reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

No, już pierwsza próbka po godzinie poszła. Jeszcze godzinka na drugie pobranie i potem robię ekg bo mam kardiologa na 11.40. Ciekawe czy coś wykryje.

Doggi biedna ta Twoja koleżanka. Mam nadzieję, że po tych wszystkich cierpieniach przyjdzie moment gdzie zobaczy 2 kreski.

KasiekZ super, że wyjazd udany. Co do tego co powiedział lekarz na oddziale to w sumie prawda. Coraz później kobiety rodzą a coraz więcej stresu i szybkiego tempa życia. Jak my się o drugie staraliśmy przez rok to też lekarz powiedział, że niestety wiek robi swoje.

reklama
Czesc Mamusie! Mam takie zaleglosci, ze chyba nie uda mi sie nadrobic. Poczytalam Was troche z ostatnich kilku dni. Melduje sue, ze zyje I w dalszym ciagu tone w projekcie.

Karpanna, wspilczuje. Serio dxiwi mnie to, ze przy takich dolegliwosciach beds CIE zmuszac do naturalnego porodu.

Agulqa, jak tam wlasny kat?

Doggi, buedna ta Twoja kolezanka, wiem co czuje. Nam tez dlugo zajely starania. Z tym ze tutaj badanie droznosci I badanie sperny jest zanim sue podejmie jakiekolwiek leczenie czy monitirowanie cyklu.

Kasiek, ja w wieku 25 bylam ciagle na walizkach I z czystego rozsadku nie zafundowalabym dziecku takiej poniewierki. Zreszta szczerze mowiac w tym wieku malo kto jest na tyle stabilny finansowo zeby decydowac sie na dziecko. Nie rozumiem takiej presji na kobiety, zeby jak najszybcuej ridxily dxieci. W dzisuejszych czasach szanse na zajscue w ciaze i urodzenue zdrowego dziecka sa takie same w wieku 20 lat co NP 34 I niedroznosc jajowodiw nie ma nic do tego. Niedroznisc to schorzenue, ktore moze zdarzyc sie mlodym dxiewczynom jak I dojrzalym kobietom I tak samo sie je leczy.

Ostatnia edycja:
Spalam 45 minu z przerwami. Zastrzyki 2 x dziennie przez 2 tygodnie a potem do porodu raz dziennie. Zrobim juz pierwszy, cholera boli boje sie w brzuch igla ma jakies 1,5 cm i Robie kw bok a tam juz miesnie. Latwilej jak ktos ma tluszczyk a ja z tych mniej grubszych. Boje sie ze uszkodze blony plodowe. Usg wylo oki ale zawsze mialam tydzien do przodu a teraz tydzien do tylu. Oskarek wazy522 gramy.jestem zmeczona a do 16 jestem sama z mlodsza corka.

Karpana nie wiem jak wyaglada Twoja igla, ale ja robie zastrzyki od trzech miesiecyw brzuch i zawijam skore pozniej prosto wbijam igle i leci ne mam prawie wcale sinikaow ani zrostow

Witam ;)

Karpanna współczuję dolegliwości, oby zastrzyki pomogły!

Agulqa, Aza kciuki za glukozę :-) Agulqa co za baby w tej przychodni...:szok:

Alecta super czapki! I dzieciaki w nich cudne!!!

Kasiek super, że wyjazd udany!

Powodzenia na wizytach!

Moje włosy o dziwo ok. Nie muszę myć co dzień :-D Za to ogólnie na całym ciele jakby szybciej rosną. Sen - u mnie też katorga, a później dosypiam z rana :-p

Ciężkie życie bez dzieci, przykro się czyta historie o latach starań :-( Dlatego aż mnie telepie jak widzę takie pańcie co to dziecko jak kolejną rzecz do zdobycia traktują, a później pałętają się te dzieci z niańki do niańki a matkę godzinę w tygodniu widzą :-( Niektórzy znajdują drugą połówkę po 30 to jak mają dzieci mieć wcześniej? Byle z kim byle mieć? No ale fakt, jak już można to nie ma co zwlekać, bo można się przeliczyć.

