reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

Aza my tez planujemy wakacje za granica. Ale nie wiem dokladnie kiedy i gdzie ;-)
Ja zawsze biore obojetnie jaki byle sie dobrze topil. I tak mowie w sklepie jak kupuje ;-)

U mnie juz druga pralka leci.
Ł skreca komoda na ubranka Roberta.
Mama okno myje. Ja zrobilam wszystkim sniadanie, powiesilam pranie, zdjelam wczorajsze, pozmywalam i teraz leze bo ledzwie dokuczaja :-(

reklama
hej!

Nulini, baw się dobrze!

agulqa, nie zazdroszczę! faceci w chorobie są OKROPNI! :-D:-D

AZA, jak robię pizzę 4 sery i daję żółty, mozzarelę, z niebieską pleśnią i parmezan. wszytskie sery się raczej nadają :tak: nawet fetę daję, jak robię pizzę z szynką szwarcwaldzką.

Stokrotka, dbajcie o siebie :tak:

Alicja, może poleż dziś w łóżku skoro tak Cię złapało :-(

myśmy byli w sierpniu nad morzem na wakacjach (młody urodził sie w lutym). rok później na wakacjach byliśmy na objazdówce chorwacja-czarnogóra. ale chyba nie odważyłabym się z takim półrocznym maluchem wyjechać za granicę. w PL spoko.

miłego weekendu! :-)

Ostatnia edycja:
My planujemy jakieś większe wakacje za 2 lata :-)
W przyszłym roku nie damy rady, bo w lipcu chcemy zrobić chrzciny, a w sierpniu mamy wesele siostry Ł więc sporo wydatków.

Laski jak łapią Was skurcze bh to też macie takie wrażenie jakby Wam ktoś na klatę usiadł?
Przed chwilą mnie taki złapał, że aż oddech ciężko było mi złapać.

Ja bym się zaplakala jakbym raz w miesiącu gdzieś nie wyszła :-D zbyt towarzyski ze mnie zwierzak ;-) wiec młoda na noc do babuni chodzi conajmniej raz w miesiącu ;-) wszystkim to odpowiada ja ją od małego przyzwyczajalam do spania u kogoś i nigdy problemu nie było ;-)

Nulini udanego spotkania ;-)

Stokrotka ważne ze u dziewczyn ok ;-) teraz tylko musisz się pilnować i będzie wszystko dobrze

Alicja nie fajnie ze nikt Ci dzieci nie chce popilnowac :-/ juz nie mowie na noc ale żebyś nawet spokojnie do gina nie mogła pójść :no: a ze skurczami to ja bym pojechała się spytać co i jak

Alecta :-D :-D jaki sen :-D

Co do wakacji dla mnie zabieranie takiego malucha jest po prostu bez sensu i tak dla niego to tylko stres którego nie zapamięta, jak Nina ma teraz 5-6 lat to chętnie ją bierzemy bo już coś wspomnień będzie miała i taki wyjazd ja interesuje ale malucha rocznego żeby ciągac w dalsze podróże jak jest opcja że ktoś przygarnie ;-) ale to zależy też od dziecka jakbym miała świadomość że za mną tęskni i jest nieszczęśliwe to co to za wakacje u nas młoda jak jechała na wakacje do teściowej to miała nas głęboko w dupie tak się tam dobrze bawiła :-D wiec my śmiało mogliśmy tez sobie czas zorganizować :-)

Ja dopiero z łóżka wstaje :-o :-D

Witam sobotnio.

Dziś u nas wizyta moich starych o biorą Ole na tydzień na urlaub ;)

Poza tym jak T zobaczył ze kupiłam unigrunt to żebym ja nie musiała tego robić zafoliował pokój ugruntował oczywiście razem z Olą ;) i dziś bedxie malował :))

Poza tym po weekendzie lakieruje na ciemno kołyske i maluje łóżeczko :) wiec na koniec tygodnia pokój stacha będzie się już wietrzył i w końcu porządek bedxie można zrobić :D

Alecta tak to ja nie mam tylko że ja myślałam że te moje to bh ale gin mi powiedział ze skurcze bh nie wyglądają tak jak ha opisuje bo prxy bh nie idzie z krzyża i nie zgina w pół ehhhh, te bh tez mogą boleć ale nie aż tak ze się wyprostować nie można i to tylko brzuch się spina nic więcej tak gin mówił

Może duszność cie trafiła równocześnie ze skurczem

Sprite tak wiem. A Ł choruje srednio 5razy w roku :-\ masakra

Ja bym chciala zeby wakacje za rok wypalily, ale w sierpniu planujemy slub z chrztem wiec nie wiem jak z kasa wyjdziemy. Sie zobaczy ;-)

Hej :-)
dzięki za informacje:-) poszukam diety i zaczynam mierzenie :-) ważne aby dzieciaczki rosły zdrowo !

Ja planuję za przyszłe wakacje pojechać gdzieś po Polsce czyli albo morze (tylko to trochę daleko) albo okoliczne pagórki, tym bardziej, że mam to szczęście mieszkać w województwie gdzie naprawdę można super spędzić czas, a okoliczne pagórki uwielbiam :-)!

Alecta wypas sen :-D ja mam takie fazy jak jest pełnia ;-) zawsze to działa co pełnia to lepsza fantazja, choć Tobie nie dorównam

Alicja możę skonsultuj to z lekarzem na wszelki wypadek, czy z szyjką wszystko dobrze?

Nulini udanej zabawy!

Doggi pracowita sobota u Ciebie :-) ale Stachu będzie zadowolony!

Yggam rozumiem, zę Ty masz problem od początku ciąży? Mnie na razie nie wysłał do diabetologa. Muszę poszukać co mogę jeść. Martwię się tylko aby dziewczynom nie zaszkodziło. A trzba robić jakieś specjalne badania maluszkom, albo na coś zwrócić uwagę?

A ja miałam slabą noc. Czuwałam przy mlodszej córce. W piatek byla u lekarza z babcia bo ja mam lezec. Dostala sinupret i ibum na zatoki to wszystko. I by ok a wczoraj o 18 zaczela narzekac na ból główki i zasnęla. Zdarzylam podac jej leki. O 18.00 miala 37 a o 20.00 już 40.5 stopnia. Prywatnt lekarz kazalpodac pyralgine i syrop ziolowy. DDopiero o 3.00 nad ranem bylo 37,4. Pewnie w poniedzialek trza bedzie isc po antybiotyk. Moja mała myszka taka biedna wymeczona. Starsza zaczyna kwekac obie teraz maja 37.4. Co to ma byc???

Ostatnia edycja:
reklama
Karpanna- zdrowka dla dziewczyn. Mój starszy syn często choruje i wiem jak ciężko wyleczyć zatoki. Przy tej temperaturze co piszesz to bez antybiotyku się nie obejdzie. Sinupret jest rewelacyjny ale trzeba trafić na samym początku.

Ale dziś leniwa sobota. O matko jak to się ciągnie.

Do góry