reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Nulini mowisz ze parka Ci sie marzy ;-)

Od zawsze, tylko w odwrotnej kolejności, ale cóż, po frytach :-D

Tasia, u nas Katarek od 4 miesiąca życia i dzięki niemu Młoda nauczyła się pięknie smarkać, już prawie urządzenia nie używamy ;-)

Matko, co za historie! :szok:

Dlatego ja jednak wybieram na poród szpital, w którym mam znajomości, przynajmniej nikt mnie nie będzie spławiać i olewać :no:

reklama
Nulini mnie też pociesza to ze moje nazwisko u nas w szpitalu znane praktycznie wszystkim a jak będzie kłopot tesciowa przyjdzie nakrxyczy i juz będą znali wszyscy :p

Doggi no najgorsze to są właśnie zaniedbania! A te mogą być i na początku ciąży i przed/po terminie, w trakcie porodu, no zawsze jakiś matoł może się trafić. :angry: Wkurzające to okropnie. Lekarze zabiegani, jest ich za mało, mają za dużo pacjentek, za długie dyżury, albo cwaniaki po prostu sobie sprawę zlewają, bo nie lubią nocnych porodów, bo niedziele, bo niewyspany i inne bla bla bla :angry::angry:
Ja jednak nie widzę nic złego w tym, że czekają te 2 tygodnie na rozpoczęcie porodu. Ale powinni monitorować, a nie olewać sprawę. Bo nie zawsze termin dobrze wyliczony.
U mnie 14 po nadal z łożyskiem i dzieckiem było wsio idealnie i tylko ze względu na pojawiające się powoli obawy zatrucia zdecydowałam się na wywołanie. Czekałabym dalej, bo pojawiały się już skurcze i miałam 3 cm rozwarcia ;) Ale aż tak mądra by się sprzeczać co do zatrucia nie jestem.

Megami, ja miałam termin na 2 stycznia (niedziela) i strasznie nie chciałam urodzić ani w Sylwestra, ani w Nowy Rok, ani w niedzielę, żeby nikt foszków nie stroił, że dzień nie pasuje :-p

Ja rodziłam w nocy tuż przed Wielkanocą. Dokładnie to z Wielkiego Czwartku na Wielki Piątek. Właściwie to poród "przeszkodził" mi w pieczeniu szynki:-D

Ja urodziłam w czwartek o 2:50 :) a w sobotę rano juz w domu byłam obrobilam prosto z mężem i dwudniowa Olą na imprezkę rodzinną (25 rocznica ślubu mojego chrzestnego) i pamiętam wszyscy byli w szoku bo ja prawie płaski brzuch nie wygladalam jakbym świeżo co urodziła ;)

Ja rodziła w 39tc o 17.30. Miałam w szpitalu non stop ktg. Od przyjścia do szpitala i przed samym porodem byłam praktycznie non stop podłączona. Bez znajomości. Myślałam, że to norma. Jak można nie sprawdzić co się z dzieckiem dzieje...grrrry!

suseł do klubu formaty na Muchoborze Wielkim (ul. Samborska). Właśnie dziś pierwsze zajęcia taneczno, ruchowo oddechowe. Wcześniej chodziłyśmy na rytmikę do Dzieciolady na ul. Skrzydlatą, ale jest w południe co mi średnio pasowało, bo młoda padnięta przed samą drzemką. A tu w Formaty na 17.00.

nulini
u mnie to samo. Zawsze mężol obija, że wstyd jeździć. Mi się pierwszy raz zdarzyło:p

doggi
moja też nie chce się czesać:D Żadna spinka czy gumka też nie wchodzi w grę.

Doggi nic dziwnego ze sie boi. Moj Ł jiz raz raban zrobil w szpitalu jak mnie przyjeli. Ja krwawilam i czekalzm na badanie a pani dr sobie obiad zrobila. Tak ja z****l ze tesciowej az glupio bylo bo sie okazalo ze to jej klientka z banku :p

Nulini aj tam maly szczegol ze nie ta kolejnosc :p

Nulini doggi takich znajomosci zazdroszcze i w dzisiejszych czasach sie nie dziwie ze kazdy z nich korzysta. Mi babcia Ł mowi ze podejrzewa u mnie cikrzyce ciazowa bo ciagle spie i jesli jej gadanie sie sprawdzi to bede rodzic w bydgoszczy.

reklama
Moje dziecko zasiadło samo z siebie na kanapie i ogląda Teletubisie. Chyba naprawdę źle się czuje moje biedactwo. Jeszcze godzina i chyba ją spać położę, bo już przysypia.

Do góry