reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Ja powiedziałam Szefowej jak tylko zaczęłam plamić. Moja to dobry człowiek, sama ma synową w ciąży więc zrozumiała. Myślałam że jeszcze popracuję ale niestety dostałam bóli brzucha, plamienia i wylądowałam w szpitalu. Teraz kazali mi leżeć aż krwiak się wchłonie i pewnie do pracy już nie wrócę.

Zdrowie dziecka jest najważniejsze :)
Ja wczoraj byłam na wizyc i lekarz mi wpisał zagrożenei poronieniem z wykrzyknikami
Powinnam lezec ale nei mam jak

Hey,
miałam do Was wczoraj zaglądnąć ale czułam się tak fatalnie, że leżałam tylko i spałam. Co do forum to ja z listopadówkami 2009 mamy codzienny kontakt i jak tylko któraś gdzieś jedzie to zaraz z tej okolicy dziewczyny się umawiają. My to znów poznajemy się całymi rodzinami. Mój mąż bardzo polubił kilka rodzin, które poznał i jak tylko jedziemy nad morze to zawsze jest plan spotkań hehe...

malinka, słyszałam o rozwodach tylko po to, żeby się dziecko dostało, w pale się nie mieści...

Dokładnie- zaproponowano nam to w jednym z przedszkoli- wystarczy podobno tylko złożyć pozew i już jesteś przed innymi. My nie mieliśmy kompletnie żadnych szans na przedszkole państwowe- konkurencja nas zmiażdżyła :cool2:- podobno same samotne matki, z niepełnosprawnością swoją lub dziecka i oczywiście wielodzietni he he he. Nasze prywatne jest zaraz za płotem od państwowego to widzę jakie gwiazdy przyjeżdżają :-D

Teraz będę walczyć bo bardzo zależy mi na tej szkole, przedszkole odpuściłam :sorry2:poszedł do prywatnego :-( całe szczęście w tym miesiącu płacę ostatni raz !

Ewi, ja na forum majowym zaczęłam się udzielać dopiero, jak Filip miał 4 miesiące więc dołączyłam do zgranej paczki, ale i tak udało nam się dogadać. Mam tam też znajomą z Lublina i we dwie jakiś czas temu odwiedziłyśmy koleżankę z Sandomierza. Takie znajomości są fajne;)

Moje dziecko od trzech dni śpi do 5.30. Chodzę zamroczona całymi dniami i maksymalnie wykorzystuję małżonka;)

Wiem co to znaczy, moja mała wstaje o 5 codziennie a chodzi spac o 22

Malinka no tak, to zmienia postać rzeczy. W takim razie trzymam kciuki, żeby się dostał. A jak nie to co? Rejonówka i później przeniesiecie?

Moja córa się do przedszkolnej nie dostała, więc biorę ją na edukację domową.

Nulini no to co ludzie robią czasem się w głowie nie mieści. Ale też państwo nie wspiera normalnych rodzin, to kombinują...

Mama Blogerka no to chociaż wypoczywaj gdy tylko możesz...

Oho... Burza idzie... ach ta pogoda...

Dziewczyny tak sobie pomyślałam, to oczywiście tylko propozycja ale tak zrobiłyśmy z mamusiami grudniowymi 2012
Może założymy sobie tajną grupę na fb? Nam pomagało to w tym że wrzucałyśmy sobie tam tematy do rozmów, zdjęcia, wszystko było w jednym miejscu. A jak cierpiałyśmy na bezsenność to wchodziłyśmy na grupowy czat i prowadziłyśmy konferencje.
Oczywiście na forum * nie tym, na innej stronie, tez pisałyśmy

Malinka trzymam kciuki za wyniki. Ten pomysł z rozwodem to jakaś masakra co się w tym kraju dzieje...

Mamablogerka
ja uważam, że na takie zamknięte grupy to jeszcze za wcześnie. Część się pewnie wykruszy a my musimy się choć troszkę lepiej poznać. Później jak najbardziej jestem za. My też kiedyś mieliśmy czat i po jakimś czasie umarł śmiercią naturalną, za to na forum jesteśmy cały czas :)))

reklama
Malinka no tak, to zmienia postać rzeczy. W takim razie trzymam kciuki, żeby się dostał. A jak nie to co? Rejonówka i później przeniesiecie?
.

Później też będzie problem bo jak się już przeprowadzimy to też nie będzie to ten rejon- bo idziemy za miasto 10km więc wtedy to już na wsi zostaje jakoś szkoła- i chętnie bym go dała ale nikt mi go nie odbierze jak wrócę do pracy a w mieście są dziadkowie...:tak:

Dziewczyny tak sobie pomyślałam, to oczywiście tylko propozycja ale tak zrobiłyśmy z mamusiami grudniowymi 2012
Może założymy sobie tajną grupę na fb? Nam pomagało to w tym że wrzucałyśmy sobie tam tematy do rozmów, zdjęcia, wszystko było w jednym miejscu. A jak cierpiałyśmy na bezsenność to wchodziłyśmy na grupowy czat i prowadziłyśmy konferencje.
Oczywiście na forum * nie tym, na innej stronie, tez pisałyśmy

no nie wiem.... dla mnie to chyba za wcześnie... może poznajmy się jeszcze troszkę ? zapewne jeszcze sporo mam dołączy a tak ciężej będzie im się "wbić" takie moje zdanie :sorry2:

edit- AZA chyba napisałyśmy w tym samym czasie :) też uważam że za wcześnie

Do góry