reklama
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Doggi, ech, za mną od miesięcy chodziły truskawki. Aż mnie skręcało w środku. A w sobotę jak kupiłam, to zjadłam JEDNĄ w trakcie robienia ciasta... Później ciasto jadłam, ale nie z taką ekstazą, jak się spodziewałam....
Czy nie ma tu nikogo ze Śląska???
Czy nie ma tu nikogo ze Śląska???
malinka009
Fanka BB :)
To może tym razem mi się uda A więc witam się na głównym i mam nadzieję, że będę często zaglądać bo mam już sporo czasu od zeszłego czwartku jestem na L4 ale mam pracę która nie pozwala mi pracować w ciąży- jestem fizjoterapeutą - pracuje w przychodni ( gdzie jest spore promieniowanie od pola magnetycznego itd, + dźwiganie pacjentów) oraz na oddziale psychiatrycznym więc wiadomo- nie ma co ryzykować. Z drugiej strony bardzo się cieszę, że mogę w końcu odpocząć bo praca przez kilka lat na dwóch etatach dała mi popalić :-( teraz mam czas tyllllko dla siebie młody do końca czerwca w przedszkolu a od września do zerówki szkolnej ( jeśli się dostanie )
czas na kawusie (oczywiście inkę- bleee z łyżeczką zwykłej rozpuszczalnej) a potem pędzę bo dziś mam oficjalne pożegnanie w jednej z prac ale niestety czy bym była w ciąży czy nie to i tak miałam tam pracować tylko do końca maja.
Miłego dnia :-)
czas na kawusie (oczywiście inkę- bleee z łyżeczką zwykłej rozpuszczalnej) a potem pędzę bo dziś mam oficjalne pożegnanie w jednej z prac ale niestety czy bym była w ciąży czy nie to i tak miałam tam pracować tylko do końca maja.
Miłego dnia :-)
Witam się i ja z rana
Nulini ja ostatnio zrobiłam koktajl z truskawek i kefiru z kg truskawek sama wypiłam cały z ola miałam to samo owoców chciało mi się na potęgę
Ze śląska nie jestem ale z Dolnego Śląska jestem
agus123 juz się nie mogę doczekać śniadania uwielbiam śniadania jeść
Malinka witaj, dobrze jest mieć fizjiterapeutke w naszym gronie )
Nulini ja ostatnio zrobiłam koktajl z truskawek i kefiru z kg truskawek sama wypiłam cały z ola miałam to samo owoców chciało mi się na potęgę
Ze śląska nie jestem ale z Dolnego Śląska jestem
agus123 juz się nie mogę doczekać śniadania uwielbiam śniadania jeść
Malinka witaj, dobrze jest mieć fizjiterapeutke w naszym gronie )
Sencha urlopu rocznego nie dostaniesz, ale zasiłek za ten okres tak- kiedyś się w to wczytywałam- poniżej opis:
Czy kobiecie zwolnionej z pracy z powodu likwidacji zakładu pracy, która urodziła dziecko przed końcem okresu wypowiedzenia, przysługuje urlop macierzyński oraz rodzicielski?
Nie, urlop macierzyński i rodzicielski przysługuje tylko pracownikowi, nie ma do niego prawa osoba, której umowa o pracę już uległa rozwiązaniu. Taka osoba ma natomiast prawo do zasiłku macierzyńskiego za okres odpowiadający okresowi podstawowego urlopu macierzyńskiego, okres odpowiadający okresowi dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz okres odpowiadający okresowi urlopu rodzicielskiego.
Jeżeli umowa o pracę uległa rozwiązaniu po dniu porodu, oznacza to, że w tym dniu osoba taka podlegała jeszcze obowiązkowemu ubezpieczeniu chorobowemu, co uprawnia do wypłaty zasiłku macierzyńskiego również po ustaniu tego ubezpieczenia. W takim przypadku podmiotem ustalającym prawo do zasiłków i ich wysokość oraz wypłacającym będzie Zakład Ubezpieczeń Społecznych.
