reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Emilchen jak wrazenia ze szkoly rodzenia?

Gosiane to u Ł bylo tak ze nawet jak posprzatali to wiecznie bylo zle, albo babcia za niego robila. W poznaniu to ogarnelam, ale teraz musze na nowo po polrocznym mieszkaniu z tesciowa i babcia Ł

Alecta zdrowka i sił !

Nulini to wlasnie babcia Ł nauczyla tak dziadka ze on ciagle tylko lezy. Ona mu robi sniadanie, obiad i kolacje. Wszystko pod nos. On ciagle przed tv. I jak lezy i w tym pokoju tel dzwoni to krzyczy do niej do kuchni zeby odebralami ta leci jak na skrzydlach prawie. Nie dla mnie takie zycie

Bada u nas pod blokiem tak sie rozstawili z kwiatami ze przejsc sie nie da, no lekkie przegiecie

Jezyk popieram. Dobre podejscie! Trzeba od poczatku uczyc

My dzis odebralismy samochod. 430zl poszlo.... mam nadzieje ze poki co nieprzewidziane wydatki pojda na bok.

reklama
Dzień dobry :)

Sprite nie zapomnij nam napisać jak z koleżanką będzie odcinek! :)

Alecta - 100 lat dla solenizantki!!! :) Miałam pisać to samo co megami , żeby tylko na głowie coś zostało po tym farbowaniu ;-)

Karpanna właśnie czytałam dzisiaj od rana w książce , że w 3 trymestrze się to zdarza i nie jest to coś groźnego.

Nulini ja wczoraj myślałam , że mi zamarzł płyn od spryskiwaczy bo nic nie psikało (w głowe zachodziłam , przecież jest na plusie, trochę powyżej zera ale jest) maskę otworzyłam i się okazało , że płyn się skonczył :-D Masakra , już zalałam zimowy ;-) Co do spacerów to mi mały też tak uciska , że zawsze na półmetku spaceru muszę skorzystać z wc a tam gdzie chodzę to jest ich niewiele a moja trasa obejmuje ok 7km , dzisiaj ciepła kurtka przyszła , mam nadzieję , że dobry rozmiar to od jutra zaczynam znów spacerki :-)

Wiecie co mi się dopiero męża po 9 latach wspólnego życia udało w miarę "wychować" żeby sprzątał i pomagał w domowych obowiązkach jak w ciążę zaszłam. Jak w swoim domu rodzinnym mieszkał to brak słów, wszystko pod nos podetknięte i zabrane a kobieta jak służąca - jedna babka i 4 chłopów co NIC nie robili :confused2:

My dzisiaj jedziemy za mebelki resztę dopłacic i na szkołę rodzenia, nie chce mi się przyznam się szczerze. Ciacho jakieś mam ochote zrobić ale nie wiem czy szarlotke czy bananowy song (mniej roboty). Dzisiaj musiałabym składniki kupić przed wyjazdem jeszcze a jutro od rana zrobić ciacho bo po południu na zajęcia jadę.... Dobrze, że mimo niechęci obiad wieczorem zrobiłam w sumie na 2 dni z alaantkowego bloga :-D Klopsiki drobiowe z farszem warzywnym. Pyszne wyszły ale nie takie ładne jak na zdjęciach :-D No kurde nie umiem lepić zgrabnych małych klopsików z nadzieniem, zawsze wyjdą jak moja dłoń bez placy :-D

Alecta- ja w styczniu z rudego stalam się blondynka w jeden wieczór. Da się, chociaż nie powiem włosy się zniszczyły, dlatego już nie wracam od maja do blondu. Ale chciałam i miałam :D

ja od 2 lat farbuje czekoladowym brązem i też chciałabym już zmiany,ale teraz mam takie zdrowe,lśniące włosy i tak mi szkoda ich niszczyć,ale kusi mnie,kusi :-Dzawsze jakoś tak wracam do blondu już kilka takich "operacji "za mną , a czerwienie i rudości to kolory,które naj szybciej mi się spierały,może dla tego,że myje włosy co 2 dzień ?

Bada- mi też szybko się spierają. Rudosci mają właśnie to do siebie. Chociaż pianka z wellaton nie spływa po dwóch myciach, u mnie to jedyna farba której kolor ładnie się trzyma.

ja też jej używam :-) i ona jedna jak się zmywa to równo,a nie ,że widać jaki kolor pod spodem miałaś ,a tak właśnie nie mogłam przykryć pasemek innymi brązami,a tą się udało;-)

Ja mialam kiedys brazowe i czarne. Ł twierdzi ze niezla laska wtedy bylam :p pozniej wrocilam do blondu. Chwile mialam rude i jemu tez baaaardzo sie podobalo. Chce bym po porodzie znow na rudo sie walnela. Zobaczymy

Bylam ma dzialce tesciow. Nazbieralam szyszek. Zaraz wyrzuce na gazete by sie suszyly. Pozniej kupie spray zloty i beda na choinke ;-)

Ja miałam na głowie wszystkie kolory :-) No prócz takich kolorów jak zieleń, róz, niebieski itp ;-) W czarnych wyglądam okropnie, w blondzie też nie mój kolor i od 8 lat nie farbuję w ogóle włosów. Jak zaczęłam się spotykać z małżem to miałam rude i podobałam się sobie w nich , z chęcią bym się przefarbowała ale powiedział, że z domu mnie wywali i że nie mam kombinować bo najładniej mi w moim naturalnym czyli brązie :-D Z długościami też kombinowałam miałam fryzury od boba do włosów do połowy pupy, które dopiero po ślubie ściełam bo już mnie wkurzały nieziemsko....

alecta, szalona! Ja to się boję o kłaki, bo teraz rosną i są mocne, ale po porodzie wiem, że mi pół wypadnie, więc nie chce ich niszczyć farbowaniem :-p

Mommy, ja to się właśnie modliłam, żeby mi się po drodze sikać nie zachciało, bo kaplica :-D Ja niestety muszę farbować, bom siwa jak gołąb :confused2:

bada, rudości są wredne, strasznie szybko się wypłukują :-(

reklama
Nulini ja już kilka razy w strone krzaków patrzyłam :-D Ale dałam radę ;-)

Co do włosów, moje się nic nie zmieniły w ciąży za to rzęsy które miałam piękne, gęste , długie (wiele kobiet mi się pytało czy przedłużam i zagęszczam) teraz wołają o pomstę do nieba a odżywek żadnych teraz nie chcę stosować i został olej rycynowy do ratowania żebym nie miała łysych oczu.... :-( Przerzedzone, krótkie, sztywne.... Mąż się śmieje , że mały z firankami się urodzi - oby ;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry