reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Salli problem w tym ze ja nic wczoraj wiecej nie robilam niz zazwyczaj :| a w pierwszej ciazy tez sie nie przejmowalam bolami ale moze dlatego ze ciaza przebiegala idealnie ... teraz jest ta szyjka miekka i skrocona i wiekszy stres troszke coby wczesniej nie urodzic

Dona
u mnie 33 i nie wiem wlasnie co robic ... ale jakos tak nie czuje sie zebym musiala do szpitala koniecznie jechac ...

tylko dziwne bo wlasnie w nocy sie zaczelo a teraz trwa ...

Kaczuszka​ zdrowka dla synka

Akuku ja to Cie opierdziele ... :p bo jak Ci sie rzuch obnizyl i masz skurcze to moze odpusc sobie troszke te porzadki i nne ciezsze zajecia bo zaraz nam urodzisz ... nie zarosniecie brudem... a tym bardziej ze mama do Ciebie przyjezdza to Ci pomoze zaraz

Ostatnia edycja:
reklama
Salli fajny ten kolorek no ja niestety trochę zapłaciłam, ale w porównaniu do ceny nowego to i tak okazyjna cena:tak: co do pasków to nie mam pojęcia ale wiem, że ten cały wkład do spacerówki da się kupić. Ja chyba jeszcze zainwestuję w koło przednie pompowane bo ponoć różnica niesamowita w komforcie jazdy :happy2:

Kasienka mi położna wtedy na izbie powiedziała, że takie napięcia brzucha to właśnie skurcze są bo ja do niej z tekstem "mam napięty brzuch od kilku godzin, ale skurczy chyba nie mam" ;-) a ona że TO są skurcze :zawstydzona/y: skąd miałam wiedzieć ... jak Cie tak łapie to kładź się na płasko dobry film albo muzyczka i RELAX bo chyba nie chcesz urodzić wcześniej?

Kaczuszka zdrówka dużo zdrówka dla Was wszystkich, proszę się nie zarazić!!!

Co do zazdrości starszaków to sama pomóc nie mogę bo nie mam doświadczenie, ale wiem że konkretny prezent od dzidzi wracającej ze szpitala działa cuda.

Wygońcie ze mnie tego lenia.........

Calineczka tylko ze ten brzuch to nawet jak leze to napiety ... w nocy to przez sen czulam ze twardy... teraz jak sie przespalam to tez tylko gorzej bylo ... i czy leze czy siedze on napiety ... choc teraz chyba sie uspokoilo bo wzielam magnez ... ciekawe na jak dlugo ... bo rano tez puscilo po magnezie ale po spaniu to samo

jak do wieczora bedzie tak samo moze jednak podjade na izbe ... ehhhh ... ja chce styczen

Ja właśnie miałam wam pisać ze moja dzisiaj tez jakaś niemrawa ale trochę se wiertnela w tym momencie:)) ja mam tez tak okropnego leniaaaa ze leże w łóżku w pidzamie i oglądam tv ;p ale zaraz sie ogarnę jakiś obiad i popracuje ostatnia pralkę ubranek... No moze prZedostatnia bo pewnie na prezentu świąteczne dostaniemy jesCE trochę reczy ale to już S będzie sie chyba martwił :))) ja mam tyle do wysprzatania prZed świętami ;( dobrze ze S ma od 20 wolne to zagonie go do roboty ;))

Kasieńka, to może dla świętego spokoju pojedź do lekarza? Po co masz sie stresować?

Calineczka, póki co nie zamierzam się przejmować tą spacerówką ;) na razie mam inne wydatki, a tym się zajmę jak zacznie przychodzić macierzyński ;) A co do kółek, to ja się zastanawiałam czy nie wymienić przedniego na podwójne :) Wózek będzie stabilniejszy ciutek :)

Wiecie co... tak właśnie sobie policzylam i wychodzi na to, że jeszcze dwa tygodnie i mogę rodzić :) w połowie grudnia będzie dzidzia już bezpieczna :) A ja już tak bardzi chciałabym ją przytulić... jejku... coraz wolniej mi ten czas leci....

