reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Blue jak ja się cieszę że czytam iż w lepszym humorku jesteś:-) Jak mamusia spokojna to i Wojtuś spokojny:tak: i mam nadzieje że będzie Ci w brzuszku grzecznie siedział. Jak chce rozrabiać to może mamę trochę pokopać ale nie za bardzo. Buziaki od cioci z BB i drugiego Wojtusia

Anisen oj czym dalej w las (tzn dalej w tygodniach) to trudniej Ci będzie, choć życzę dużo siły i cierpliwości. A może ta niania mogłaby do was częściej przychodzić żeby Ciebie bardziej odciążyć jak męża się przed Wigilią spodziewać nie możesz??

reklama
miejskibandyta-----Ja dzisiaj... depresyjnie. Tęskno mi za Bytomiem, za przyjaciółmi, za rodziną. Z Mariuszem kryzys totalny. Nie mam wsparcia w nim ostatnimi czasu żadnego.
Przed chwilą po śniadaniu usiadłam sobie w drugim pokoju z laptopem na co on "dzisiaj czasem nie Twoja kolej na naczynia?". Nie wiem co mam powiedzieć...
Płakać mi się chce i uciec do Bytomia

Nie smuć się chłop to czasem głupio gada ,nie myśli , mało który ogarnięty. Jak sama nie tupniesz noga i nie ustawisz do pionu , to faktycznie będziesz gary myła . Mój za to wiele opowiada jak by mi pomógł gdyby mógł :-) , niestety ze wszystkim jestem sama bo pracuje w rozjazdach , w domu jest 4-5 dni w miesiącu :baffled:

Dzis ogarnialusmy korytarz po remoncie i szafe przenosilismy, znaczy ja sie nie dotykalam tylko rzeczy przepakowywalam. Zmeczona juz jestem. Ogolnie wiadomo 9 msc i ciaza juz ciazy. Super ze wstawilismy zmywarke. Uwazam to za cud technoligiczny i codziennie powtarzam jaka jest super.

A co do boli ciazowych to w pierwszej ciazy bolal mnie mocno kregoslup w odcinku ledzwiowym i puchly mi stopy i mocno bolaly. Doslownie kilka krokow ciezko bylo zrobic.
W tej ciazy boli mi ta kosc ogonowa. A jak jestem juz zmeczona to kregoslup miedzy lopatkami i stopy ale wszystko znosnie
MAGSUS i pytalas kogos z ta noga? Czy to po porodzie przejdzie? Mialam tak w 4 mscu wtedy brzucha prawie nie bylo
CLEOPATRA bo faceci tego nie rozumieja, ze jest juz nam strasznie ciezko nawet oddychac
ANISEN mi tylko delikatnie stopy puchna za to w pierwszej ciazy to byla jedna wielka masakra. Ja kupilam taki chlodzacy krem do nog dla ciezarnych z Perfecta Mama za 13 zl
PUSTISZI a tobie cos mowili na ta kosc ogonowa? co to w ogole jest?
BLUE super ze lepiej sie czujesz
MAGSUS mnie tez dobija takie gadanie. Duzo tez bylo poronien, przedwczesnych porodow i rodzenie martwych dzieci. Tylko o tym nie bylo tak glosno. Bo nawet nie bylo tak glosno o tym, ze plod to zywy czlowiek wiec i takiej uwagi nikt do tego nie przykuwal. Aborcje tez byly legalne. Uwazam ze dlatego kiedys byly "inne czasy"
MARTUSIA chlop sie przyzwyczail ze wszystko robisz to jakby byl na codzien to i tak by nic nie robil. Tak jest u mnie. A jak wyjedzie to wszyatko sam tam robi

Anisen, Kinga jaka słodka, kochana :-)
Uu mnie przygotowania do świąt już powoli się rozkręcają :tak: Na razie z Mikołajem malujemy takie gipsowe aniołki na choinkę, bo mam ich całe pudło i do świąt się nie wyrobię. Chyba trzeba się już zabrać za pierniki, takie co to muszą leżeć do świąt, ale to może w tygodniu. Ogólnie bardzo lubię takie przygotowania do świąt, chyba nawet bardziej niż same święta :tak:

U nas Wigilia u mojej mamy, piętro niżej, czyli tak jakby u mnie była :) Chyba tylko siostra przyjedzie z rodzinką (5 osób) i nikt więcej. I oczywiście, jak co roku mamy w planach mniej jedzenia zrobić :-D

