reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Hahahaha Ł mnie rozje.bal. gadam cos do niego a ten: "wiesz co. Nie mow nic przez chwile. Zachnij rozmawiac ze swoim wnetrzem i powiedz tym zje.banym hormonom, zeby sobie poszly. Bo jak Ty tego nie zrobisz to ja wkroecze do akcji i je ku.rwa wyprosze"
Hahaha usmialam sie do lez :p

Nulini mi lapek za duzy juz i niewygodny. A tabsior w sam raz ;-)
Aaaa ja tez dzis posciel zmienilam!!!!:-) i pranko wstawilam i powiesilam hihi :-)

Nulini ja wlasniw teraz w orange jestem i spieprzam stad

Sprite :-D hahaha rozwalilas mnoe ;-) Lolita :-D kojarzy mi sie tylko z jednym zawodem ;-)

reklama
Właśnie czekam u gina :-D
Jak ja lubię, że u niego nigdy kolejek nie ma :-D

Dobijaj mnie jeszcze....

Sprite, ja LOLA mówię na moją najlepsiejszą koleżankę ze studiów :-D Ona Karolina i od Karoli wzięła się Lola, Lolita, inaczej do niej nie mówiłyśmy :-D

agulqa, udany ten Twój chłopina :-D

Dzwoniłam dzisiaj do ZUSu, nakreśliłam sytuację, że pracodawca znowu wali w ch.uja, do tego w biurze nie ma sekretarki, więc nikt telefonu nie odbiera i nie mam nawet jak się dowiedzieć o postępie w sprawie.

I co mi pani poradziła?
Znowu napisać do ZUSu pismo z wyjaśnieniem, załączyć ksero zwolnień i potwierdzeń wysłania listów i oni wystosują pisemne ponaglenie do firmy w Warszawie...

Strasznie mnie to dobija, że ZUS nie może nic zrobić, że nie ma żadnych procedur na taki wypadek, tylko samo wysyłanie pisemnych ponagleń, które nic nie daje, bo nawet żadnych kar nie ma za przetrzymywanie zwolnień przez pracodawcę, ja mogę jedynie dostarczać wszystkie papierki, a to i tak kompletnie niczego nie zmienia, bo oni muszą czekać na pieczątkę, przez co ja nie mam pieniędzy...

Normalnie wyć mi się chce, tak się cieszyłam, że udało mi się zajść w ciążę będąc zatrudnioną, że będę miała zasiłek i będzie pięknie...

Nie no, Lolita odpada, ale Lola jest super :):):) może uda sie zarejestrować jako Lola ;-):D

Nulini, szlag by mnie trafil:-\. Współczuję, bo to naprawde nie jest śmieszne :-\

Nulini porazka w tym naszym panstwie, najgorsze ze sade tez nie ma co straszyc chyba nie?

Bez szans, jak się dowiadywałam w ZUSie, to nawet nie ma sensu składać pozwu, bo i o co, o zwlekanie z odsyłaniem druków?
Przepisy mówią, że pracodawca ma na to 7 dni, ale to żadne przepisy, bo nie ma kar ani sankcji za nieterminowość :wściekła/y:
ZUS może tylko pogrozić palcem na piśmie :wściekła/y:

Pfff smiech na sali.
No kutwa nam zeby ulgi na dzieci zabierac i dopieprzac inne dziwne rzeczy to pierwsi sa.

A dowiadywalam sie u nas w gminie o "becikowe" wiec nie mozna przekroczyc 500zl na osobe zeby dostac

reklama
Do góry