reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nie to u mnie też leżeli, ale nie dwie godziny. Wyciągnęli, położyli jeszcze z pępowina, polezal, zabrali potem do mierzenia itp. potem dali jeszcze trochę i zabrali i zajęli się mną. Wszystko razem około 20-30 min. Na pewno nie dwie godziny. :)

reklama
Mommy- mam ten sam problem z rzęsami. Nie raz w życiu słyszałam pytania czy mam założone sztuczne, a teraz :-( Aż się płakać chce takie krótkie i rzadkie się zrobiły. Dodajmy jeszcze, że w pierwszym trymestrze dostałam uczulenie na wszelkie produkty do oczu. Nawet korektora używać nie mogłam. Mam nadzieję, że po ciąży wrócą do mnie moje piękne "firanki".

Alecta- najlepszego dla Nikoli i dziękujemy za ciacho. :-)

Agulqa- bardzo ładny komplet i rzeczywiście super jak można sobie na taki duży stół pozwolić. Mi się tylko zaokrąglone brzegi nie podobają, ale wiadomo przy dzieciach taki jest bezpieczniejszy :-)

Jeżyk to u mnie tak było przy pierworodnej. Młodą rodziłam w innym szpitalu na szczęście (zabrali ją na mierzenie, gdy szłam na poporodową) ;-)

Ostatnia edycja:
jezyk, u mnie długo. zdążyłam urodzić łożysko, zszywali mnie (a pieścił się ze mną niemożliwie, bo to był taki młody lekarz :-D:-D:-D), później karmienie piersią, co też dosyć trwało, bo już kiedyś pisałam, że pierwsze miesiące kp, to była u mnie nieustanna walka z sutkami i samą sobą, i jeszcze zdążyłam kilka tel odebrać, więc ponad godzina na bank. ale czasu nie liczyłam, więc nie powiem, że bite 2h u mnie leżał ;-)

Ja mam ombre teraz chociaż już trochę wyblakłe, ale do fryzjera na razie nie mam jak iść.

Agulqa stół z krzesłami ładnie się prezentuje, chociaż ja wolę bardziej nowoczesne meble. Ciemne obicia na krzesła świetne.

My w domu tez mamy duży stół, a jak przyjedzie cała rodzina z dziećmi to i tak się nie mieszczą (20 os.). Na razie używamy go na co dzień, ale kombinuję jakiś barek do kuchni do posiłków na szybko.

Sylwi, weź sobie mój barek, bo ja teraz nie mam gdzie go upchać. a tak go lubię :-(

Nulini, też mi smakują, ale te ze szpinakiem są w innym pudełku i dziś dopiero pierwszy raz je zauważyłam i kupiłam ;-)

u mnie też ważyli itp. jak ja już odjeżdżałam na oddział. bo pamiętam jak mnie przewalali (nie pozwolili mi się podnieść samej z łóżka do porodu) z łóżka na te jeżdżące łóżko, którym transportowali mnie na salę. wtedy właśnie babka jeszcze mnie w drzwiach zatrzymała i pytała, czy mam cukrzycę, bo młody waży 4,5 kg :rofl2:

Jezyk no nam tak mowila jak w praktyce bedzie powiem w styczniu ;-)
Poza tym ona zawsze mowi ze przez dwie h dziecko sie nie skurczy i nie przytyje wiec to nasz czas ;-)

Marcioszek nam sie ten bardziem podobal niz taki kanciasty no i myslalam juz o Robercie ;-)

Sylwi ja bede miala styl taki hmmm normalny ;-) meble tez nowoczesne mi sie podobaja ald w naszym mieszkaniu chce by bylo bardziej przytulnie i do reszty mieszkania by nie pasowaly

reklama
Do góry