reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

na początek mały komunikat :)

proszę o sprawdzenie informacji na liście styczniówek! czy są wpisane imiona, płeć itp. Posprawdzajcie też, czy wpisany termin porodu jest terminem z OM!

reklama
Vinguś z terminem om sie zgadza :)
no ale nie ma bata do 19 stycznia to my na bank nie dotrwamy ;)

co byscie zrobiły, podpowiedzcie. lekarz zleca badanie GBS ale ... sam nie pobiera próbek u siebie. jak to badanie zrobić ? iść do innego lekarza ? do szpitala ? w życiu nie miałam takiej zagwozdki

Jejku, piszecie o tej cholestazie i teraz mnie wszystko swędzi :-)
A ja dzisiaj jakiś przypływ energii mam, prawie 11 a ja już obiad mam ugotowany, zaraz następne pranie wrzucę. Chyba się za szafki w kuchni zabiorę, póki mi się chce :-)

Vinga u mnie wszystko na liście ok, co do imienia to jeszcze nie mogę podać, bo się na 100 % nie zdecydowaliśmy jeszcze :-), ale już blisko jesteśmy :-D. Jak tylko dojdziemy do porozumienia, to Ci podam na priv.

To jeszcze wszystkim Basieńkom wszystkiego naj :cool2:, bo to dzisiaj Barbórka

hmm, Anisen, to jak ten lekarz zaleca, to szkoda, że Ci nie podpowiedział gdzie to możesz zrobić. Nie wiem jak jest gdzie indziej, u mnie w szpitalu można, ale może dla tego, że tam taka przyszpitalna przychodnia z ginem jest. Może zadzwoń do swojego szpitala.

Ostatnia edycja:
No i ja po wizycie ale Z radosci ze mam samochod do dyspozycji przynioslam do domu zakupy i kece dalej musze kupic mezusiowi cos na urodzino-mikolajki, mikusiowi na mikolajki jakis prezencik i jak starczy mi € to j sobie fundne moze banany oooo :)

Dona no u mnie 21 :):) miqlam kilka razy zgage w ciazy, ale teraz brzuchol nizej i juz nie mam, ale mam problem z zasnieciem, bo lydki mnie bola i macham nogami po lozku...jak juz zasypiam to mi sie siku chce i maluch kopie i tak w kolko...a rano spacbtez nie daje bo jak uslyszy braci to kopie..szok jak on na nich reaguje.

Diablica zdrowka dla corci, trzymaja sie was te chorobska. Wrr ..mam nadzieje ze teraz odbijecie w druga strone i nie bedzie zadnych chorob przez dluuugi czas.

Vinga u mnie plec nie pewna a imie to chlopiec: Emil lub Marcel, dziewczynka : Amelia. Termin z miesiaczki. 17.01.2014 . Miejsce zamieszkania : uk, rodzenstwo : Alex , 15.07.2008, Victor, 05.02.2010

Dobra ide sie zabrac za golabki !!!! Wstawie pranie z kombinezonkami maluszka, coby torbe dopakowac, bo mam takie rozwolnienie ze kilka razy dziennie sie oczyszczam, az stresa mam czy to nie przedporodowo, bo skurcze jak sa to coraz bardziej bolesne...
Poprasowac musze , bo znowu sie nazbieralo, jejku ile tego jest!!! No i moze sil starczy na mycie podlog. Ale nie martwcie sie jak tylko sie bede zle czula to sie klade, nie robie nic na sile, stad te zaleglosci w pracach domowych.

Ktos pytal kiedy fifka urodzila, w skonczonym 34 tygodniu, niepelnym 35.

Milego dnia.

Ostatnia edycja:
U mnie zgaga na szczeście sporadycznie, śpię jak tylko głowę do poduszki przyłożę, w nocy wstaję raz na sikanie, po czym śpię dalej jak zabita aż mnie budzik wyrwie z błogostanu - jedyne to ogólnie mi coraz ciężej - w pracy siedzieć i cokolwiek robić, bo od razu kręgosłup boli i spojenie... no i wszystko mnie drażni, a mój maż to już wybitnie działa mi na nerwy:-D

Anisen
: może prywatnie niech ci pobiorą albo w szpitalu? nie wiem, bo u mnie standardowo na wizycie NFZ to pobierają..
Delewarre: zazdroszczę przypływu energii - u mnie dziś spadek - katar leci i gardło pobolewa i ciężko zdycham w pracy, choć nic nie robię tylko siedzę i wymyślam czym się tu zająć żeby czas zleciał ;-)
pustiszi: te zakupy jak rozumiem lekkie były, nie? i nie trzeba cię napominać, ze nie dźwigamy :)
Akuku: ja mam z kolei stresa, bowczoraj taka galaretka po nocy na majtkach i dumam czy nie czop, ale przy pierwszym wyglądało to inaczej, więc pewnie mam schizę tylko. Dobrze, że mam jutro wizytę to się upewnię. Skurcze też miewam - szczególnie wieczorami. Przez to sny miałam dziś odjazdowe...
diablica: zdrówka dla córci!

miłego dnia!