Ikasia
, pokażesz oczywiście zdjęcia z sesji ? A literki cudnie wyszły :)

Blue, spokojnie, jeszcze troszkę :tak:

Akuku, dziwaczne zachowanie tej koleżanki. Poźniej takim dzieciom się wydaje, że się im wszystko należy ... Ale żeby Twoje dziecko karać próbowała to już przesada

A ja dzisiaj męki okrutne, no nie dość, że refluks mnie obudził (to przez mandarynki wieczorem, ale nie mogłam się oprzeć;-)) to jeszcze mnie skurcz w łydkę złapał. I nie wiadomo czy pawia puścić, bo wszystko podeszło czy się drzeć z bólu. No jeszcze mi skurczy brakowało :wściekła/y:

I w ogóle jakie to dziwne, byłam u siostry na Andrzejkach, obżarłam się jak bąk, naprawdę. Jadłam wszystko, sałatki, ciasta, śledzie i byłam przygotowana, że nocy nie prześpię - a tu nic mnie nie męczyło, ani refluks, ani zgaga. A teraz dwie mandarynki wieczorem i już po spaniu. Nie kumam, naprawdę ....

Witam w poniedziałkowy poranek!:-)

To tak- andrzejki spędzone w domu, najadlam sie ogromnie,ze aż w nocy o szpitalu myślałam, bo brzuch sie spinal...

Tata wczoraj był na koncercie Shakin Stevensa- w ramach prezentu urodzinowego-i jest zachwycony!:-) bardzo mu sie podobało:-)

A ja odstawiam fenoterol i zobaczymy jak teraz bede funkcjonować:-)

Miłego dnia mamusie! :-)

czesc poniedziałkowo i kolejny tc , u mnie jutro juz 34 sie zacznie :-) Coraz blizej:-). mama mi mowila wczoraj , ze mam urodzic 22.01 bo ona i tata maja wtedy urodziny, ale dla mnie to za pozno, chociaz termin dopiero na 23.01, ja chce po Nowym Roku :)

Ja wczoraj prawie caly dzien sprzatalam, niedziela zamiast odpoczywac to zlapalam bakcyla po tym malowaniu salonu, ale za to jest juz czysciutko tam wszystkie poleczki, jedynie co to musimy kanape jeszcze wyprac i w zwiazku z tym mam pytanie czym Wy czyscicie, my mamy taka bordowa z materialu-zamszu cos takiego i ciagle nam sie brudzi, uzywalam vanishu do dywanow tapicerek, ale ona bardzzo szybko z powrotem jest znow brudna, myslelismy z mezem o wypraniu jej odkurzaczem do prania, jak nam sie uda od kogos pozyczyc. Sprzatalam tez w łazience i wyrzucilam 2 reklamowki niezuzytych do konca kosmetykow..to sie nazywa chomikowanie.

A i najwazniejsze mam juz kołyske , jest sliczna, jak tylko ja zlozymy to Wam pokaze:-)

Nasza kanapaa , moze ze wzgledu na kolor w miejscach gdzie sie najwiecej ociera , gdzie sie siedzi, zostawia takie czarne smugi, po wypraniu jest ładna ale za chwile znow sie paskudzi, nie moge na to patrzec.

Dzien Dobry

u mnie noc w miarę spokojnie problem z zasnieciem miałam bo mała tak mnie gdzieś na pęcheż naciskala ze równo co 10 min do toalety chodziłam myślałam ze szlak mnie trafi ale w końcu sen przyszedł tylko oliwka cała noc mnie kopala rozpychała sie okropnie .

Marika w pierwszej ciazy miałam tak z lewa noga od chyba 7 miesiąca nie miałam w niej czucia tzn jak chodziłam kulałam bo cos mi biodrze przeskakiwalo !!!! Mówiłam gin obejrzala obydwie nogi stwierdziła ze nie sa opuchniete a to napewno jest ucisk na jakaś żyłe czy cos w tym stylu co po porodzie samo minie i tak było tylko urodziłam i odrazu normalnie chodziłam wiec teraz mam to samo napewno z każdym dniem coraz gorzej mi stanąć na tej nodze :(

reklama
Hejka porannie.
U mnie nocka ok, wczoraj wieczorem byłam w kinie... Na bajce kraina lodu i się wynudziłam i objadłam popcornem :eek:
Bajka w stylu barbie śpiewana itd, a więc nie bardzo odpowiadała moim chłopakom....
Dzisiaj mam dzień lenia. Nie mam ochoty wstawać....

Do góry