reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

bry ciężarówki!

ja dziś po pobraniu krwi, coby na jutrzejszą wizytę mieć już wyniki. I niby cieszę się, ze jutro do lekarza, ale ta wizyta taka jest bez usgowa, bo wyniki i szyjka ino - dobre i to, ale ja pragnę dzidziola oblukać!
w sumie to poczekam jakoś, bo ostatnie takie super ważne usg mam w pon następny, u specjalisty z Brukseli, wiec spoko - doczekam, choć stresik mały już dziś nawet...

czy Wasze dzieci też mają tak często czkawkę????????to mój kolejny schiz jest...

Jaguś!!!!!!!!!!!! na Boga! ja Cię prosze bardzo! gdzie mi od rana z takimi smakołykami wyjeżdzą!!!

Anisen - oj, bardzo niewiele mi trza do łez...słodkie dzieci masz!

aaaaaaaaaaa! mąż nadal się dopomina wątku dla panów, bo ma też rozterki emocjonalne i boi się masażu krocZa i chce się z innymi podzielić tym:)

Delewarre - znaczy to, ze musisz jeść dużo, a nie 2 mandarynki:) organizm tak woli:)

Sylka = to już świąteczne sprzątnie? może wpadniesz do mnie, bo ja nie mogę sprzatać, w ciązy jestem...:)

reklama
Marika to spojenie to doslownie mnie boli na samym dole kości łonowej, ale tez nie wiem czy to typowy bol spojenia łonowego, kosc ogonowa i noga mnie nie bola,

Anisen mnie nogi nie bola ale jak caly dzien leze to po czym maja mnie boleć:)

Blue no wreszcie slysze z twoich slow optymizm, tak trzymaj kochana

Delewarre widze ze ty znowu nie spisz

Kasia to supre ze koncert podobal sie tacie. a z innej beczki dlaczego odstawiasz fenoterol?

Sylka ja mam szara kanape ale jeszcze nie musialam czyscic, ale w mojej rodzinie czyscili takim odkurzaczem, tzn kolesia zamawiali i zawsze sa zadowoleni, a kolyske czekam na zdjecia

Inomama u mnie niekiedy tak dzidziolek podryguje jakby tańcował w brzuchu albo ćwiczył podskoki ale trwa to chwile i koniec i nie jestem pewna czy on faktycznie taki zapalony do sportu jest czy to zwykla czkawka

Hej Mamy !!

Chyba wstalam.... za mna najgorsza noc ciazowa nie bede sie rozpisywac bo przezywam ze udalo mi sie nad ranem zasnac do 9:30 az kur****ka wodna egal :/

Moj Juniorek czka 3-4 sobie razy na dobe ale minimum 5 min trwa to

Niedziela cala w lozku wstalam tylko rosol wstawic i pizze mrozona w tym roku nie jadlam wogole nadszedl cZas ... Jeny ale pomrocznosc mam ide cos oszamac moze biale szalenstwo ?

cześć kobitki w ten słoneczny poniedziałek!

Za oknem taka pogoda a ja wstałam już z leniem. Niby się wyspałam a nic mi się nie chce i jestem tak zmęczona jakbym całą noc pracowała:szok:.
Nie wiem czy to normalne? Pewnie teraz w tym 9 msc już tak będzie:no:.

moje czka często, czasem i 6 razy dziennie ;) Cwiczy przeponę ;)

Za mną cięzki weekend i tak samo cięzki tydzień przede mną. Wczoraj J wrócił o 23. Czyli wyszedł rano, wrócił jak dzieci spały. W sobotę też go nie było. Dzis moze o 23 wróci moze o 24 ( wyszedł o 8 rano) . Na pewo do piątku nie mam co liczyć ze przed 20 zawita do domu.

Ja dumama co dziecakom na Mikołaja kupic i gdzie . Kubie nie kupie nic ze slodyczy bo on nie lubi. Tak, mam dziecko które nie lubi czekolady, cukierków, lizaków itp. W ostateczności zje ciasteczka orkiszowe albo jakieś takie własnie, byle nie slodkie kruche czy biszkoptowe. Chyba mu kupie mieszanke suszonych owoców bo to moje dziecko zje ;) Taki mam element ;)
Kini naklejki, koniecznie ! I jej mogę kinder czekoladke albo cos w tym stylu bo ona też za zwykłą czekoladą czy cukierkiem nie przepada. A co jeszcze ?? Kiedy.

