reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Akuku - 1300 ważyłaś!? ; o

Calineczka - oj wiem, jakie to przykre słyszeć coś odnośnie imienia. Ja co chwilę słyszę, że Kajetan to nie bardzo, że skąd takie imię, że brzydko, jest przecież tyle ładnych imion. Najgorzej to słyszeć jak się już tak przyzwyczaiło do imienia Kajtuś, Kajtula, cały czas tak do niego mówię, a wszyscy są na nie.

Ania - haha kawa jako środek nasenny? : D

Dona - oszalał to mało powiedziane...

Kaczuszka - te bóle kolana to tak na zmianę pogody czy coś? Ja nigdy nic nie miałam, ale jak ma się pogoda zmienić to tak mnie bolą stawy, że ojej!

Hej.

Ja dzisiaj... depresyjnie. Tęskno mi za Bytomiem, za przyjaciółmi, za rodziną. Z Mariuszem kryzys totalny. Nie mam wsparcia w nim ostatnimi czasu żadnego.
Przed chwilą po śniadaniu usiadłam sobie w drugim pokoju z laptopem na co on "dzisiaj czasem nie Twoja kolej na naczynia?". Nie wiem co mam powiedzieć...
Płakać mi się chce i uciec do Bytomia.

reklama
Bandytko bidulko nie smutaj się, przejdzie chłopu. Mnie też tęskno za rodziną, a jestem sporo dalej niż Ty.
A co do kawy, to zawsze tak miałam, że nasennie na mnie działa :-D

cze!

Ja byłam chora, potem Kajko, to teraz małżowin, a co!

ciekawe kiedy kot...

popakowałam zestawiki dla Laurki, jak również inne rzeczy i obawiam się,ze dwie torby nie starczą...

Akuku - może to pomoże?
Jaki biustonosz do karmienia? | parenting.pl
zdrówka dla Młodego!

Anisen - czyli udana sobota była?:) dziwne z tą noga, nie zbagatelizuj przypadkiem!

Cleopatra - jeżeli płyn do mycia dzidziola jest z natłuszczaczem, to potem nie trza nic, jeżeli bez - jak najbardziej. Trzeba uważać na oliwkę, bo wbrew opinii, potrafi nieźle wysuszyć skórę. U mnie za płatki do oczu bedzie robiła gaza...

Blue - olać teściową i i opowieści dziwnych treści! nie słuchaj w ogóle tego! przecież wiadomo, ze będzie dobrze - ale na pewno nie wtedy jak będziesz się stresowała i napinała! tak więc słuchawki na uszy i niech se gadają co chcą!

Ikasia - pragnę zobaczyc zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!! ale fajnie!:)

Kaczuszka - ranyyyyy, tak obrazowo opisałaś walenie kapustą, że zrobię wszystko żeby tak nie było:):):) życzę, zeby taka nocka jak dziś się nie powtórzyła...

Ania - to życzę chłopu twemu zdrówka, może trza z moim wysłać gdzies?

Miejskibandyta - daj na luz, proszę...od czasu do czasu każdy może mieć gorszy dzień i Ty i Twój chłop też! a zazwyczaj chyba dobrze u Was, więc wybacz mu tym razem...i nie rycz, optymistko kochana!

ja sobie obiecałam ze jak przestanę karmić to wypiję mocne aromatyczne espresso z pianką :)) bo teraz tylko slabizny piję ;)

mój w tym roku urlopu nie miał wogóle. Niby miał ze 4 dni przed ślubem ale i tak codziennie był w pracy min na 4 godziny ;) nieźle taki urlop.

Mąz mi dziwonił ze już mamy panele do salonu te co mi sie podobały, mamy panele do pokoju też te co miałam na nie chrapkę a przy okazji dziś jest -15 % a ze mamy prawie 100m2 podłóg na panele to będzie spora różnica :))) Cieszę sie.

nie ma tylko wanny która mi sie podobała (została 1 sztuka uszkodzoana ) trudno trzeba będzie kupic coś innego. A wszystko na wariackich papierach bo ood nowego roku nie da sie odliczyć vatu :(

Bandytko glowa do gory. Moj wczoraj tez mnie wkurzyl i rzucalam ubraniami po mieszkaniu a pozniej wylam. Ech faceci.
Anisen dobrze wiedziec ze to trzeba idluczac juz teraz bo troche faktur z remontu mam z tego roku. A w przyszlym w ogole nie mozna tego VATu odliczac?

akuku jakże ja cie rozumiem z tą kolezanką...jak czlowieka nerwy szaarpią bo ty tlumaczysz dziecku ze powinno sie dzielic bo tak jest grzecznie i odpowiednio...ze nie ma bic bo tak nie ladnie...a tu inne dziecko robi bezkarnie dokladnie to czego nie powinno i mamusia nic nie widzi...och znam to znam.
ja mialam taka sytuacje że mąz kolezanki po jednej takiej akcji gdzie jej syn uderzyl moje dziecko...powiedzial mu ze ma moje dziecko przeprosic[no logiczne mi sie wydaje i prawidlowe] a ona na to "ale za co?" z takim spojrzeniem biczującym na tego swojego meza jakby pochwalala ze jej dziecko uderzylo moje...wrrrrrr alez mnie irytuaja takie sytuacje

Marika na odliczanie jest wiecej czasu, z tego co wiem jak zaczniesz sie rozliczać teraz to aż 4 lata. Faktury muszą być z datą z tego roku. Dlatego my mamy stan surowy zamknięty , dopiero nam robią hydraulikę a już kupujemy panele, płytki itp wszystko co potem mozna odliczyć vat. Jeśli nie kupimy do końca roku to potem wat na wszystko 23 % i już nie ma odliczeń.
A przy naszej budowie ( prawie 120m2 domu i prawie 50 firmy) to koszt tego odliczenia będzie naprawdę spory !
Dobrze ze w miarę opooglądałam i na zdjeciach wybrałam co chcę bo znów by było ze nawet nie decyduję jakie mam płytki w domu ;) ale mimo to J co chwila dzwoni z tekstem : aga nie ma tyle co bierzemy ? i ja przegladam zdjęcia jak głupia i usiłuję sobie przypomnieć fakturę, kolor, ciepło w ręce itp ;)

reklama
ANISEN rozumiem. Dzieki za informacje. W tej Polsce jest coraz gorzej. Jak tu zyc, jak wszystko drogie i panstwo jeszcze rzuca klody pod nogi

Do góry