Doggi ja tez w szpitalu zastanawialam sie czemu o krwiaku nie wiem od lekarza tylko lekarz powiedzial Ł a on mi...

Elutka my z Ł sie tylko (w porownaniu do niektorych) staralismy o bobasa a juz sie martwilismy. Ale okzzalo sie ze ja mam owulacje pozniej niz normalne kobiety i na szczescie sprawdzanie owu u gina wystarczylo :-)
Co do tych bab to nie chce mi sie nawet ich wspominac.

Wynik glukozy po 2h od wypicia 118 (uwaga, pani pobrala z palca bo zapytala lekarza i jej pozwolil. Nie wiem jaki wynik przed wypiciem bo bylo z zyly i jedzie do laboratorium). No i suma sumarum lekarz wytlumaczyl im o co chodzi i za nic nie placilam. Ale co mnie wkur.wily od rana to ich...

Co do wlosow, nie farbuje od marca ale odrosty mi nie przeszkadzaja. Sa troche ciemniejsze od reszty i jak sa rozpuszczone i umyte to wygladaja jakby tamte jasne od slonca byly. Poza tym polamane koncowki. Za jakis czas podetne. Chcialam na krotko, ale ze slub za rok to zapuszczam :p

Alecta jakie masz sliczne dzieci!!! I czapy tez slodkie :-)

Aza tez mialam cytryne. Od razu mi pigula wcisnela ponad polowe do kubeczka :p

Kasiek zgadzam sie z tym ginem. Sama zaluje ze dopiero teraz bedzie bubik bo bede miala juz 24lata. Ale coz poczac skoro Ł tak pozno spadl mi z nieba ;-)

Bada ja tez sobie nie wyobrazam nie miec dzieci

Indi remont do przodu. W przyszlym tygodniu chlopaki skoncza i zostanie nam tylko sprzatanie i urzadzanie :-)

Megami pewnie, nie chodzi o to by miec byle z kim ale ile jest kobiet co najpierw kariera, potem duzy dom, pozniej podroze wybija 40lat a ona stwierdza ze chciaoaby mama zostac... troche pozno moim zdaniem

Dziewczyny a to moje 118 po 2h to dobry wynik?

Ostatnia edycja:
reklama
Alecta matko jakie ty masz piękne dzieci!!!!!

Kasiekz to prawda moja teściowa jak mieliśmy z T wpadkę to bardzo się ucieszyła (miałam 23 lata jak zaszłam) i ona mówiła od razu ze idealnie bo sami z siebie byśmy czekali i byśmy się nie doczekali a najlepszy wiek na ciążę pod względem czysto zdrowotne fizycznym to 23-30 lat potem zaczynają się różne cyrki. A ta moja koleżanka 27 lat i tylko dlatego ma jeszcze szansę na ciążę bo wiek jeszcze ok, a na dwie starsze siostry jedna ma lat 30 i juz bezplodna bez najmniejszej szansy a druga ma 29 lat i szanse ma ale minimalną :/ i teraz R walczy jsk może żeby móc mieć choć jedno dziecko bo o dwójce nawet nie chce marzyć :(

AZA ja jestem pewna że w końcu im się uda bo szanse ma ponoć. Jeszcze duże ale co się nameczy to masakra. Tym bardziej że u niej w rodzinie kłopotów nikt nie miał jej rodzice mają min 2 rodzeństwa każde ona ma 2 siostry i brata i nagle w tym pokoleniu kobiet taki problem z jsjnikami
Powodzenia z glukozą bądź dzielna :)

Megami mam to samo dziecko traktują jak modną zabawkę ale w wychowanie bawić się już nie chcą :(
Megami ale często ludzie tak późno znajdują drugą połówkę właśnie dlatego że najpierw kariera potem facet, rodzina itp.... Teraz jest taki wyścig szczurów ze ludzie nie mogą sobie pozwolić na luksus posiadania rodziny :(

Eeej mam schize, Stachu się rusza znów kopie na dole i brzuch lata ale nie tylko, jak yo ładnie nazwać... Moja.... Wadżajna czuje ze tez się rusza przy jego kopniskach i trochę schizuje czy tak może być czy nie :/

Ostatnia edycja:
Do góry