reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Salli nasz jest wściekle pomarańczowy :-) wózeczek.jpg już się go nie mogę doczekać :happy2:

Załączniki

• wózeczek.jpg
    wózeczek.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Agagsm - oczywiscie leciutkie, ciezkie zostawilam w bagazniku a ja tylko pieczywko zabrałam :)

Anbas - kuurcze :/ co za chorowity rok niech to ciagle cos sie dzieje ... Duzo zdrowka jeszcze troszke i wolne latwo pisac ale jeszcze troszke !!

No i wrocilampo zakupkach dla moich boyow ... Dla meza sie nie wysililam bo i tak dostanie calą koperte talonow (zaczerpnelam od Inomamy) mam nadzieje ze wszystkich w ciagu jednego tygodnia nie wykorzysta spieszac sie orzed porodem bo udusze go!
A malemu slodka bluze misiatą i dresiki kurde Az 1€ te dresy czulam sie jak zlodziej bo mi sie wierzyc nie chcialo ze taka promocja szok pozytywny !! :)

Calineczka, nasz jest taki http://images03.olx.pl/ui/15/81/13/...acerowka-gondola-dodatki-Jastrzebie-Zdroj.jpg
Tylko muszę dokupić kółko tylnie bo powietrze schodzi i paski do spacerowki (mam nadzieję, że znajdę) bo poprzednicy chyba wycięli je o_O Tylko muszę sprawdzić jak je się tam mocuje i czy da się wymienić. Jak nie to będę musiała kupić spacerówkę. Dobrze, że za ten wózek dałam całe 0zł :D

Salli a gdzie ty taka okazję znalazłaś:)?

Vinga u mnie wszystko się zgadza, tylko ja ma cc wiec nie weim ale termin w tym momencie mam juz na 2,01

A moj Antek dzisiaj jakos malo ruchliwy i juz zaczynalam sie denerwowac, ale zjadlam troszke wiecej i słodziej i łaskawca lekko sie ruszył. na moje prosby o poruszenie niestety nie reaguje.
ale dziewczyny moja cora zaczyna byc zazdrosna o malego, chociaz nie wydaje mi sie zebysmy zmienili do niej stosunek, ale coraz bardziej chce zeby ja mąż nosil na rekach , chce byc taka malutka jak byla kiedys. oj co to bedzie jak antek sie urodzi. na szczecie noworodek nie potrzebuje tyle uwagi (mam nadzieje ze bedzie grzeczny i po jedzonkku bedzie spal) to wtedy mozna sie będzie w pełni Oliwce poświecic, bo wiem ze tego beddzie potrzebowala. juz opowiada ze jak antos sie urodzi to mamusia bedzei ja mogla znowu nosic i nawet na barana weźmie:)

Dona moja Sarunia tez dzisiaj niemrawa

miala z Was ktoras cos takiego ze caly czas napiety brzuch bez bolow zadnych ... doslownie oj brzuch dzisiaj stoi na bacznosc czy siedze czy stoje ... no i kiepsko czuje ruchy malej ... nie wiem co to

No i golabkow nie bedzie bo moj m wystawil kapuste na balkon, a bardziej takie pomieszczenie gospodarcze bo drzwi mamy 7 i okna, ale chlodno...tylze ze zamiast wyjac kapuste z siatkibtobtak ja zaniosl, i w miejscu w ktorym siatka sie stykala z kapusta zgnila... tak wiec beda kotlety mielone.
M poodkurza, ja kurzewytarlam i podlogi pomylam wiec milo mi bo pieknie pachnie.
Kombinezony dzidziusia sie piora. Jeszcze ze 3 pralki ciuszkow maluszkowych wyjda, a jeszce 2 posciele, pieluchy i reczniczki i spiworek , wiec czeka mnie jeszcze troche pranka i prasowanka.
Ale te rzeczy to juz jak mama przyleci i pewnie mi pomoze.

A jak sie cora urodzi to kolejne prania z sukienkami bo nie bede tego robic teraz, nastawiam sie na chlopca i popioreuniwersalno chlopiece. Z Vikim pralam i psrasowalam i chlopiece i dziewczece i pozniej mnie trafialo ze tyle czasu te falbanki prasowalam na nic. Wiec teraz madrzejsza jestem .

