reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Karpanna wspolczuje z calego serca! Oby pomoglo
Ja po zlamaniu nogi tez dawalam sobie zastrzyki w brzuch, ale dalam rade. wyjscia nie bylo

A mnie wkurwili od rana na tej glukozie. Najpierw pol godziny szukala baba mojego skierowania. Znalazla dopiero druga pigula ktora przyszla pozniej. Oczyw8scie do mnie wonty ze go nie maja. Pozniej uwaga czemu nie mam rozrobionej glukozy z woda?! Moja odp: bo nikt mi nie powiedzial. Kazali kupic ale nie rozrabiac z woda... pozniej oczywiscie ze za glukoze mam placic bo rodzinny nie daje na to skierowania, tylko ginekolog. A jak do gina chodze prywatnie bo mnie stac to i badania mam prywatnie robic. Myslalam ze jej jebne. Mowie jej ze jak sie ma ciaze zagrozona i potrzebny gin na juz a nie na za 2tyg to sie idzie prywatnie niezaleznie czy ma sie kase czy nie bo sie dziecko ratuje. Wkurzylam sie niemilosiernie!!! Teraz mam siedziec 2h i czekac, ale juz gdybaja czy mnie do szpitala do ina 20km nie odeslac bo moze one nie moga tej glukozy robic?! Banda debili, na co ja place 700zl miesiecznie do cholery?!

reklama
Agulqa- a czemu aż tyle placisz??

Karpanna- będzie dobrze, musisz być dobrej myśli. Kurcze moja ginekolog odrazy dałaby opiekę na mnie dla męża. Nie możecie wziąć chociaż na parę dni? Żeby te najgorsze bóle minęły? Przytulam ciepło.

karpanna bardzo współczuje bólu. Jest taka maść (chińska) 999, ale poczytaj opinie. Działa cuda. Wiem, bo ją zawsze tarmosiłam w torbach dla wujka do USA:D Mąż miał lekkie i tabletki załatwiły sprawę plus jak i pisałam on mówi, że smarowanie mydłem szarym dawało ulgę. I pamiętam żeby kupa była luźna, czyli unikaj zatwardzeń np. syropek Lactulosum o którym dziewczyny już wspominały. Będzie dobrze!

Bosche wróciłam znad morza a w domu było tak zimno że szok! A jeszcze do niedzieli młoda w Bałtyku kąpała się. Kurdę muszę się ogarnąć i kupić jej trzewiki i czapkę.

Opisałam się i mi poznikało :wściekła/y::wściekła/y:

Karpanna bardzo współczuje bólu i stanu apalnego oby zastrzyki szybko przyniosły ulgę. A z tymi zastrzykami to sie dowiedz, może można je robić w udo, albo w ramię?? Chociaż 1,5 cm igielką to raczej krzywdy bobasowi nie zrobisz ... macica, a wczesniej spoera wartwa tkanek i mięśni ... to chyba tylko takie wrażenie że te dzieciaki są zaraz pod skórą ;)

MacPearl zdrówka dla Was, jak głowa i brzuch plus tempka to faktycznie obserwuj czy nie jelitowka :/]

Alecta ten wirys bostoński to cholerstwo zjadliwe chyba jest jak nie wiem, dzieci to często łapią na kulkach i innych mało higienicznych miejscach gdzie jest duze skupisko dzieciaków, a potem to się rozprzestrzenia błyskawicznie. Trzymam kciuki za Was obyście omineli.

Ja skurczy wcale nie mam, za to nieustająco towarzyszy mi zgaga :/ nieważne co zjem czy wypije odrazu się pojawia z rana i tak cały dzień do spania. Pod koniec to chyba będe tylko Renni jeśc :/

karpanna, trzymam kciuki. Będzie dobrze.
agulqua, normalnie jakieś jaja...ja normalnie szłam z glukozą one mi to w kubek, trochę wody z baniaczka na korytarzu i nikt problemu nie robił. Wstrętne te baby.
Elutka, jak dobrze pamiętam Ty też żona żołnierza? Łączę się w bólu. Teraz też tego mojego młotka 2 tyg nie ma od pon do pt, a później słyszałam o poligonie jakoś na początku października...

Młody jako tako, to nie rota...śpi jeszcze, podwyższona tempka mu się utrzymywała to siedzimy w domku. Przyszedł do mnie w nocy i tak ze mną spał. Nie było mi to na rękę bo nie chcę się zarazić ale przenieść też go nie mogłam. Kręcił się strasznie i kopał, odkrywał...właśnie wstał i powiedział, że jak połyka to go tu boli i wskazał na gardło. Nic, śniadanie i lecimy do lekarza.

A macie tak ze co usg to trmin porodu barziej odlegly? Z poczatkowych sg mialam na 17.01 a teraz 29.01.w koncu wyjdzie ze w lutym
Zasrzyki majabyc robionew brzuch mam pozwolnie zeby w bok ja sie boje.
Wszystko zniose tylk zeby z malym bylo oki. Moje wyczepanie brak apetytu i stes zle na nieg wplywaja dlatego takie drastyczne leczenie.
Dzieki za slowa otuchy

Ostatnia edycja:
Mcpearl daj spokoj w ogole. Problem bo troche wody mialy dac... w ogole nie lubie tego osrodka. Chyba sie zapisze gdzies do ina bo oszaleje!!!

Zdrowia dla dzieci i dla Was

Karpanna teraz nie ma co patrzec na termin z usg

reklama
Gosiane ja też od jakiegoś czasu męcze się ze zgagą ale dziwnie mnie łapie codziennie z zegarkiem w ręku od 20 mam :p

Karpanna spokojnie, zaraz ustąpi będzie dobrze rozumiem doskonale co przeżywasz niedawno miałam tak z zębem i tydxien się meczylam wysyłam dobre fluidy ode mnie!!

Karpanna a nie możesz w udo robić zastrzyku jsk się boisz w brzuch?
Co do wielkości dziecka, usg drugiemu usg nierówne tak samo każdy lekarz inaczej mierzy wystarczy ze o ciut mniej coś zaznaczy i juz dzidzia mniejsza tan robili tylko tak ba oko żeby zobaczyć czy wszystko jest dobrze. I tydzień to tak naprawdę nic, jest granica błędu dla pomiaru usg i o tydzień się może mylić mój gin zawsze mówi jak o tydzień Stachu die różni ze wszystko się zgadza ze jest w granicy błędu, dopiero ostatnio zaczął mówić inaczej bo Stachu prawie 2 tyg większy a do tyg wszystko ok!!!!!'!!!!'

Agulqa_b współczuję kiepskiego poranku, ale co do płacenia za badania to nie jest ich widzi mi się tak po prostu jest i one nic z tym zrobić nie mogą na glukozę tylko gin wysyła i endokrynolog i dobry twój rodzinny ze ci daje skierowania ale nie może bo może mieć przez to kłopoty. Moja teściowa tez była za dobra i wszystkim dawała skierowania na wszystko i potem ktoś na nią doniósł i miała kontrolę i sąd jakiś lekarski przez pół roku przeglądali wszystko i we wszystkie papierki zakładali :/ i na koniec musiała karę zapłacić

Do góry