reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Anbas, tak troszkę się znam. Ale głównie na kadrowych sprawach. Reszta... wiem jak szukać i czytane ustaw jest mi nie obce ;) I masz rację, tak jest jak piszesz, można być zwolnionym będąc w pierwszej grupie pokrewieństwa (małżonkowie, rodzice, dzieci, rodzeństwo) jeśli spełni się warunek zgloszenia darowizny do skarbówki w ciągu 6 miesięcy. Jeśli się tego nie zrobi, to traci się to zwolnienie od podatku.

Poza tym Tylko w dwóch przypadkach nabywca darowizny jest zwolniony z obowiązku zgłoszenia darowizny do US.

- gdy przekazanie majątku następuje na podstawie umowy zawartej przed notariuszem w formie aktu notarialnego
- gdy wartość majątku łącznie od tej samej osoby lub po tej samej osobie w okresie 5 lat, poprzedzających rok, w którym nastąpiło nabycie, nie przekracza kwoty 9.637zł.

reklama
hehe, Pustiszi, cudowna jesteś :-D:-D:-D

Ja już się od paru dni zabieram za pierniczki, ale jakoś się zabrać nie mogę :) Dzisiaj teść mi podrzucił cały wielki worek marchewki, pietruszki i selera. Zdziwiłam się, nie ma co, ale nie protestowałam :-) Wszystko starłam, popakowałam w woreczki i do zamrażarki. Dobrze, że moja mama ma taką zapasową zamrażarkę, bo dwie szuflady mi to zajęło. Ale po wszystkim brzuch zaczął mi się stawiać i padłam ze zmęczenia :)

Na studentów to chyba bym się nie zgodziła. No wiem, że muszą się jakoś nauczyć, ale nie muszą na mnie :) Na szczęście w moim szpitalu ich nie ma :)

Magsus, współczucia. Ja to nie przepadam za takimi najazdami nawet jak są zapowiedziane :-)

Z tymi studentami to rzeczywiscie roznie jest. Ja sie tu w ire nie raz spotkalam z sytuacja gdzie przychodzila do mnie pielegniarka z kims jeszcze ale za kazdym razem pytala czy zgadzam sie na obecosc studenta/praktykanta. Nawet jesli chodzilo tylko o wywiad...Ja osobiscie nie mam nic przeciwko, tak jak mowicie oni tez musza sie gdzies tego fachu nauczyc a wiadomo ak to jest z wiedza tylko z ksiazek..;/ To proaktyka najwiecej uczy. Ale zgadzam sie tez ze nie musi to sie odbywac w formie spendu bandy np. 15 osobowej I ze kazdy musi badac jedna pacjentke... Moim zdaniem rownie dobrze moze sie odbywac w ramach wizyty jednego lekarza I jednego lub dwoch praktykantow u danej pacjentki. Tak bardziej dyskretnie I komfortowo... Przeciez pacjentow w szpitalu pod dostatkiem...

Dokładnie Anbas , niech będzie jeden lekarz i jeden praktykant i tyle. Wtedy czlowiek soie nie czuje tak strasznie. A poza tym jak by mi sie zapytali czy ten praktykant moze to też bym sie poczuła jak czlowiek ;)

Uwielbiam Alma24 !!! nie dosyć ze mi zakupy do domu dostrczyli, warzywa śliczne wybrali, ceny ok to jeszcze dostałam gratis 2 jogurty 140g i 2 małe czekoladki Lindor . Zawsze cos dostaję jak u nich kupuję :))

Dobra pralka :))

ja mamę moja namówiłam zeby kupiła sobie większą i lepszą niż chciała i teraz co dzwoni to mi dziękuje za to bo jest nią zachwycona :))

Kupiłam w almie 1 kg kapusty kiszonej i ... w ciągu 10 minut zeżarłam chyba z pól kilo i mi mało. Dobrze że to nie ma kalorii jak czekolada ;)

reklama
Do góry