Trzeba przy tym pamiętać, że do wypłaty zasiłku macierzyńskiego za okres odpowiadający okresowi dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz okresowi urlopu rodzicielskiego niezbędne jest złożenie wniosku o jego wypłatę przed rozpoczęciem korzystania z zasiłku za te okresy.
Ewi82 są różne tabletki z magnezen, każda firma może mnieć inny kształt, niestety ciężko będzie dojść
Nulini ja jestem ze Śląska, no może bardziej Zagłębia. O której masz wizytę ?
malinka009 witaj
Czy kobiecie zwolnionej z pracy z powodu likwidacji zakładu pracy, która urodziła dziecko przed końcem okresu wypowiedzenia, przysługuje urlop macierzyński oraz rodzicielski?
Nie, urlop macierzyński i rodzicielski przysługuje tylko pracownikowi, nie ma do niego prawa osoba, której umowa o pracę już uległa rozwiązaniu. Taka osoba ma natomiast prawo do zasiłku macierzyńskiego za okres odpowiadający okresowi podstawowego urlopu macierzyńskiego, okres odpowiadający okresowi dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz okres odpowiadający okresowi urlopu rodzicielskiego.
Jeżeli umowa o pracę uległa rozwiązaniu po dniu porodu, oznacza to, że w tym dniu osoba taka podlegała jeszcze obowiązkowemu ubezpieczeniu chorobowemu, co uprawnia do wypłaty zasiłku macierzyńskiego również po ustaniu tego ubezpieczenia. W takim przypadku podmiotem ustalającym prawo do zasiłków i ich wysokość oraz wypłacającym będzie Zakład Ubezpieczeń Społecznych.
Trzeba przy tym pamiętać, że do wypłaty zasiłku macierzyńskiego za okres odpowiadający okresowi dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz okresowi urlopu rodzicielskiego niezbędne jest złożenie wniosku o jego wypłatę przed rozpoczęciem korzystania z zasiłku za te okresy.
Ewi82 są różne tabletki z magnezen, każda firma może mnieć inny kształt, niestety ciężko będzie dojść
Nulini ja jestem ze Śląska, no może bardziej Zagłębia. O której masz wizytę ?
malinka009 witaj
Ostatnia edycja:
McPearl
Cześć dziewczyny. Już dziś jestem w trochę lepszym nastroju. Mam nadzieję, że już teraz nic się nie wydarzy złego...
Ostatnio mam takiego głoda, że hej. Jadłam bułkę wczoraj po 22, a dziś już o 8 ssanie w żołądku. Z jednej strony to dobrze. Ta ciąża przebiega zupełnie inaczej niż z misiem. Kawy mi się specjalnie nie chce, jestem w szoku. Do pracy też mi się nie chce iść ale jeszcze trochę ;-) pozdrawiam cieplutko
Ostatnio mam takiego głoda, że hej. Jadłam bułkę wczoraj po 22, a dziś już o 8 ssanie w żołądku. Z jednej strony to dobrze. Ta ciąża przebiega zupełnie inaczej niż z misiem. Kawy mi się specjalnie nie chce, jestem w szoku. Do pracy też mi się nie chce iść ale jeszcze trochę ;-) pozdrawiam cieplutko
Mama Blogerka
Hej dziewczyny
Wczoraj sie dowiedziałam przypadkowo że moja bratowa jest w ciazy i mamy podobny termin porodu.
Jednak skoro ona sama sie nie odzywa to ja do niej pisac nei bede, od dwoch lat milczy.
Ja siedze z moją Domiś w domu, straszna maruda z niej dziś
Pogoda jest okropna, pochmurno i deszczowo
Mam pytanie : Czy są tu jakieś mamuśki z WArszawy lub okolic?
Wczoraj sie dowiedziałam przypadkowo że moja bratowa jest w ciazy i mamy podobny termin porodu.
Jednak skoro ona sama sie nie odzywa to ja do niej pisac nei bede, od dwoch lat milczy.
Ja siedze z moją Domiś w domu, straszna maruda z niej dziś
Pogoda jest okropna, pochmurno i deszczowo
Mam pytanie : Czy są tu jakieś mamuśki z WArszawy lub okolic?
reklama