Staram sie jak najmniej łazić, lezę jak im czytam, siedzę jak układamy, na siedząco robie obiad itp i nie sprzątam prawie wogóle. A i tak nogi mam strasznie umordowane i opuchnięte.

Juz grudzień !! Super. Jeszcze 4 tygodnie wytrzymać w dwupaku i będzie bezpiecznie :)) Ale tak naporawdę wolała bym gdzieś koło 6 stycznia rodzić albo i później bo to mi rozwiąze kilka problemów. Malec siedź grzecznie w brzuszku :*

U mnie też ślicznie za oknem. dzieci poszły szaleć z nianią na spacerku.

Na kanape mam tylko jeden patent : mam narzutę . Dzieci strasznie to bruszą wiec narzut w zasadzie mam dwie i piorę w pralce na zmiany. To wygodniejsze niz czyszczenie kanapy. Przy malcach szczególnie raczkujących wszystko jest brudne ;)

witam wszystkie styczniowki ;) mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona? :-) nasz termin jest wyliczony na 16 stycznia choc z tego co lekarz wpisuje w karte ciazy to wypada na ten tydzien 6-12.01. ale szczerze? juz bym chciala rodzic.. ;-) w drodze jest maly Michas i wlasnie wierci sie we wszystkie mozliwe strony. my wizyte mamy dopiero w przyszly wtorek a juz nerwowo bo chce go zobaczyc i uslyszec ze wszystko jest dobrze. nie wiem jak u Was ale mi juz jest strasznie ciezko.. nogi spuchniete jak parowki, troszke rozstepow sie pojawilo no i skurcze czasami miewam ;/ lekarz mi kazal brac na to no-spe ale nie chcialabym sie faszerowac chemia ;/

Inomama moj maluch czka czesto. Alex tez czkal. Wszystko oki.

Zrobilam zakupy na allegro wydalam 986zl !!!!!! A jeszcze chcialam kilka rzeczy... wrr.

Alex poszedl do szkoly, bo krostki suche.

Viki wczoraj wieczorem mial temperaturke a dzis zdrowy. Hmm

Anisen moje dzieci slodycze lubia ale czesto wola owoc niz slodycz. Oj biedna Ty sama z dzieciorkami, dobrze ze opiekunke masz. Ja mam m w domu, dzieci w szkole a i tak zmeczona chodze.

Ja mam problem z zasypianiem, glownie przez wiercipiete bo kopie kilka godzin i sie nie meczy.

Dobra zabieram sie za ogarnianie, bo znowu nic nie zrobie.

Milego dnia

Pustiszi ja tez mialam bardzo ciezka noc, juz chcialam pisac do Was w nocy ale nawet nie mialam w sily, obudzil mnie straszny bol zoladka, zaczelam chodzic w ta i z powrotem bo z bolu nie moglam ulezec ani ustac w miejscu,masakra.przypomnialam sobie o tabletkach na zgage ta sa zwiazki mineralow,ktore neutralizuja kwasy i sa dozwolone dla ciezarnych, wzielam i od razu lepiej mi bylo, jeszcze pozniej napilam sie coli. Wczoraj bylismy w mc donaldzie i cos sie obawiam,ze najnowsza wersja burgera na mnie nie za dobrze zadzialala. Poza tym budze sie w ocy,mega zmeczona,i nie moge zasnac piekielne meczarnie, a ja dopiero w 8 miesiacu jestem co bedzie dalej. Dzis znow walcze ze zgaga...:cool: I spuchnietymi konczynami
a teraz troche wesej wczoraj przyjechala do nas choinka i bedziemy stroic :) moja mala corcia chyba pierwszy raz w zyciu bedzie mogla cieszyc sie swiadomie ze Swiat:-) Milego dzionka bez ciazowych utrudnien Wam zycze:-)

Inomama moje dziecie tez często czka i to szczególnie wieczorem mnie martwi bo twa około 10 min ja odrazu mam schiz ze sie dusi czy co !!! :( w dzien zdarza sie około 5 razy

just witaj !!!!! Chyba wszystkie juz byśmy chciały rodzic ale dla bezpieczeństwa i zdrowia dzieci poczekajmy jeszcze :) !!! Co do nospy to jesli lekarz zalecił na skurcze to bierz !!! Ja tez nie chciałam sie faszerowac prochami ale nie ma wyjścia a nospa podobno jest w zupełności nieszkodliwa dla maluszka ja biorę 5 lub 6 dziennie i większość z nas tu bierze nospe.

