reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Ahoj.

Ha, ja wczoraj wszystkim naokoło piałam, że nie czuję, że poród tak blisko, że czuję jakbym jeszcze z dwa miesiące miała czekać i ot co, wieczorem jak mnie dwa skurcze złapały to aż zawyłam z bólu. Mariusz przerażony ja też, że jak to tak. Taki nierealny dla nas jest ten poród... I wyłączyliśmy w łóżku film, który oglądaliśmy i szybko zasnęliśmy, Mariusz podsumował "jakby co, to śpimy" : D I zachowaliśmy się tak, jakby to miało coś dać, że nas nie ma, że śpimy, więc poród się nie zacznie ;P i stwierdziliśmy, że wolimy, żeby zaczęło się za dnia niż w nocy. I wiem jedno - jeśli to był ból skurczowy, to będą cyrki i jaja na porodówce : ))) Cofam wszystko co napisałam w planie porodu, trza go zmodyfikować, bo zaznaczyłam, że nie chcę ZZO. Uhaaa!
Kolana mnie bolą jak na zmianę pogody.

A wczoraj tak mnie przeczyściło, jak nigdy w życiu. Kompletnie. Mam tę swoją ogórkową ;/

Akuku - przyjaciółki siostra tak właśnie robiła - urodziło się Dzidzi malutkie, to rodzeństwu przez jakiś czas rekompensowali to w ten sposób, że ktokolwiek ich odwiedzał, to najpierw zwracali się do starszych, bawili się z nimi, a dopiero później do maleństwa. I tak samo z poświęcanym czasem, przez pierwsze pół roku więcej wszyscy uwagi poświęcali tym starszym dzieciaczkom, bo maluszek i tak jeszcze nie miał "kumacji", a te starsze dzieci na takie właśnie drobnostki zwracały uwagę i czuły, że ich pozycja jest niestabilna

Delewarre - oj jak ja zazdroszczę, że dzisiaj tak szybko wszystko zrobiłaś. Głupie zrobienie obiadu o 11 a (przynajmniej u mnie) sprawia, że dzień jest jakiś taki beztroski, długi i w ogóle... :D

Anisen - straszna ta teściowa. Mania zbieractwa to też jakieś tam zaburzenie. Dobrze, że teściowa nie szaleje aż tak bardzo, ale podejrzewam, że nawet to co ona robi utrudnia życie i wkuuuurzzzzaa.

Nisiao - mnie czasami pojawia się kropelka siary, od połowy ciąży praktycznie. Nie manewruję tam za bardzo z tymi sutkami, ale jak nacisnę to zawsze 1 kropelka jest. Mam nadzieję jednak głęboką, że mleko będę miała, a jak nie to będę o nie walczyć.

reklama
nisiao mi gin dała wit b6 właśnie żeby jeszcze tego pokarmu nie było... więc chyba dobrze u Ciebie

Anisen zazdroszczę... mi jeszcze wielu rzeczy brakuje.. a co do kuriera - ja w piątek będę tupać nóżkami aż przyjedzie :tak:

dona fajowe są te paletki. Ja dopiero poznaję współczesny świat zabawek :happy2: znajoma wczoraj cały dzień po sklepach biegala bo syn sobie od mikołaja zażyczył lego władców pierścieni :-D

czesc

troszke mnie nie bylo a tu prosze Adranek juz na swiecie!:szok: Gratuluje FIFKA:)

Miejskibandyta-ja tez nie czuje jak bym miala rodzic za miesiac...wrecz jestem taka pelna energi i mi sie brzus podoba juz nie przeszkadza jak kiedys hehe
:-D

a to moj brzus;)

Załączniki

• PC040027.JPG
    PC040027.JPG
    29,2 KB · Wyświetleń: 74
Vinga - u mnie na liście styczniówek poza wiekiem się zgadza (mam 33), ale jak dla mnie może zostać ;)

Ja tez należę do tych co maja liche brodawki i potwierdzam słowa anisen ze w ciazy nie powinno sie nic przy nich kombinować bo to powoduje skurcze i prawda to bo czasem jak mnie zaswędzi i chce sobie tam lekko podarapac to zaraz brzuch twardy jak kamień ,,,,,mnie po porodzie położna dała strzykawke koniec na ktory nakłada sie igłe obciela ostrym nożem i z tej strony włożyła te część do zasysania a gładka strona kazała przyłożyć do samej brodawki i zaciągać :) powiem wam ze sutki wylazly od razu po pierwszym zaciągnięci i choć laktator mam dobry to nie zdzialal takich efektów . W swojej kosmetyczce do szpitala mam juz taka strzykawke gotowa :)

Czesc dziewczynki, a propos brodawek, to macie racje, wszelskie ingerencje powoduja skurcze(Braxtona Hikksa lub moga wywolac porod). Ja stosuje masaz brodawek na 2 tygodnie przed terminem, tak zrobilam w ostatniej ciazy i dzidzia przyszla w sam dzien terminu. Bardzo zle znosze spozniajacy sie porod,denerwuje sie czy z dzieckiem wszystko ok poza tym juz pod koniec czlowiek na prawde chce urodzic. Takze dla przyspieszenia stosuje wlasnie taka metode, z tego co pamietam dostawalam wtedy dosc mocne skurcze a wody odeszly mi w dzien terminu, teraz chyba tez tak bede kombinowac.Nie chce by tak jak moja mama przechodzic ciaze o 2 tygodnie,,,oj nie ma nic bardziej denerwujacego.A te pytania wszystkich dookola "ty jeszcze nie urodzilas" albo "moglabys wreszcie urodzic" tez sa ciut dobijajace;-)

Łoooooochhhhh skończyłam prasować ciuszki małej, o masakra zeszło mi się ze 3 godziny, no ale na szczęście mają już swoje miejsce a i tak chyba będziemy musieli dokupić jakąś komodę. Część ciuszków wydzielona do szpitalnej torby, właśnie piorę swoje koszule, szlafrok itd, więc na dniach wielkie pakowanie :-D nie wiem dziewczyny czy taki komplecik czapeczka+body z długim rękawem+ śpiochy wystarczą? Czy jeszcze coś dolożyć? Jedna partia na po urodzeniu i resztę po 4 takie kompleciki chyba starczą na pobyt w szpitalu?

Aniia ja mam naszykowane 5 kompletów śpiochy kaftanik 2 czapeczki 2 niedrapki na wszelki wypadek mam jeszcze 3 malutkie pajacyki bo to szybko i wygodnie sie zakłada :) biorę wsumie 8 zmian bo Julia mi strasznie chlustała tym szpitalnym mlekiem wiec wszystko do zmiany było wtedy 5 komp mi było mało i 3 Robert dowozil a ze teraz raczej nie będzie mógł tak do mnie przyjeżdżać to biorę na zapas :)

przedemna ciężka nocka w dzien spałam 2 godz miałam temperaturę 38 teraz lepiej jest ale spać mi sie niechce ani troszkę ide wziasc kąpiel szkoda ze nie mozna w gorącej wodzie bo bym sie moment wygrzała a tak to tylko pociapie sie i juz zimna woda :)

cesc dziewczyny wkoncu przeczytalam narazie tylko ogólny wątek ;DD ale naskrobalyscie ;)

No to wiesci od fifki ;D
Maly spadal z wagi ale teraz utrzymuje sie na 2400 i przybiera , fifi odciaga dla niego mlezko swoje i daja mu z butelki poniewaz jest malutki i bardzo sie meczy ciagnieciem cyca i zasypia wiec narazie butla ale..jutro o 4 rano zrobia testy malemu na jakas bilburyne czy cos takeigo i jak wyjda ok to jutro beda w domu i fifka powiedziala ze raczej na pewno wejdzie na forum bo maly ciagle je i spi , zmeczony bardzo jest ssaniem zeby sie najesc ;( ale idzie ku lapszemu zółtaczke ma malutka podobno ;) fifi mówi ze jest taki malutki ze jak by mu zalozyc chciala 62 rozmiar to by sie chyba w nich ,,utopil'' ;) a reszte to juz wam sama napisze jutro z pewnoscia jesli ich wypuszcza ;) Trzymac kciuki za nich !!! :****

Akuku fifka urodzila jak miala 35 tygodni ciazy wlasnei urodizla 50 minut po pólnocy jak sie jej zaczal 36 ;*

nisia spokojnie ja córe wykarmilam 7,5 mieisaca cycem a sutki mam dalej takei male guziczki , a to ze ci siara nei wycieka nei znaczy ze nie bedziesz krówka dojna po porodzie ;DDD

kurcze dziewczyny jestem zmeczona taka objadlam sei lososiem znów i ide czytac inne watki bo moja skleroza nie wie co wiecej napisac ...aaa jeszcze...

sali kochana ty jeszcze nei rodz za 2tygodnie bo to bedzie 4 tygodnie przed terminem jak dzidzia posiedzi jeszcze 3 tygodnie i urodzi sie z 37 tygodniu to bedzie uznawana za donoszona ;* niech sobie siedza jeszcze 3 tyg. to samo mówie do mojego bo mam termin 2 dni przed toba ;) mi wypada bezpieczny termin 25 grudnia ;*

AA vinga fifka przeprasza ze nei miala jak odpisac wiec zadzwonila do mnie bo ja mam orange a ona ma tylko darmowe do orange ,dopiero jutro doladuje jej maz konto ;***

aaa zaczelam dzis 35 tydzien jupi !!!!!!! jeszcze zeby maly wysiedzial 3 tygodnie i chcem rodzic ;DDD

ale to zlecialo adrianek konczy jutro tydzien ;DD

reklama
Wieści od hope na szpitalnym :)

hope super ze juz jesteś i nie dziewie sie ze plakalas ze szczęście na widok swojej pociechy :) cudownie ze i dzidzia w brzuszku zdrowa wypoczynku i naciesz sie rodzinka :)

fifi no to czekamy na Ciebie !!!!! Ach jak mi sie mazy zeby moje dziecko spalo i Jadlo a nie Jadlo i płakało jak Julia :) oby bilurbina wyszła dobrze i jutro do domku drugi synuś tęskni napewno za mama a mama za nim :) !!!!

Do góry