reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Goschon, pewnie! Też bym tak zrobiła.

Bada, no to dziwne, że nie dostałaś zwolnienia. Mam nadzieje, że nie musisz się w pracy przemęczać ;)

Mama Blogerka Twoja ciąża młodziutka ;) Oby leki pomogły

reklama
Megami no właśnie różnie to bywa w tej mojej pracy,ale powiem o ciąży i będę się oszczędzać,albo pomówię z mężem i może pójdę jeszcze po zwolnienie jutro do lekarza rodzinnego.

Hej piekne. Wszystkiego dobrego z okazji Naszego swieta :****

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

bada.m ja też dziś po wizycie i też mam krwiak zwolnienie dostałam odrazu na 3 tygodnie choć kontrolna wizyta za tydzień

Ja tam o ciąży w pracy nie mówię, z resztą przez telefon to nie rozmowa, a tylko tak się kontaktuję z szefową. Jak kiedyś przyjedzie do mnie z Warszawy, to jej powiem, a póki co niech żyje w nieświadomości ;-)

ja dziś płakałam na mentaliście jak Jane po 6 sezonach wyznał lisbon miłość!!!! A ja NIGDY nie płaczę! Mój mąż jest od tego :p

Ta scena była genialna! Ja nie płakałam, ale jeszcze bardziej polubiłam aktora grającego Jane'a - szacun za taką kreację postaci!

A z takich pracowych kwestii. Ja szcześliwie pracuję w oświecie, więc za miesiąc wolne! Ale... mam umowę tylko do sierpnia (nie na zastępstwo, zwykłą, na czas określony). Jeszcze nie wiadomo czy będzie na etat dla mnie w gminie. Wiem też, ze jestem chroniona do dnia porodu, więc pewnie pierwsze półrocze jeszcze przepracuję. Zastanawia mnie jednak, czy mam szansę na ten roczny urlop rodzicielski czy nie? Nie moge zrozumieć tych zapisków ze strony ZUS. Czy może ktoś ma to oblatane?

Zgubiłam w wątku już kto pisał o Karmi - ale ten "bezalkoholowy" napój ma 0,5% zawartość alkoholu (kiedyś były całkowicie bez alko)... To też trafia do dziecka...

A, i jeszcze chciałam się pożalić :(

Jestem głodna - jest mi niedobrze. Najem się - jest mi niedobrze. Za dużo wypiję - mdłości.

Tylko jak jem, czuję się świetnie :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Goschon masz rację idź na l-4 ja też mam problemy leżę a starałam się ponad 2 lata przeszłam mnóstwo zabiegów i doskonale Cię rozumiem dlatego jestem na l-4 od samego początku jak się dowiedziałam w badaniu krwi firma sobie poradzi :-)

Bada powinien Ci dać l-4 a ktoś inny może Ci wypisać?

reklama
Byłam dzisiaj w przychodni i w rejstracji kobieta powiedziała,żebym przyszła po 7 rano jak chcę to mnie może gdzieś wcisną,czytałam ,że zwolnienie w ciąży może wystawić lekarz rodzinny,co mi radzicie iść po to zwolnienie?

sencha opisałaś moje dolegliwości co do mdłości idealnie, :tak:

Do góry