Czeka mnie jeszce to nieszczesne prasowanie bo juz kolejne pranie schnie...ajj

A co do snow to ja dzis podrywalam ginekologa, z brzuchem oczywiscie , a robilam to bo chckalam ysg na "krzywy ryj" hahahahaha, tak bardzo chcislabym wiedzjec co taam u maluszka i kto tam siedzi, bo mimo ze nastawiam sie na chlopca to jak mysle o porodzie i po to chcialabym uslszec ze dziewuszka... jakbym dwa mozgi miala, jeden nastawia sie na chlopca a drugi miwo ze to dziewczynka... no sama sie nie rozumiem.

Dona, znajomi przestali używać i mi oddali (a sami dostali też od znajomej)

Kasieńka, też tak miewam. Np jak się spracuję dzień wcześniej. Brzuch mam napięty jak skorupę, sterczy na baczność. I tak jak myślę, to wtedy też Oliwka jest spokojniejsza. Więc nie wydaje mi się by to było coś niedobrego. W każdym razie ja nie robię paniki i nawet nie mówię mojemu M bo by pewnie zaraz zaczął mieć jazdy :D Ale zapytaj lekarza jak boisz się, że coś nie tak.

Ja w ogóle zauważyłam, że podchodzę na luzaku do tej ciąży. Może dlatego, że to pierwsza i nie wiem z doświadczenia co jest normalne a co nie :) Skurcze mam, brzuch mi się spina, tu boli, tam strzyka itd, ale zamiast dzwonić do położnych czy lekarki to u mnie jest "widocznie tak ma być". Ale jak by się coś złego działo... to boję się, że mogłabym to zbagatelizować bo najzwyczajniej w świecie bym nie wiedziała co i jak. Z jednej strony słodka nieświadomość, z drugiej... strach że coś poważnego przeoczę.

Dona postaraj sie teraz duuzo rozmawiac z Oliwka ze jak dzidzia sie urodzi to moze plakac, mozesz jej pokazac zdjecia jak ona byla mala, mow jej co chwile ze ja kochasz i ze jest bardzo wazna, jak Antos sie urodzi to pros ja czesto o pomoc, np. Niech wysmaruje pupe kremem, zaklei pampersa, zalozy skarpetke i jakby nie robila zaesze chwal ze pieknie. Ja tak robilam z Alexem i nigdy nie byl zazdrosny o Vikiego. Ale teraz Viki widze ze zwraca na sie ie uwage i walczy o swoja pozycje w domu, sam przychodzi, caluje brzusio i mowi ze kocha dzidzie, ale w nocy przychodzi bo sie boi sam spac... teraz dwa dni nIe przyszedl..ale to pewnie dla tego ze jak bedzie spal z rodzicami to mikolaj prezentu nie przyniesie.
Jak sie maluch urodzi to bede robic wszystko zeby chlopcy nie byli zazdrosni, postaram sie by oni nie odczuli sie odrzuceni, czyli ich potrzeby beda na pierwszymmiejscu przynajmniej przez pierwsze dni. Ale ja bede miec mame i mam m w domu eiec mi bedzie latwiej. Ale z chlopcami bylam sama i dalam rade i Ty tez dasz , zobaczysz.

reklama
Kasienka ja od nocy mam brzuch stale napiety i nie mam zadnych bóli tylko brzuch po prostu twardy. moze tez dlatego malego gorzej czuje bo trudniej mu sie przebic przez te skorupe, nie wiem. mam nadzieje ze to normalne. chociaz na rozluznienie brzuch juz 2 razy lezalam w szpitalu pod kroplowka ale to bylo w 24 i 29 tygodniu a teraz jestem w 35 i juz tam sie nie pcham,

Akuku dzieki za rady , wlasnie dizisaj tak z tesciowa (a mam super) rozmawialysmy na ten temat i doszlysmy wlasnie do tych samych wnioskow o ktorych ty piszesz , ze trzeba jej wiecej czasu bedzei poswieci. ona juz wie ze bedzei przebierala i pomagala w kapieli. wspolnie ogladamy zdjecia jak byla malutka. ale wiesz nigdy do konca nie wiesz co tak w glowie u takiego dziecka sie dzieje. mi teraz jest trudniej sie nia zajmowac bo przez nakaz lezenia nie moge byc we wsystkim obecna, ani w przedszklu na pasowaniu, ani w domu we wszystkich zabawach w ktorych kiedys uczesniczylam, i mimo ze naprawde staram sie organizowac rozne zabawy na lozku to jednak ona widzi ze to nie to samo. ale bedzie dobrze. i tego sie trzymam:)

Kaczuszka zdrówka dla synka, taka jelitowka potrafi dziecko wykonczyc

Do góry