reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Karpanna- my nie mówimy teraz, ale co bedzie za kilka lat. Teraz też wszystko robimy z dziećmi.
Czy okrutne? Nie wiem, każdy ma jakieś zdanie wyrobione na dany temat. Każda pisze co myśli i jak czuję i o to chyba chodzi, przecież nikt nikogo nie obraza.

reklama
Ewi 82 - ja 2 lata taemu zastanawiałam się nad lozkiem pietrowym dla dziewczynek ale zezygnowalam po przeczytaniu kilku artykułow o wypadkach. Moje panny sa ruchliwe maja duzo roznych pmyslow i nie chciałam ryzykowac wypadkiem. Kazdy musi zdecydowac za siebie. Fakt ze to oszczednosc miejsca.

Doggi, nie czuje sie stara ani mentalnie ani fizycznie :) mysle ze mam takie same obawy jak kazda mama przy pierwszym dziecku. Kazdy ma inna sytuacje w zyciu, nie ma co oceniac. Mowisz, ze straszny jest widok starszego rodzica odbierajacego dxiecko ze szkoly. Nie wiesz tak naprawde co ich sklonilo do takiego wyboru, moze wczesniej nie mogli z roznych piwodow.

Jezyk dokladnie. To tak jak z mlodym i tata, mlody ma 8lat a tata 48. To juz prawie 50... juz nie jest najmlodszy i trzeba sie z tym liczyc niestety, ale dziec bedzie mial starszych braci to tez inaczej :-)

Ja Młodą urodziłam mając 25 lat rocznikowo, a tak naprawdę to 24, bo urodziny w październiku, a w styczniu Młoda.
Teraz będę miała rocznikowo 29 i czasem czuję się jak siostra Młodej, a nie mama :-D
My oboje z mężem mało poważni jesteśmy i właśnie wygłupiamy się z Tosią, biegamy, bawimy jak banda dzieciaków, a nie rodzice z dzieckiem :-D
Ale cieszy mnie to, bo widzę, jaką ona ma frajdę z tych zabaw, z tego, że my sami zachowujemy się jak dzieci, a nie jak poważni dorośli ;-)
Mam nadzieję, że ja jak najdłużej będę takim dużym dzieckiem, będę się jarać tęczą, fajerwerkami, bańkami mydlanymi i kolorowymi liśćmi i że nie stanę się poważną, dorosłą, zgorzkniałą babą za szybko :-D

reklama
Do góry