reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Witam dziewczyny

Ohh ja to bym chyba nie chciała bezobjawowej ciąży, bo bym sie cały czas martwiła, że cos jest nie tak. W pierwszej miałam mdłosci (wymiotów nie), senność i przeogromna zgaga na końcówce ciązy. Drugi trymest cudowny.

Ja jak byłam mała też czesto chorowałam, non stop antybiotyk, potem wycieli mi migdały, no i koniec końców sie okazało ze jestem alergikiem. Od tamtej pory leki przeciwalergiczne i antybiotów prawie nic.

reklama
a co do objawow ciązy. Z F nie mialam zadnych. Lajcik, cudo tylko schylac sie ciezko bylo. Z O wszystko co najgorsze chyba mnie dotknelo. Najpierw mdlosci, zeby to wymioty to lzej by bylo na chwile, wszystko mi smierdzialo, wszystko mnie wkurzalo, wylam bez powodu, za chwile radosc ogromna, popuchlam strasznie, pryszcze mialam takie ze wstydzilam sie w lustro patrzec, plamy na twarzy, spalam calą dobe i bylo mi malo. potem kregoslup tak bolal ze bolem bylo dla mnie wszystko. czesto mi czucie w nodze zanikalo. teraz nic mi nie dolega, oprocz problemow ze spaniem. kawe pije, nic mi nie smierdzi, nawet juz nie sikam tak czesto, czuje sie ok, tylko kregoslup mi czasami pobolewa. No i cycuszki. nadal obrzmiale, wielkie, ze staników wypadają. ł zachwycony, szczegolnie jak sie nachylam. Zachcianek niemam wielkich. No te gazowane za mną chodzi.

I pozwole sobie zapytac.. wymieniacie sie tu kontaktem na fb ??

RenataT, no to obym nie miała tak, jak Ty :-D Bo w pierwszej ciąży nie dolegało mi kompletnie nic, tylko zgaga, ale nie jakaś tragiczna, krwawiące dziąsła i senność :tak:

Hej, hej.
Wchodzę, a tu tyle natworzone;)
Mnie dalej trzyma choroba i lekkie mdłości, ale źle nie jest;)
Kurcze, dopiero wybierałam imię dla Filipa, a tu już kolejne;) Ostatnio wymyśliłam Ignacego, a dla dziewczynki od zawsze miała być Zosia, ale ostatnio co druga dziewczynka to Zosia więc sama nie wiem. Podsunęłyście mi pomysł Antoniny;)

Nie wiem, na ile to zasługa imienia, ale moja Antonina to anioł wcielony :-D Od jej urodzenia każdy nam powtarzał, że my to nie wiemy, jak to jest mieć dziecko, bo nasze nie płacze, nie ma kolek, jest grzeczne, a im starsza, tym lepsza - posłuszna, grzeczna, miła, zero uporu czy niesforności, żadnych problemów nie stwarza :-D

Filipiamama, Ignacy też mi się bardzo podoba, jest takie "poważne", mocno brzmiące, a przy tym można je fajnie zdrabniać :tak: Podobnie jak Wiktora ;-)

Cześć dziewczyny, witam w samo południe :)
u Was tez tak upalnie?
wpadłam tylko na chwilę, z pracy, hihi :)
Byłam dzisiaj na badaniach, upuścili mi 4 fiole krwi, mam nadzieje, ze nie będzie tak za często :)
a jutro ide do innego gina :)

co do imienia to mieliśmy już kilka typów, przez rok starania mieliśmy czas się zastanowić, ale teraz się one zmieniają, może będzie Franek?

Nulini Ale to ja mam podobnie z Olą, jest wariatka, dzikuska i nie usiedzi na miejscu ale jest naprawdę cudzym dzieciaczkiem, tak jak piszesz grzeczna, słucha się, miła, zabawna i strasznie troskliwa :) a jak była tycia spala całe noce, kolki ani razu nie miała, teściowa zawsze mówi "co z was za rodzice, jak ją wychowaliscie? Ja ją biorev do sklepu żeby mnie na coś naciagnela a ona książeczke bierze i do kasy" :) oczywiście w zartach to mówi bo ona chce Oli wykupić cały sklep a Ola nie ma takich potrzeb :)

reklama
Nulini, ja mam drobny problem, bo nie wymawiam "r" ;) Podoba mi się strasznie Aleksander, no ale cóż;) Daliśmy tak Filipowi na drugie, rzadziej się używa więc nie będę musiała za często go kaleczyć;)

A Filip to straszny rozrabiaka, on sekundy na tyłku nie usiedzi. Nawet przez sen się wierci.

Do góry