reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Alecta ja soecjalnie bralam wiekszy. Fakt ze rzadko sie uzywa na np 10osob ale ja pamietam ze jakies imprezy w domu to byla masakra.xjesc sie nie dalo taki scisk. Nasz po rozlozeniu zmiesci 12osob czyli na dobra sprawe mnie z Ł, jego i moich rodzicow, obie sis z chlopakami i zostaja dwa krzesla na jakiegox chrzestnego :p a jeszcze mlody i Robson :p wiec uwazam ze dla nas w sam raz. Poza tym ja nie chce mega zagracac salonu wiec moglam z wielkoscia zaszalec ;-)

Emilchen ja do tej pory jeszcze cwiczen nie mialam zadnych ;-) dzis tez mielismy o porodzie. U nas tez klada bobasa na te 2h. Tez masz chodzic, siadac, skakac na pilce, to co chcesz by sobie ulzyc. No a ulotki i probki sporadycznie dostajemy

Bada nie chcialam takich ciemnych, ale chcialam braz lub bez. Braz byl tylko ten, a bez byl szary i zimny. Nie podobal mi sie. Wiec ostatecznie wygral ten

reklama
alecta nic nie mów... inhalator został odłożony na bok i leży i się kurzy, a już dawno trąbię mojemu, żeby go sprawdził jeszcze razi albo działa albo oddajemy! Jedna sprawa, że ostatnio żyjemy trochę na wariackich papierach, prawie nas w domu nie ma, no a druga, że mój mąż tak ma, że na początku jak jest jakiś sprzęt to chętnie wypróbowuje, testuje, a jak coś jest nie tak to zapał mu mija i zapomina :no: jeszcze wczoraj wieczorem po przyjeździe mu mówiłam, że ma uruchomić (po czym poszłam spać), rano pytam a on zapomniał, a akurat nic innego do roboty wczoraj wieczorem nie miał... może dzisiaj się uda??

Sprite ja z domu oamietam niewygodna lawe lub maly stol. U tesciow to samo, niewygodna lawa lub stol dla 4osob w kuchni. My z Ł juz teraz przywoazujemy duza wage do wspolnych posilkow jak oboje jestesmy w domu. I wygoda podczas jeczenia jest mega wazna dla mnie. A stol toi tak ze zajmuje tyle miejsca ile na niego przewidzielismy ;-)

Ja kilka dni temu też farbowałam włosy, zamiast ognistego rudego mam na głowie bordo... nie wiem czemu kolor tak dziwnie złapał.
Ja już też miałam wszystkie kolory tęczy na głowie, najlepiej się czuję w rudych. Naturalne mam beznadziejne, takie mysie dosłownie, ciężko nawet ten kolor określić. Więc zostaje farbowanie:)

U mnie w domu sprzątała mama, zwłaszcza po mojej młodszej siostrze...Siostra ma teraz 16 lat i ojciec dalej sprząta jej pokój...
Nina sama sprząta po sobie, czasami nawet mi pomaga ścierać kurze. Poza tym w przedszkolu też muszą po sobie sprzątać więc jest nauczona.

Robię dzisiaj na kolację Wasze racuchy, mam nadzieję że wyjdą.:-)

Suseł, a pochwal się włosami i powiedz jaką farbę miałaś.
Normalnie mam teraz obsesję :p

Agulqa nasz w sumie jest ok, bo jak mamy gości to przedstawiamy go do narożnika, ale jak dojdzie Mańko-Lila to nie będziemy do każdego posiłku stołu przestawiać jak podrośnie.
Zwłaszcza, że jak pozbędziemy się łóżeczka to jedną szafkę przedstawimy w inne miejsce i większy stół się wtedy bez problemu zmieści.

Piękny stół... Ach ach :)

U mnie nie brali, co potrzeba oceniali na brzuchu mamy, mierzenie potem.

Ostatnia edycja:
reklama
jezyk, brali. dopiero jak odebrali mi go z brzucha/piersi. nie pamiętam dokładnie sekunda po sekundzie jak to było. ale wydaje mi się, że nawet jeszcze z pępowiną chwilę leżał. w każdym razie po odcięciu był u mnie dalej goły i taki trochę brudny.

Do góry