reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Diablica normalnie wielkie uuufffffffffffffffff wreszcie dobre wiadomościbo sie już martwiłam co taka cisza,no to zdrowka dla Was.

Anisen
jak czytam o tej Twojej teściowej......masakra,ja w takich sytuacjach dziwie się ,że sama nie wczuje się w sytuacje i nie pomysli jakby to jej meza jej tesciowa buntowala.Sama jest kobietą,żeby jakos zrozumieć......wspolczuje tej nerwowki...

Własnie nagle zebralo mnie na wymioty,nagle musialam puścic pawika,wiecie jestem troche niespkojna tu mnie ginekolog uspokoil ,że jak mam takie skoki cisnenia to pewnie stresowe,no ale ten pawik....kurde sama nie wiem co mysleć.

Jeszcze jak na zlość w wiadomościach uslyszalam info że matka w 8miesiacu stracila bliźnieta,zglosila się z gwaltownie rosnącym ciśnieniem,lekarze nie zrobili jej od razu cesarki tylko czekali i dzieci zmarzly :no:

reklama
NISIAO ty sie kobito wyluzuj bo nam na zawał zejdziesz... zrób cos co lubisz , nie wiem ciepła kapiel dobry film czy jak spokój

ANISEN ja to bym juz dawno przestala sie przejmowac tym co tesciowa gada, no ale cóż ja mam taki charakter że posłucham i pójdę zrobie tak jak mam ochotę, nie warto się babskiem wkurzać... a może sie w końcu obrazi??

hej dziewczynki melduje sie juz w duzo lepszym stanie.bo wczoraj to kryzys przez tego cholernego hemoroida zlapalam.
rano sie obudzilam, bolalo jeszcze jak cholera, i wiecie co zrobilam, wzielam z tej desperacji sudocrem i sobie posmarowalam, stwierdzilam, ze jesli jest taki dobry to moze akurat. i nie dosc ze od razu poczulam ulge, to potem jeszcze pobolewalo,ale teraz wieczorem jest juz mega lepiej, nie siedze a wlasciwie leze i nie placze juz z bolu.
Czop mi juz caly odszedl...ale tego bylo.dzis tez troche skurczykow, ale teraz cicho:-)

Nisiao z tymi wymiotami to moze tez byc tak,ze moze rodzic zaczniesz, tez tak czasem jest;-)mnie np.czesto mdli ostatnio, a podobno znaczy to,ze szyjka pracuje i skraca sie lub rozwiera(pomijam juz to,ze oczywiscie zawsze moze byc jakis tam wirus czy cos)
Uwazaj kochana z tym cisnieniem, moze cos na obnizenie

Anisen tesciowa widze nie daje za wygrana, by sie zle czula, gdyby Wam zycia nie strula...;-)nie daj sie kochana i tak jak mowia dziewczyny zrob sobie jutro wolne...zaslugujesz na to, cholera w domu 2 dzieci, to wiadomo ile roboty jeszcze sprzatanie gotowanie, z takim brzuchem, a ty sie moze nudzisz na codzien, no bezczelna na maksa. ja nie wiem ale chyba tygodnia bym nie wytrzymala majac kogos takiego w poblizu i spieprzylabym za granice;-)silna jestes dziewczyna

Diablica ciesze sie,ze wszystko idzie w dobra strone, bede niegrzeczna, ale moge smoalo napisac "a nie mowilam":-)

Vinga moja 1 corcia miala tez dos mocno glowke znieksztalcona po porodzie.to podobno czeste jest, zwlaszcza jak parcie przebiega szybko, ale po jakims czasie to sie wszystko wyprostuje-pare miesiecy. ale skonsultuj to oczywiscie z lekarzami,
i nie moge sie doczekac kiedy napisze Ci radosnego smska,narazie tylko Twoj tel.spisalam;-)

Delewarre jesli chodzi o plan porodu czy inaczej oczekiwania w stosunku do porodu, to rodzilam tutaj corcie wlasnie z taka lista oczekiwan.wiec spelnila wszystkie:-)tym razem tez przygotowalam.tylko zrobilam liste sama, a nie odpowiadalam na ich jakies tam pytania, bo wydawaly mi sie glupio postawione. i napisalam: rzeczy i doswiadczenia z ostatniego porodu, ktore poszly bardzo dobrze i pod spodem rzeczy,ktore chcialabym zmienic i jak bym to widziala.
pokazalam to poloznej na ostatniej wizycie i mowila,ze bardzo ok.,ze wtedy beda wiedziec jak przechodze porod, co mi bardziej pomaga itd. doszlysmy m.in. do wniosku,ze najlepiej gdyby sie udalo,zebym rodzila w wodzie.ze wzgledu na to, ze mnie stranie boli kregoslup przy parciu z lezenia i wlasnie na sam koniec mam poprosic o nalanie wody,bym mogla bardziej na siedzaco rodzic. moze sie uda.
ja radze Tobie napisac, bo moze akurat sie przyda:-),a jak sie nie przyda to trudno

