reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

alecta super,że masz siły :-) i na obiad pyszności ;-)

dostałam przelew z zus,ale mnie oni wnerwiają,bo to niby od 1 do 17 tego miesiąca,ale gdy dodałam te grosze co dostałam 5 listopada za końcówkę października,to wyszło mniej o 50 zł niż za poprzednie zapłacone w całości,a niby cały czas mi gin wystawia na 4 tygodnie i do tego i tak mam mniej niż wypłaty miałam ,chamstwo w tym państwie :-p:zawstydzona/y: ale Wy o tym wiecie :tak:

reklama
Nulini nie martw się ja raz na 2 miesiące mam taki dzień:-p
Teraz chce więcej zrobić żeby mieć mniej na weekend jak dzieciaki do przedszkola nie idą, a później wróci Ł i znów on będzie sprzątał:-D
W sumie to mi trochę brakuje tej mojej łajzy.
Raz, że mi dużo pomaga czy to przy wniesieniu cięższych zakupów czy to własnie w sprzątaniu, a dwa jak go nie ma to nawet powrzucać nie mam komu:-D

Bada ja też dostaje mniej niż wypłata, ale to pewnie przez to, że kilka razy byłam na opiece jak dzieciaki chorowały.
I też mam równo co 4 tygodnie wystawiane zwolnienia, a raz dostaję trochę więcej, raz trochę mniej i czemu tak jest to za cholerę nie wiem.

Z tego co wiem to zależy od ilości dni w miesiącu. Bo podstawą jest średnia za poprzedni rok przed rozpoczęciem L4 i ZUS to przelicza na stawkę dzienną. I w zależności od tego czy miesiąc ma 30 czy 31 dni jest trochę mniej lub więcej :-)

Karpanna wytrwałości

Bada coś w powietrzu jest ze tak źle się czujemy, ja w nocy juz myślałam że na porodowke pojadę

Karpanna mi lekarz mówił ze sinupret można!

Jenn jak zjem śniadanie to ci napisze

Agulqa_b mnie sutki bolą od maja :/

Alecta jesteś szalona ja dopiero wstałam po zarwanej nocy :( i dzień nie szykuje się lepiej :(

McPearl porodu nie wyeolasz ale masowanie sutow powoduje wytwarzanie oxytocyny w org i to może przynieść skurcze

U mnie w nocy dramat o 3 obudził mnie taki skurczybyk ze nie wiedziałam za co się łapać, i tak co 10-15min je.b! I to tak mocne ze sama się ruszyć nie mogłam odcrazu no spy i magnezy ale zbyt nie pomogło stały się mniej regularne tylko bo jeden był po 5min a następny po 15 oczywiście aż T się obudził leki podał i czuwał dopiero kolo 7.30 się uspokoiło tzn skurcze były na tyle słabe ze zasnęłam ale niestety znowu boli o coraz mocniej. Ja nie wiem co jest ale do wieczora poczekam i zobaczymy na razie przechodzi mi przez głowę porodowka bo bolało jak przy oli jak miałam już 80-90%.na ktg na tydxien przed terminem i prawie 2tyg przed urodzeniem ja nie chcę przez to znów przechodzić ;(

Troche zaniedbalam i ten watek, ale teraz wole lezec i sie uzalac nad soba;-) a tak serio to glowy nie mam ostatnio do niczego:baffled:

Bada Wszystkiego Najlepszego dla Antosia:-):-)

Aza ja tez znalazlam u siebie jakis cza temu zylaka na wargach i przez 2 tyg bralam Cyklo3Fort i tyle, ale moj jest maly, ze czasem boli, a czasem nie..

Megami ja smarowalam Hascovir i po 5 dniach nic kompletnie juz nie bylo:tak: ale to mialam stosowac cos co zawiera acyklowir, wiec i chyba tak jak alecta pisze Zovirax tez to ma;-)

Jenn zaraz przesle maila;-)

Dziewczyny współczuję tego złego samopoczucia i skurczy - ja oprócz moich słabych wyników i choroby i lekkiego przeziębienia nie mam powodów, żeby narzekać na samopoczucie. Nawet kręgosłup trochę odpuścił :sorry: jeszcze dokuczają mi swędzące i piekące rozstępy, których mam już miliony :sorry:

jenn ja się nie łapię wiekowo, za stara jestem ;-) z ciekawości - jakie masz kwestionariusze? i czego dotyczy praca?

LayDeek ale bym się wkurzyła :angry: tym bardziej, że płacicie! my na szczęście mamy darmową i szczerze mówiąc średnią tą szkołe...ostatnio nie byliśmy, bo P chory, zresztą jest tak zalatany w pracy, że wieczorami dopiero wraca...

Doggi już nie mam słów, życzę Ci stycznia z całego serca

alecta mój zawsze w bloku odpowietrzał (też odkręcaliśmy zgodnei z instrukcją ale i tak trzeba było...) i tu w domu też, ja nie potrafię...

Mały mi się wciska ciągle pod prawe żebro! Nie wiem, czego tam szuka :laugh2: ale wiecznie czuję coś twardego po prawej stronie a to żebro już całe obolałe :-p

Doggi mnie bolaly w 1trym a potem spokoj
No i bol powrocil

Ł do mnie dzwonil i tylko mnie wkurzyl
Mowie mu ze net mi na kompie nie dziala
Ledwo stoje i z nim gadam a ten do mnie ze nie musze miec pretensji do niego o to ze net nie dziala
Szkoda ze nie zarejestrowal tego ze w ch.uj sie zle czuje
I nie wpadl na to ze moj ton jest spowodowany bolem a nie jakims zje.banym netem

Witam w ten mokry, pochmurny i zimny dzień.
Agulqa faceci... :confused2: Nie denerwuj się. Mój tak się przejmuje jak coś mnie boli, że nie każe mi nic robić ale żeby sam to zrobił to już gorzej. Siedzi na dupie i gada tylko i raz na tydzień pomoże w domu.

Alecta szalejesz dzisiaj :-D Ja dla odmiany leżę jeszcze w wyrku, śniadanie właśnie zjadłam, nawet nie chciało mi się go robić i zeżarłam mleko z nesqikiem :-D Złożyłam tylko wysuszone pranie i wstawiłam nowe....

Przed wyjazdem o ile się wykaraskam to pójdę do zusu a jak nie to jutro napisać to oświadczenie i o 16 wyjeżdżamy na tą nieszczęsną szkołę rodzenia , godzinę posiedzimy i o 18:40 na usg :-) A jutro znów do bydg jadę i to na 12 muszę być :confused2: bo mądra na taping brzucha się umówiłam. Może szpital od razu zwiedzę....

reklama
Bada, najlepszego dla Antosia :-)

Jenny, ja niestety nie łapie się już wiekowo, ale powodzenia:-)

Mi lekarka poleciła wczoraj Posterisan bez hydrokortyznu (bez recepty)

Miłego i bezbolesnego dnia wszystkim :-)

Ostatnia edycja:
Do góry