reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Doggi, no właśnie ja w ciąży z Tosią owoce jadłam tak, że aż mi język drętwiał! A teraz mi się nie chce, w niedzielę miałam arbuza i nawet nie tknęłam :-(

sencha, jeśli rozwiążą umowę o pracę przed porodem, to tak, jak napisała Gochson, po porodzie tylko zasiłek, czyli bodajże 400zł, jak umowa rozwiązana po porodzie, to masz procent od wynagrodzenia :tak:

Gin mnie dzisiaj od razu zapytała, czy chcę pracować, czy od razu na L4, mam się zastanowić, jak wolę, cieszę się, że nie jest z tych, co każą pracować aż do porodu ;-)
Póki co L4 nie biorę, bo mam niestresującą pracę, nie licząc użerania się o pensję :wściekła/y:

Nulini, sencha kwote zasiłku wylicza się z 12 miesięcy wstecz, z zatrudnienia. Po prostu jak ma się umowę na czas okreslony to ona chyba zostaje przedłużona do dnia porodu, a potem normalnie płaci ZUS na podstawie wynagrodzenia z zakładu pracy.

Juzvdrugi dzień z rzędu nie mam mdłości, w cyckach tylko suty bolą (ale tak od początku mam) kak się człowiek źle czuje to narzeka, jak za dobrze się czuje tez źle, jedyne co toam nos czuły i mnie wkurzają różne zapachy :/ i ten posmak metaliczny w buzi :/

Dlatego właśnie strasznie się cieszę, że mam umowę na czas nieokreślony :tak: Szkoda tylko, że na pół etatu, ale nie mam co marudzić, w ciąży z Tosią zostałam w ogóle na lodzie, bo pracowałam na czarno, więc żadnych przywilejów i świadczeń :baffled:

Witam laseczki :-) po zwolnienie nie poszłam za to powiedziałam w pracy o ciąży,dyrektorka zareagowała dobrze o dziwo powiedziała,żeby się o szczędzać i tak zrobię oraz pogratulowała i podziękowała,że tak szybko jej mówię.Także kolejny stres za mną.
Witam nowe mamusie i miłego dzionka :happy2:

bada m. Super ze z szefową ok, wydaje.mi się ze jak się szybko mówi to szef też inaczej reaguje, bo wie na czym stoi, i mówiąc samemu nie ma tego problemu ze sam zauważy i wtedy jest dno, ja bym się wściekła ;)

reklama
Ja powiedziałam Szefowej jak tylko zaczęłam plamić. Moja to dobry człowiek, sama ma synową w ciąży więc zrozumiała. Myślałam że jeszcze popracuję ale niestety dostałam bóli brzucha, plamienia i wylądowałam w szpitalu. Teraz kazali mi leżeć aż krwiak się wchłonie i pewnie do pracy już nie wrócę.

Do góry