Nisiao a nie mogłaś np powiedzieć że byłaś w aptece, albo coś takiego?Oni muszą te kontrole przeprowadzać i wiem , że jest duży nacisk na to... i będą niestety bardzo się czepiać :-(
Yoanna82 na chodzonym też mogą przyjść, ale to sporadycznie bo jak Ci udowodnią, że np u lekarza nie byłaś jak zaraz pójdziesz i sobie załatwisz. Brać od lekarzy te chodzące!!! ja też na l4 "chodzonym" kontroli nie miałam i zdziwię się jak przybędą :-) ale uwierzcie mi że pracowników ZUSu jeszcze bardziej kontrolują, a i konsekwencje nie ciekawe... Dziwna polityka, ale nic z tym nie zrobimy. A z kontrolami jest dokładnie tak jak pisze Salli. :tak: Co do tego, że oni mają tam na wszystko czas.. no nie zupełnie tak jest... ale nie chcę dyskutować bo jestem po tej drugiej stronie.... i mimo że ja na swoim stanowisku jestem od gnębienia pracowników to wiem, że wcale kolorowo nie mają- mowa oczywiście o podstawowych stanowiskach nie dyrektorskich ;-)

co do ubranek z lumpka&ze sklepu te z lumpka mają 100 razy lepszą jakość ;-) sama też co nieco wyszperałam i teraz nie mam gdzie upychać bo mi i siostra kilka pudełek dała... a wózek zamówiłam nareszcie na coś się zdecydowałam :-D padło na quinny buzz 3 używany w stanie idealnym Zobacz załącznik 597336 w takich kolorach - a co :-) Są różne opinie tych wózków, ale wszyscy piszą że dla dzieci super wygodne, a że do tego jestem gadżeciarą to strasznie mi się podoba. Poza tym zaoszczędziłam i mam więcej na inne rzeczy.

Ja do swojej położne teraz mam 2 razy w tygodniu chodzić bardzo mi pomaga, ogólnie fajna jest. Poza tym podobają mi się te nowe przepisy, że się przychodzi na przychodnię i Cie położna dodatkowo prowadzi z mierzeniem tetna itp

Tina idź do przychodni i zapytaj o położną - ja tak zrobiłam i mam teraz fajną opiekę

Anbas zdrówka dla mężczyzn

diablica :-( mocne kciuki za córeczkę - dużo zdrówka

Co do pralki.... ja w swojej ostatnio dywanik chciałam wyprać... rozpadł sie na niteczki ;-) i mąż musiał czyścić bo się zapchała

Ale Wam zazdroszczę tych remontów.. u mnie miały być, ale wyskoczyła niepodziewana wymiana pieca i po kasie na remonty :wściekła/y:

dona ja półtorej tyg. temu wsiadając do samochodu przytrzasnęłam sobie nogę drzwiami tylko się skrzywiłam i zapomniałam... patrze w domu wieczorem a tam taki siniol fioletowy z krwiakiem aż na 10 cm... do tej pory jest takie twarde pod skórą z tym że teraz zielone... my chyba bardziej teraz o dzieciątkach myślimy a siebie olewamy ;-)

Vinga imię Nikola :happy2:

Czas coś zrobić........... żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce :szok:

Calineczka, nie widać jaki kolor bo coś jest z załącznikiem :) Ale wózek mamy taki sam, też quinny buzz 3 :) wściekle zielony :D Już poprałam co mogłam od niego (też po kimś...), a za tydzień wymyję całą gondolkę :)

Ja od paru dni tez mam czyszczenie ale w tej ciazy to u mnie normalne często mnie bierze bo w poprzedniej zaparcia miałam

agagsm mówisz galaretka to raczej nie czop mnie to wychodzi od jakiegoś czasu a szczególnie wiecej po nocy lub jak cały dzien leże.

Nogi mnie bolą dzis okropnie ale moze to od tego przeziębienia mała chyba mi brzuch rezerwie tak sie rozpycha len totalny mnie ogarnoł a dziecko chce sie bawić ,:)

reklama
No i czeka mnie jutro wyjazd do Myślenic zrobić GBS . Eh już wiem czemu mój gin mi tego nie zrobi. bo on w ten sam dzien wylatuje na jakąś konferencje i wraca dopiero za 2 dni a tyle próbka leżeć nie moze. No nic.

U mnie w szpitalu szybciej mnie pokroją niz zrobią jakieś badanie ambulatoryjnie ;) dobrze że jest ta diagnostyka w Myślenicach ( zawsze to połowa drogi do Krakowa )

Do góry