reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Magsus, a skurcze byly regularne? Mi polozna mowila ze jak skurcze beda czestrze niz co 10minut i bedzie ich np. 5 pod rzad to zeby pojechac to spraedzic, jakiej sily sa te skurcze. Trzymam kciuki by jednak przeszly.

Hope ciesze sie ze juz w domku jestes, ojj wiem jak to jest zobaczyc dziecko po kilku dniach.

A ja wczoraj w miare szybko zasnelam, ale na noc zjadlam hot doga i 4 mandarynki hahaha

My juz gotowi do szkoly i przedszkola.

Milego dnia

reklama
[h=5]Dziewczyny czy tylko ja jestem uprzedzona do baby czy jest w tym odrobinę logiki? Chodzi o wigilię i święta. Chciałam zostać w domu u siebie, skromnie, miło, Bez gonitw Jarkowych ( a przyznam ze w ostatnich 3 tygodniach ani jeden dzień nie byliśmy razem w domu i sie zapowiada do świąt tak samo będzie) ze poleze na kanapie, poczytam dzieciom wigilijną opowieść, pójdziemy zobaczyć żywą szopkę itp . No ale to moje bajki. Bo teściowa już urabiać zaczęła Jarka, Martę ( bratową Jarka) a od wczoraj i moją mamę że my u nich na wigilii i na całe święta. Jak dla mnie to koszmar, zero myśli o poleżeniu, o odpoczynku, slowa z J nie zamienie bez komentarza teściowej, zamkną mnie w 4 ścianach i będę 3 dni siedziała na dupie i słuchała mądrych rad teściowej i goniła za dziećmi zeby sobie czegoś sami nie zrobili albo żeby czegoś nie zbili no ale co najgorsze jest to ze po ostatnich jej tekstach ja juz nie wiem czy aby nie zaczynam świrować bo na pewno jestem do niej uprzedzona . ale czy do tego stopnia ze już jestem na nie ze wszystkim? I moze te moje argumenty są z palca wyssane. [/h]

cze laski!

prezenty dla Kajcika przygotowane, będziemy w nocy wkładać:) a najpierw wszystkie pary butów do umycia po szkole:)
jeszcze tylko mężu muszę coś...ponieważ taki chorutki, to chyba ocieplacz na siuraka - bo co, jak co, ale ta częśc niech mi nie choruje!:)

Calineczka - no właśnie, ja zawsze od mądrych ludzi to słyszę - że prezent od nowego dziecka być musi! tylko nadal ni cholery nie wiem jak wmówić Kajtkowi, ze noworodek poszedł do sklepu i mu fundnął lego na ten przykład...

Salli - według mego gina, to już możesz rodzić:) tako rzekł - 34 tydz zaczety i mogę startować i tak nie dawał mi tyle...reflektujesz juz?

Jaguś - gratulacje nowego członka rodziny:)

Miejskibandyta - hehehe:) zmiany i modyfikacje po to sa, zeby je zmieniać i modyfikować:) a jeśli metoda "na film" działa, to na pewno spróbuję!:) i nie chce Cię kochana straszyć, ale to przeczyszczenie to niekoniecznie musi być ogórkowa....:):):)

Ania - chyba starczą...ja tez nie wiem do końca, łapki - niedrapki jeszcze mam dodane. A reszta lezy w komodzie gotowa, podzielona rozmiarami i fasonami:) i z karteczkami na wierzchu, co jest w jakiej kupce - to dla mężusia, jakby miał coś donieść...

Fifka - czekamy na Was i mocno trzymamy kciukasy, ze już będziecie w domku!!!!!!!!

Hope - uffff, no wreszcie wyszłaś!:) teraz naciesz się starszakiem!:)

Magsus - kurde! opisujesz jak Bandytka objawy swe...pilnujcie się dziołchy mi tam jeszcze!

Anisen - to niech sobie mąż jedzie sam, skoro chce! ja tak bym sprawe postawiła. Jeśli nie widzi, nie rozumie, ze Ty nie możesz, to niech jedzie sam. I już! i jeszcze bym mu wesołych świąt, RODZINNYCH, życzyła. I tyle

p.s. zgadnijcie gdzie jutro jedziemy??:):):)

Ostatnia edycja:
Inomama no tak o siusiorka trzeba dbac:) polecam odzież termoaktywną, moze droga ale warta wydania pieniędzy. moj bardzo sobie chwali

Bandyta ja tez mysle ze to przeczyszczenie wyjątkowo mocne to moze wcale nie wina ogórkowej, a organizm sie przygotowuje do proodu, w koncu na ciebie to juz moze byc czas. a uśmialam sie z twojej zmiany planu porodu:)

Anisen na twoim miejscu postwiawlabym męża przed faktem "ja nie jade bo nie mam na to sily ani fizycznie ani psychicnzie nie czuje sie gotowa na taka podroz i seidzenie przy stole przez 3 dni, a ty zrob jak uwazasz, jezeli wolisz spedzic swieta z mamusia , to udanej podrozy", moim skromnym zdaniem masz prawo czuc sie zmeczona i takiej podrozy nawet bym ci nie zalecala. dziwie sie tylko ze mąz nie widzi tego w tych kategoriach , bo co do tesciowej to wszyscy juz wiemy jaka jest i to nas tutaj na pewno nie dziwi

Ostatnia edycja:
Nie regularne nie były ale długie i bolesne teraz miałam juz ze 3 ale nie bolały tylko brzuch twardy . Tatę wysylalam do apteki po magnez jesli po południu będzie powtórka to pojadę do tego szpitala tylko mnie to raczej w nocy bierze od samego początku jak skurcze mnie łapią to najczęściej w nocy .

Anisen - to nie są twoje fanaberie do diaska! jeszcze Ci wodę z mózgu zrobią zaraz! masz leżeć i masz na to papier! możesz w ramach prezentu skserować i wręczyc kazemu

Cze Dziewczynki :)
Ja znów lenia mam i nawet dupska mi się nie chce podnieść, żeby włosy umyć i obiad naszykować. Zaraz muszę zbierać się po młodą do szkoły a po południu mamy jeszcze urodziny u koleżanki z klasy - a tak mi się nic nie chce :/
Anisen, to nie żadne fanaberie, tylko chyba każdy normalny w miarę człek zrozumie, ze w tym stanie najlepiej czujesz się u siebie... Ja bym postawiła na swoim - chłop jak mądry to zrozumie, a jak mniej mądry to Ty mu przetłumacz;)
Bandyta, Magsus - coś mi się zdaje, ze połączenie skurczy z przeczyszczeniem = ... bądźcie czujne w każdym razie!
Hope - dobrze, że już w domku jesteś!
Dobra, ja dupkę ruszam i idę włosy umyć, bo wyglądam jak ostatnia flądra ;)

reklama
Do góry