reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Też jestem ciekawa czy mają prawo od tak zażądać dokumentacji medycznej. Właściwie to powinno być objęte klauzulą poufności...

Zdrówka dla Aleczki. Wrodzone zapalenie płuc to takie gdy dziecko rodzi się z zapaleniem płuc, najczęściej spowodowanym infekcją u matki w ostatnich 2 tyg. ciąży. Mój młody za to miał jakąś infekcję po porodzie i dostawał antybiotyk w kroplówce przez 5 dni.

reklama
Dokumentacje wzięli od lekarza prowadzącego. Że mam fajna gin to mi powiedziała o tym :) Zaraz po kontroli dokumentacji, wpadli mi do domu. Babki miłe, powiedziały ze chodzi im o to czy przypadkiem nie pracuje.
Mnie w maju skończyła sie umowa, ktorej pracodawca mi nie przedłużył. Od czerwca jestem na zasiłku. I stad pewnie te kontrole...

Miałby gdybym na dzien 31 maja była po 12 tyg. A że byłam w 7 to d*pa. Prawo pracy nie uznaje ciazy przed ukończeniem 12 tyg.

Ewi u nas nawet nie ma lecklerka :p

Bada ojj kiepsko. Szkoda mi takich maluchow zawsze. Oby szybko wrocila do zdrowia i pelni sil

Emilchen to calkiem sporo :p

Moj mlody mial zapalenie pluc i byl w szpitalu jak mial ok roczku. Ale nigdy nie zapomne widoku jak tata mial go na rekach a on ostatkiem sil nam pomachal przed wyjsciem

Laydeek ale slabizna. W ogole z ta ciaza ze od 12tc dopiero to tez lipa

Nulini chyba raczej bez macierzyńskiego, bo żeby mieć zasiłek macierzyński to w dniu porodu trzeba być zatrudnionym.
Ja jak byłam w ciąży z Tymkiem miałam umowę na zastępstwo i laska wróciła do pracy zanim zdążyłam urodzić to miałam tylko zasiłek z zus do dnia porodu, a później poszłam na zasiłek z UP :/

Ł w końcu wyruszył do Rosmanna...
Pranie muszę zatem przełożyć na jutro

reklama
Do góry