Anisen to piatala przybij moje dziecko słodyczy moze nie mieć wcale czekolady to wręcz nie lubi jedyne słodkie to cukierki z galaretka i to jeszcze z czekolady muszę jej oskubac a ona sama galaretka wyjada . Z naklejkami to samo Julia je poprostu uwielbia :) i to dla niej najlepszy prezent tyle radości jej sprawia naklejanie ze w szoku jestem . Teraz ma fazę na malowanie farbami :) moze to i pól dnia robić :)

ja dzis zupełnie sama tylko ja i corcia wszyscy w pracy i babci nie ma co mnie martwi bo nie mogę dzis kroka dać tak mnie boli wszystko miedzy nogami :( jakoś częściej skurcze mnie łapią nawet nospa nie pomogła leże teraz i oglądam z dzieckiem bajki . No ale niedługo muszę jakiś obiad upitolic chyba pomidorówke zrobię bo nie trzeba stać przy garach mam jeszcze kilka gołabkow ale Julia ich niechce wiec chciał nie chciał ugotować cos trzeba !!
Moje dziecko właśnie mnie poprosilo żebym dwie dzidzie urodziła jadna będzie moja a druga jej :) hehe

reklama
Hej dziewczynki :))) jak tam po weekendzie i Andrzejkach?:> Pijane;P?? hihi:p
Wiecie co ja jestem przerażona tym , ze dzisiaj jest juz 2 grudnia, SZOK.... zostalo tak malo czasu.... myslalam ze ze wszystkim zdarze i jestem w miare ogarnieta a tu klops. Mam jeszcze tyle rzeczy do dokupienia, a skad na to brac wszystko?! A wydatków i opłat cała masa, do tego święta... nie ma któras paru tysiaczków na zbyciu?:D Hihi

Ja sie wczoraj na mojego chłopa tak zdenerwowałam słuchajcie ze az sie popłakałam ( Miejski bandyta nie przjemuj sie nie tylko Twój chłop działą na nerwy kochana). W sob. przyjechali jego kumple na ANdzejki. WIecie ja wszystko rozumiem, ze czasem chłop potrzebuje sie napic z kolegami, tym bardziej ze ten moj to naprawde rzadko ma taka okazje, bo w innym miescie, tutaj malo znajmoych itp. ALe no do cholery. Przymykam oko ze latam jak kot z pecherzem kolo nich w 9 miesiacu ciazy.... ale rano moj ksiaze wstaje mega kac i kuzwa ani sie nic dopreosic ani zeby pomogł, nawet miejsca ustapil bo zle sie czuje!!!!!!!!!!!! Bidulek, ja mu pic kazałam...AAAAAAAAA!!!!!!!! a nawet po jedzenie im pojechalam bo wymyslili sobie fast fooda...w koncu nie wytrzymalam jak sie wściekłam (zazwyczaj przymykam na to oko). NAdarłam sie, nadarłam i mi chociaz ulzylo. Na szczescie on jest taki ze jak ja sie juz zdenerwuje to przemysli i zaraz przychodzi przepraszac...tyle dobrego... no ale na co moje nerwy?! nie moznabylo sie obejsc bez nich? No to taki moj weekend;p

Inomama: moja mala tez ma czesto czkawke;))) Wogole co do bolow, czkawek itp ja sobie tłumacze ze to wszytsko ma tak byc własnie:)))

AKuku : no to zaszalałas z zakupami:)))

Blue: ciesze sie ze juz lepiej u Cie:)))

Just: witaj:))

Ide cos jescccccccc:))) Matkoooo juz grudziennnnnnn dacie wiare??!!

Do góry