reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Witam z rana.
Właśnie szykuje się do pracy, a tak mi się nue chce buuuuu.
Ale jeszcze tylko troche i L4 :)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

reklama
Doggi, ech, za mną od miesięcy chodziły truskawki. Aż mnie skręcało w środku. A w sobotę jak kupiłam, to zjadłam JEDNĄ w trakcie robienia ciasta... Później ciasto jadłam, ale nie z taką ekstazą, jak się spodziewałam....

Czy nie ma tu nikogo ze Śląska??? :szok:

witam z rana wszystkie mamusie zaraz odwiozę małego do szkoły i zabieram się za śniadanie bo umieram z głodu

To może tym razem mi się uda :zawstydzona/y: A więc witam się na głównym :-D i mam nadzieję, że będę często zaglądać bo mam już sporo czasu :-p od zeszłego czwartku jestem na L4 ale mam pracę która nie pozwala mi pracować w ciąży- jestem fizjoterapeutą - pracuje w przychodni ( gdzie jest spore promieniowanie od pola magnetycznego itd, + dźwiganie pacjentów) oraz na oddziale psychiatrycznym więc wiadomo- nie ma co ryzykować. Z drugiej strony bardzo się cieszę, że mogę w końcu odpocząć bo praca przez kilka lat na dwóch etatach dała mi popalić :-( teraz mam czas tyllllko dla siebie :-D młody do końca czerwca w przedszkolu a od września do zerówki szkolnej ( jeśli się dostanie :baffled:)

czas na kawusie (oczywiście inkę- bleee z łyżeczką zwykłej rozpuszczalnej) a potem pędzę bo dziś mam oficjalne pożegnanie w jednej z prac :( ale niestety czy bym była w ciąży czy nie to i tak miałam tam pracować tylko do końca maja.
Miłego dnia :tak::-)

Witam się i ja z rana :)

Nulini ja ostatnio zrobiłam koktajl z truskawek i kefiru z kg truskawek sama wypiłam cały ;) z ola miałam to samo owoców chciało mi się na potęgę :)
Ze śląska nie jestem ale z Dolnego Śląska jestem ;)

agus123 juz się nie mogę doczekać śniadania :) uwielbiam śniadania jeść :)

Malinka witaj, dobrze jest mieć fizjiterapeutke w naszym gronie :))

Sencha urlopu rocznego nie dostaniesz, ale zasiłek za ten okres tak- kiedyś się w to wczytywałam- poniżej opis:
Czy kobiecie zwolnionej z pracy z powodu likwidacji zakładu pracy, która urodziła dziecko przed końcem okresu wypowiedzenia, przysługuje urlop macierzyński oraz rodzicielski?

Nie, urlop macierzyński i rodzicielski przysługuje tylko pracownikowi, nie ma do niego prawa osoba, której umowa o pracę już uległa rozwiązaniu. Taka osoba ma natomiast prawo do zasiłku macierzyńskiego za okres odpowiadający okresowi podstawowego urlopu macierzyńskiego, okres odpowiadający okresowi dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz okres odpowiadający okresowi urlopu rodzicielskiego.
Jeżeli umowa o pracę uległa rozwiązaniu po dniu porodu, oznacza to, że w tym dniu osoba taka podlegała jeszcze obowiązkowemu ubezpieczeniu chorobowemu, co uprawnia do wypłaty zasiłku macierzyńskiego również po ustaniu tego ubezpieczenia. W takim przypadku podmiotem ustalającym prawo do zasiłków i ich wysokość oraz wypłacającym będzie Zakład Ubezpieczeń Społecznych.
Trzeba przy tym pamiętać, że do wypłaty zasiłku macierzyńskiego za okres odpowiadający okresowi dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz okresowi urlopu rodzicielskiego niezbędne jest złożenie wniosku o jego wypłatę przed rozpoczęciem korzystania z zasiłku za te okresy.

Ewi82 są różne tabletki z magnezen, każda firma może mnieć inny kształt, niestety ciężko będzie dojść

Nulini ja jestem ze Śląska, no może bardziej Zagłębia. O której masz wizytę ?

malinka009 witaj

Ostatnia edycja:
Witam i ja z rana. Młoda zawieziona do moich rodziców a ja leżę jak kazali. Nuda straszna...

Gochson masz rację, trzeba liczyć na to że to magnez;)

Muszę suwaczek zrobić tylko narazie nie wiem jak hehe;)

Cześć dziewczyny. Już dziś jestem w trochę lepszym nastroju. Mam nadzieję, że już teraz nic się nie wydarzy złego...
Ostatnio mam takiego głoda, że hej. Jadłam bułkę wczoraj po 22, a dziś już o 8 ssanie w żołądku. Z jednej strony to dobrze. Ta ciąża przebiega zupełnie inaczej niż z misiem. Kawy mi się specjalnie nie chce, jestem w szoku. Do pracy też mi się nie chce iść ale jeszcze trochę ;-) pozdrawiam cieplutko

Hej dziewczyny :)
Wczoraj sie dowiedziałam przypadkowo że moja bratowa jest w ciazy i mamy podobny termin porodu.
Jednak skoro ona sama sie nie odzywa to ja do niej pisac nei bede, od dwoch lat milczy.

Ja siedze z moją Domiś w domu, straszna maruda z niej dziś
Pogoda jest okropna, pochmurno i deszczowo

Mam pytanie : Czy są tu jakieś mamuśki z WArszawy lub okolic?

reklama
Do góry