reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Cześć laski

doggi i bada.m- ja jestem za tym żeby któraś z Was została moderatorką:-):-)

Któraś pisała o bólu ucha u dziecka. My z Cyprianem też z tym walczymy. Przyczyną nawracających bólów ucha może być refluks lub alergia, musisz znaleźć naprawdę dobrego laryngologa, który Cię pokieruje :) My w czerwcu będziemy robić testy.

Jeśli chodzi o imię, to jak będzie dziewczynka (a myślę, że będzie) to wybiera mąż, więc ja się nie stresuje :) Wybrałam dwa dla chłopców, więc teraz niech on główkuje.

A ja dziś na obiadek robię frytki i mizerię, tak mam na to zachciankę, że chyba zaraz padnę.

Te żarówki i powieadomienia mnie wkurzają:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
jezyk, ból ucha to u mnie ;-) Alergologicznie się leczymy, za nami druga wizyta u lekarza, na testach skórnych nie wyszło kompletnie nic, we wrześniu robimy wziewne. Pediatra podejrzewa astmę, bo Młoda miała jesienią i w zimie takie akcje, że po przebytym przeziębieniu cherlała jak gruźlik tygodniami, mimo, że osłuchowo czysto i gardło czyste. Laryngologów zaliczyliśmy dwóch, ale nic z tych wizyt nie wynikło, tylko tyle, że trzeciego migdałka brak.
A czy refluks się jakoś objawia? Bo póki co nawet nie mam podstaw, żeby myśleć o refluksie...

gund, ja w pierwszej ciąży nie zaznałam ani mdłości, ani wymiotów ;-)

U nas też trzeci migdał jest w porządku :)
A patrzyłaś pod kątem pokarmowym?? W życiu nie powiedziałabym, że moje dziecko miało jakiś refluks, ale syrop zdziałał cuda. Z uchem męczyliśmy się cały kwiecień:no::no: okropne to było.
Jeśli po trzech dniach stosowania nurofenu nie widać, żadnej poprawy, to wiesz pewnie, że coś jest nie tak

jezyk, jasne, ale u nas nigdy ten ból nie trwał aż 3 dni, przeważnie to jednodniowe akcje. Kurcze, muszę popytać pediatrę o ten refluks, u Młodej nie ma żadnego z typowych objawów tej choroby...

alecta ja też nie tak miałam modlili mnie z głodu ale jak i czymś do jedzenia pomyślałam jeszcze gorzej było, ale się zmusiłam i mi przeszło :) nawet takich zwrotów głównie mam :)

gund jest wiele kobiet które ciąże przechodzą bezobjawowo, moja koleżanka np tylko zmęczenie czuła a moja mama tylko pycha pod koniec a wiedziała jedyne co czuła jako ciazevto rosnący brzuch :)

reklama
U nas tez byly problemy z uszami. U Oskara. czesto ucho bolało, potem okazalo sie ze on alergik z podejrzeniem astmy. Wycinali mu migdałek, zakladali dreny w uszach, bo plyn utrzymywal sie bardzo dlugo i O mial problem ze sluchem.

U nas Oskar katar ma caly rok. w okresie luty-kwiecien czerwiec-pazdziernik O i ja kichamy, smarkami, zapuchnieci chodzimy, kaszlemy, dusimy sie. ciekawie jest.

obejrzalam plyte z komunii :) szybko dostalismy. komunia w niedziele a my juz wczoraj odebralismy zdiecia i plyte.
Boooooziu jaki ten moj syn ladny jest i fotogeniczny. Takie ciacho mi rosnie :)

Do góry