Diabliczko no nareszcie ;**** jak swietnie ze z malutkim wracacie niedlugo od siebie ;**!! córeczka napewno bardzo steskniona !!! ;*

anisen wspolczuje :baffled:no ale skad ja znam te rózne sytuacje :szok:he..

nisia kochana prosze wyluzuj sie wszystko siedzi w twojej głowie z nerwów tak masz ;* ! oczywiscie pilnuj cisnienia ale nei stresuj sie tak ja tez ostatnimi dniami jak sie doszukiwalam dziwnych objawów czy to nei poród i jak nic sie nei dzialo to sie wkurzalam, i tez ból glowy skoki cisnienia ;(

inomama ja tez podejrzewaam ze napoczatku bede w totalnym chosie i nei w glowie mi bedzie bb :O

vinga s[pookojnie nie denerwoj si edziewczyny dobrze radza i mam nadzieje ze dobrze juz u cb z chumorkiem ;*** dla swoich malych mezczyzn musisz byc silna pamietaj ze nawet jak jest zle to zaraz bedzie ok!! :*

aaaa zapomnialam sliczne te nasze maluszki wszystkie doskonale ;**!!! i powiem wam ze kocham nasze moderatorki ze te forum jest tak ładnei zrobione !! takie przejrzyste i dopieszczone ;D bomba az sie nie moge doczekac az ja z wojtusiem sie znajde na liscie rozpakowanych mam i maluszków ;DD

a no i co u mnie? strasznei sie niecierpliwie i mam nadzieje ze bedzie w pon. z rana dla mnie miejsce na porodówce i nie bede musiala czekac na poobiedzie lub do wtorku rano ;O kurcze ja chcem mojego bebika juz przy cycu ;)ale teraz to jestem podjarana jutro pewnie nie bd mogła zasnac ;OO kurde zeby tylko wszystko sprawnie poszlo i zeby oby sie bez cc , mazy mi sie bardzo poród taki swiadomy z cwiczenaimi juz nie chcem lezec i kwiczec jak z luska ;(

Ostatnia edycja:
Diablica jaka ulga, że wszystko już z małym w porządku. całuski dla was:**
Justyna to trzymam &&& żeby się szybko akcja rozkręciła po tym czopie ;) czekam na smska, mam nadzieję, że już niedługo przekażę dobrą wiadomość ;*
Blue aż się zaczerwieniłam przez te twoje zachwalanie ;) i za ciebie && zaciśnięte, żeby poród wyglądał tak jak sobie marzysz :)
z humorkiem u mnie już w porządku, mam nadzieję, że dołek już nie powróci

nadrobiłam serialowe zaległości i teraz do łóżeczka lecę. dobrej nocki kochane

witajcie;)

wrocilam do Domku i do Was:-D:-D cieszycie sie?
Ja bardzo:) maly sobie spi czujemy sie dobrze....:) jest sielanka jak narazie;)
aaa i Imie sie zmienilo bo do Malego nie pasowalo imie Tobiasz tylko wlasnie Aleks:) wiec jest Nasz Aleksik:)

Tymbareczka ladne imie dka synka..

A ja mam zle wiesci, wyladowalismy z Alexem w szpitalu... bedny od tygodnia mial ataki astmy i powodowalo to kaszel..od wczoraj kaszel okropny a dzis wieczorem goraczka 39..
Pojechalismy do szpitala...oddech Alexa na 95 % po inhalatorach... w szpitalu po sterydach, lekach i tlenie 89... m zostal z nim na oddziale a mi tak zle ze nie moge byc przy nim...inna sprawa ze jemu to jakby obojetne bylo... a i przez te ataki zlapal infekcje i zeszlo mu juz na pluca wiec antybiotyk dodatkowo...ale lekarz nie mogla pocAtkowo nic uslyszec badajac go. O przez atak astmy wszedzie mu trzeszczalo...
Trzymajcie kciuki by leki szybko zadzialaly i by mogl szybko do domu wyjsc..

reklama
Do góry