Calineczka u mnie prezent od Antosia dla Oliwki juz jest, wystarczy tylko do torebeczi wlozyc i mozna wreczac, tylko Antek musi przyjść na śwait:)

Iwusia dobrze że choć do tej 9 możesz pospać te kilka godzin. Ja odpukać na razie na sen nie narzekam ale na siusiu wstawać trzeba.

Kaczuszka zdrówka dla synka

Tina możesz zawsze zrobić badanie - nie wiem ile kosztuje ale skoro się martwisz. Ja po wczorajszych wieściach od Sylki też sprawdzałam w
karcie ciąży i nie mam tego badania, ale puki nic nie swędzi to chyba nie będę robić.

Inomama mój mężasty też jakieś świństwo złapał i na gardło umiera. Całe opakowanie cholinexu zjadł i nie pomogło więc wczoraj coś do psikania sobie kupił. A dziś rano budzę się i ja trochę gardło i katar czuję, ale mam nadzieję że przejdzie, że mnie aż tak nie załatwił.

Magsus zdrówka życzę

Magsus, Dona a propo snów to mi się wczoraj śniło że wszystkie zęby mi wypadły od tej ciąży.

Właśnie Inomama jak tam Zdziś twój podchodzi do tematu zębów. Wie co go czeka??

Anisen nie wiem co odpowiedzieć bo mój gin pobierał, ale jak już bym była w takiej sytuacji to chyba bym poszła do innego lekarza.

Akuku nie szalej kobieto!i nie strasz nas porodem. Jeszcze trochę musisz wytrwać bo Ty dopiero 34 tc masz

Calineczka fajny wózeczek. Na pewno się nie zgubisz, będzie was widać z Maleństwem.

Salli też super a jaka cena - no masakra jaka okazja Ci się trafiła. Właśnie doczytałam - fajnie że masz takich znajomych a jaka oszczędność.

Ja od tej ciąży to taka ostatnio niezdarna jestem że szok.Najpierw rozcięłam rękę chcąc przekroić bułkę. Jeszcze dobrze nie zeszło a wczoraj pół paznokcia urwałam prawie - zahaczyłam trąc marchewkę - zakleiłam plastrem, bo krwawił i się teraz zastanawiam czy nie przykleić tipsa co by się nie haczył zanim odrośnie ładnie. Jeszcze trochę i cała w plastrach będę:wściekła/y:

Czesc!! Jestem nowa tu na forum , ale tez mamy termin na styczen, dokladnie na 6. Juz zaczyna mi sie stresik zwiazany z porodem, poniewaz to moj pierwszy raz (w koncu zawsze kiedys musi

Cleopatra jak czujesz katar i gardlo to zabek czosnku wcigaj przez 3 dni i minie, przynajmniej tak u mnie b5lo, jak katar wiekszy to inhalacje rob. Nogi wymocz w soli i herbatke z cytrynka.

Salli o kurcze przeciez ja tez mam termin jak Ty na 17 .01... mowisz ze za 2 tyg. Mozemy rodzic. Ojojoj ...ja nie chce za dwa tygodnie. Ja chce po swietach a najlepiej po 1. Stycznia, choc w sumi mi nie zalezy bo nie zmienia to nic w szkole tutaj.

Dobra zmykam na maly shopping, musimy znalesc yoyo dla Alexa co by mikolaj do buta jutro wsadzic.

reklama
Kasienka miałam właśnie to samo, ponoć im bliżej to to bardziej często i dłużej trwa i że dzidzi za bardzo wtedy nie czuć - to niby jest przygotowywanie się macicy do porodu.. takieśmy dziwne ;-)

Salli ja tam wszystkim się przejmuję oby nie myśleć tyle :-) a u masz te kółeczka KOŁA PRZEDNIE QUINNY BUZZ PODWÓJNE J. NOWE (3764975823) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. też się zastanawiałam, ale to tak jak mówisz- na wiosnę razem z parasolką sobie sprawimy a co niech mężasty dba o swoje kobiety :tak: fajne że te wózki mają tyle możliwości zmian i dokładania pierdółek tylko szkoda, że ceny takie...
A widać faktycznie nas będzie, ale ja lubię takie rzeczy inne niż wszyscy mają :-) cleopatra dzięki ;)

dona pochwal się co za prezent bo ciekawa jestem :happy2:

monia witajcie!!!

Do góry