzilismy moze z 30mim wcale nie szybko
A po powrocie brzuch tak zaczal mnie bolec ze myslalam ze umre :-(
Najgorsze ze anixsie schylic, ani ubrac ani rozebrac
Wzielam na noc 2no-spy i itak budzilam sie z bolem
Cos takiego jak po myciu kuchni jak sie ti wprowadzilismy
Na szczescie mlody fika
Czuje go ;-)
No ale brzuch dalej bolo
I od kilku dni sutki
Blagam o styczen

U nas szaro, buro, mokro i 0 stopni:-|

przysięgam,ze to moja najgorsza ciąża,na szczęście ostatnia :rofl2:
nawet torta nie przełożyłam,więc zaraz się biorę,bo o 17 goście przybędą

Podpisuje się pod tym:-p
Chociaż powiedziałam Ł, że jak wygramy w totka i wybudujemy dom to robimy jeszcze 2:-D

Mówcie mi dzisiaj Perfekcyjna :-)
Odwiozłam potworki do przedszkola, byłam w Biedrze na zakupach, wróciłam do domku i odkurzyłam, wstawiłam pranie i umyłam podłogi:-)
Zaraz biorę się za prasowanie Lilutkowych ciuszków, a później rozpakuję karton z per.dółkami, które wczoraj przyszły i chyba od razu ręczniki dla młodej wypiorę:-)
Jak dobrze wrócić do żywych:-D

agulqua, ja już się boję o swoje sutki co to będzie po porodzie, skoro teraz jak je sobie dotknę to bolą. Czy można je jakoś przygotować do karmienia? Bo podobno pocierając można wywołać poród, a tego to bym teraz nie chciała...

Alecta jakbym miala duuuzo siana to tezbym mogla miec gromadke :p
Zazdroszcze
Ja mialam dzis oodlogi ogarnac ale w zwiazku z tym ze brzuch tak boli wole nie ryzykowac
Poprosze Ł jak wroci by zrobil

Mcpearl moja tesciowa mowika zebym hartowala
Polozna mowila ze w zadnym wypadku bo nic yo nie da a tylko bol sobie sprawiamy
No i mowila ze mozna juz teraz smarowac mascia tlusta typu purelan np
Taka jak pozniej orzy karmieniu
Ale czy to cos da, nie wiem?

alecta, niech moc będzie z Tobą! ;-)
ja mam w planach iść na spacer z młodym i przy okazji wejść do pasmanterii po malutkie kawałki wełny na pomponiki ;-)

hej!

i miłego dnia! :)

Ok mała przerwa na kawę i biorę się za prasowanie:-D
Nawet do spółdzielni udało mi się zadzwonić w sprawie kaloryferów :-p

Dżizas, ale ja będę później zdychać:-D

Jeszcze zrezygnowałam ze swojego sałatkowego obiadu i zamiast tego mam zamiar zrobić naleśniki.
Tzn podsmażę cyca z indyka razem z surimi i kiełkami, dodam pekinke i skleje do tego jakiś sos z jogurtu naturalnego:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry