reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ahoj.

Ha, ja wczoraj wszystkim naokoło piałam, że nie czuję, że poród tak blisko, że czuję jakbym jeszcze z dwa miesiące miała czekać i ot co, wieczorem jak mnie dwa skurcze złapały to aż zawyłam z bólu. Mariusz przerażony ja też, że jak to tak. Taki nierealny dla nas jest ten poród... I wyłączyliśmy w łóżku film, który oglądaliśmy i szybko zasnęliśmy, Mariusz podsumował "jakby co, to śpimy" : D I zachowaliśmy się tak, jakby to miało coś dać, że nas nie ma, że śpimy, więc poród się nie zacznie ;P i stwierdziliśmy, że wolimy, żeby zaczęło się za dnia niż w nocy. I wiem jedno - jeśli to był ból skurczowy, to będą cyrki i jaja na porodówce : ))) Cofam wszystko co napisałam w planie porodu, trza go zmodyfikować, bo zaznaczyłam, że nie chcę ZZO. Uhaaa!
Kolana mnie bolą jak na zmianę pogody.

A wczoraj tak mnie przeczyściło, jak nigdy w życiu. Kompletnie. Mam tę swoją ogórkową ;/

Akuku - przyjaciółki siostra tak właśnie robiła - urodziło się Dzidzi malutkie, to rodzeństwu przez jakiś czas rekompensowali to w ten sposób, że ktokolwiek ich odwiedzał, to najpierw zwracali się do starszych, bawili się z nimi, a dopiero później do maleństwa. I tak samo z poświęcanym czasem, przez pierwsze pół roku więcej wszyscy uwagi poświęcali tym starszym dzieciaczkom, bo maluszek i tak jeszcze nie miał "kumacji", a te starsze dzieci na takie właśnie drobnostki zwracały uwagę i czuły, że ich pozycja jest niestabilna

Delewarre - oj jak ja zazdroszczę, że dzisiaj tak szybko wszystko zrobiłaś. Głupie zrobienie obiadu o 11 a (przynajmniej u mnie) sprawia, że dzień jest jakiś taki beztroski, długi i w ogóle... :D

Anisen - straszna ta teściowa. Mania zbieractwa to też jakieś tam zaburzenie. Dobrze, że teściowa nie szaleje aż tak bardzo, ale podejrzewam, że nawet to co ona robi utrudnia życie i wkuuuurzzzzaa.

Nisiao - mnie czasami pojawia się kropelka siary, od połowy ciąży praktycznie. Nie manewruję tam za bardzo z tymi sutkami, ale jak nacisnę to zawsze 1 kropelka jest. Mam nadzieję jednak głęboką, że mleko będę miała, a jak nie to będę o nie walczyć.

reklama
nisiao mi gin dała wit b6 właśnie żeby jeszcze tego pokarmu nie było... więc chyba dobrze u Ciebie

Anisen zazdroszczę... mi jeszcze wielu rzeczy brakuje.. a co do kuriera - ja w piątek będę tupać nóżkami aż przyjedzie :tak:

dona fajowe są te paletki. Ja dopiero poznaję współczesny świat zabawek :happy2: znajoma wczoraj cały dzień po sklepach biegala bo syn sobie od mikołaja zażyczył lego władców pierścieni :-D

czesc

troszke mnie nie bylo a tu prosze Adranek juz na swiecie!:szok: Gratuluje FIFKA:)

Miejskibandyta-ja tez nie czuje jak bym miala rodzic za miesiac...wrecz jestem taka pelna energi i mi sie brzus podoba juz nie przeszkadza jak kiedys hehe
:-D

a to moj brzus;)

Załączniki

• PC040027.JPG
    PC040027.JPG
    29,2 KB · Wyświetleń: 68
Vinga - u mnie na liście styczniówek poza wiekiem się zgadza (mam 33), ale jak dla mnie może zostać ;)

Ja tez należę do tych co maja liche brodawki i potwierdzam słowa anisen ze w ciazy nie powinno sie nic przy nich kombinować bo to powoduje skurcze i prawda to bo czasem jak mnie zaswędzi i chce sobie tam lekko podarapac to zaraz brzuch twardy jak kamień ,,,,,mnie po porodzie położna dała strzykawke koniec na ktory nakłada sie igłe obciela ostrym nożem i z tej strony włożyła te część do zasysania a gładka strona kazała przyłożyć do samej brodawki i zaciągać :) powiem wam ze sutki wylazly od razu po pierwszym zaciągnięci i choć laktator mam dobry to nie zdzialal takich efektów . W swojej kosmetyczce do szpitala mam juz taka strzykawke gotowa :)

Czesc dziewczynki, a propos brodawek, to macie racje, wszelskie ingerencje powoduja skurcze(Braxtona Hikksa lub moga wywolac porod). Ja stosuje masaz brodawek na 2 tygodnie przed terminem, tak zrobilam w ostatniej ciazy i dzidzia przyszla w sam dzien terminu. Bardzo zle znosze spozniajacy sie porod,denerwuje sie czy z dzieckiem wszystko ok poza tym juz pod koniec czlowiek na prawde chce urodzic. Takze dla przyspieszenia stosuje wlasnie taka metode, z tego co pamietam dostawalam wtedy dosc mocne skurcze a wody odeszly mi w dzien terminu, teraz chyba tez tak bede kombinowac.Nie chce by tak jak moja mama przechodzic ciaze o 2 tygodnie,,,oj nie ma nic bardziej denerwujacego.A te pytania wszystkich dookola "ty jeszcze nie urodzilas" albo "moglabys wreszcie urodzic" tez sa ciut dobijajace;-)

Łoooooochhhhh skończyłam prasować ciuszki małej, o masakra zeszło mi się ze 3 godziny, no ale na szczęście mają już swoje miejsce a i tak chyba będziemy musieli dokupić jakąś komodę. Część ciuszków wydzielona do szpitalnej torby, właśnie piorę swoje koszule, szlafrok itd, więc na dniach wielkie pakowanie :-D nie wiem dziewczyny czy taki komplecik czapeczka+body z długim rękawem+ śpiochy wystarczą? Czy jeszcze coś dolożyć? Jedna partia na po urodzeniu i resztę po 4 takie kompleciki chyba starczą na pobyt w szpitalu?

Aniia ja mam naszykowane 5 kompletów śpiochy kaftanik 2 czapeczki 2 niedrapki na wszelki wypadek mam jeszcze 3 malutkie pajacyki bo to szybko i wygodnie sie zakłada :) biorę wsumie 8 zmian bo Julia mi strasznie chlustała tym szpitalnym mlekiem wiec wszystko do zmiany było wtedy 5 komp mi było mało i 3 Robert dowozil a ze teraz raczej nie będzie mógł tak do mnie przyjeżdżać to biorę na zapas :)

przedemna ciężka nocka w dzien spałam 2 godz miałam temperaturę 38 teraz lepiej jest ale spać mi sie niechce ani troszkę ide wziasc kąpiel szkoda ze nie mozna w gorącej wodzie bo bym sie moment wygrzała a tak to tylko pociapie sie i juz zimna woda :)

cesc dziewczyny wkoncu przeczytalam narazie tylko ogólny wątek ;DD ale naskrobalyscie ;)

No to wiesci od fifki ;D
Maly spadal z wagi ale teraz utrzymuje sie na 2400 i przybiera , fifi odciaga dla niego mlezko swoje i daja mu z butelki poniewaz jest malutki i bardzo sie meczy ciagnieciem cyca i zasypia wiec narazie butla ale..jutro o 4 rano zrobia testy malemu na jakas bilburyne czy cos takeigo i jak wyjda ok to jutro beda w domu i fifka powiedziala ze raczej na pewno wejdzie na forum bo maly ciagle je i spi , zmeczony bardzo jest ssaniem zeby sie najesc ;( ale idzie ku lapszemu zółtaczke ma malutka podobno ;) fifi mówi ze jest taki malutki ze jak by mu zalozyc chciala 62 rozmiar to by sie chyba w nich ,,utopil'' ;) a reszte to juz wam sama napisze jutro z pewnoscia jesli ich wypuszcza ;) Trzymac kciuki za nich !!! :****

Akuku fifka urodzila jak miala 35 tygodni ciazy wlasnei urodizla 50 minut po pólnocy jak sie jej zaczal 36 ;*

nisia spokojnie ja córe wykarmilam 7,5 mieisaca cycem a sutki mam dalej takei male guziczki , a to ze ci siara nei wycieka nei znaczy ze nie bedziesz krówka dojna po porodzie ;DDD

kurcze dziewczyny jestem zmeczona taka objadlam sei lososiem znów i ide czytac inne watki bo moja skleroza nie wie co wiecej napisac ...aaa jeszcze...

sali kochana ty jeszcze nei rodz za 2tygodnie bo to bedzie 4 tygodnie przed terminem jak dzidzia posiedzi jeszcze 3 tygodnie i urodzi sie z 37 tygodniu to bedzie uznawana za donoszona ;* niech sobie siedza jeszcze 3 tyg. to samo mówie do mojego bo mam termin 2 dni przed toba ;) mi wypada bezpieczny termin 25 grudnia ;*

AA vinga fifka przeprasza ze nei miala jak odpisac wiec zadzwonila do mnie bo ja mam orange a ona ma tylko darmowe do orange ,dopiero jutro doladuje jej maz konto ;***

aaa zaczelam dzis 35 tydzien jupi !!!!!!! jeszcze zeby maly wysiedzial 3 tygodnie i chcem rodzic ;DDD

ale to zlecialo adrianek konczy jutro tydzien ;DD

reklama
Wieści od hope na szpitalnym :)

hope super ze juz jesteś i nie dziewie sie ze plakalas ze szczęście na widok swojej pociechy :) cudownie ze i dzidzia w brzuszku zdrowa wypoczynku i naciesz sie rodzinka :)

fifi no to czekamy na Ciebie !!!!! Ach jak mi sie mazy zeby moje dziecko spalo i Jadlo a nie Jadlo i płakało jak Julia :) oby bilurbina wyszła dobrze i jutro do domku drugi synuś tęskni napewno za mama a mama za nim :) !!!!

Do góry