reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Salli - Ty nie przesadzaj proszę! opony zmieniłam...no nie wierzę:) pamiętaj, ze Ty masz mniej taka:
Volvo Trucks - The Epic Split feat. Van Damme (Live Test 6) - YouTube
a bardziej taka teraz:
Volvo 4 Trucks - The Epic Split feat. Szymon Majewski (Polish Test 1) - YouTube

Uwiebiam Cię :-D No normalnie kocham miłością wielką :D Uśmiałam się jak głupia :) Aż teraz caly czas mam banana na buźce :)
A z tymi oponami, to przecież sama nie zmieniałam kobieto :p Musieli to zrobić panowie od wulkanizatora bo trzeba było każdą wyważyć :D Ale musiałam tam dojechać (ok 35km ode mnie), czekać na mrozie pół godziny (bo w kanciapie panów też było zimno niestety) a potem wracać w korkach do Wawy. Masakra :)

reklama
VINGA moj synek niby alergikiem nie byl a po oaszce bananowej wysypalo go. Moze maja jakis silny alergen. Wspolczuje Wam oby maly szybko z tego wyrosl. Dobrze ze alergia daje znaki wysypka
MIEJSKI BANDYTA jak dzieciaczek bedzie zmarzluchem to jeszcze zawiniesz w kocyk. Starsi to uwazaja sie za madrzejszych a przegrzewanie to nic dobrego.
Super ze macie juz tyle zamowien. Zupelnie inaczej sie zyje majac jakis cel i jak robi sie to co lubi
AKUKU nie mam pojecia co to za pryszczyki.
A staniki to nawet nie mam pojecia jaki mam rozmiar

Zdechne !!! Kuba sie porzygał bo sie nażarł winogron, Kinga przytachała nocnikl do pokoju ale bez wkładu i zasikała dywan, podłogę mam do mycia, Kuba już wymyty, dywan do czyszczenia. A oczywiscie sama jestem bo chłop na budowie .
Normalnie legalnie zdechnę

Anisen no takie uroki dzieci w domu,

a ja dzisiaj pełna podziwu dla mojego dziecka, bo poleciala zrobic siku i pozniej ide do łązienki a tu w nocniku nasikane i kawalek papieru toaletowego tez sie tam moczy, co oznacza ze pisiulinka powycierana:)

Akuku i jak ta wysypka, osobiscie nie mam pojecia co to moze byc,

Bandyta mi kiedys lekarz powiedzial zeby dziecko ubierac tak jak siebie plus jedno dodatkowe okrycie, i sprawdzac na pleckach czy nie jest spocone lub zimne

Inomama tak jak ktoras ci juz napisala tez mysle ze bodziak z krotkim lub dlugim rekawem plus do tego pajacyk (zalezy jaka temperatura panuje w otoczeniu), ja czesto ubieralam bodziaka z krotkim rekawem, kaftanik i spioszki, skarpetki jezeli spioszki byly wieksze to zeby nie spadaly, albo jezeli stopki byly zimne. na poczatku wkladalam tez czapeczke taka smerfetke w domu ale lekarka powiedziala mi zeby tego nie robic. ale wiesz jak to jest ile lekarzy tyle opinii

Bandyta, ja ubieralam dzieci o jedna warstwe wie ej niz mnie, ale trzeba pamietac ze kocyk to tez warstwa. Wiec ja robilam tak body i na to pajacyk lub bluzeczka i spodenki, raczkami i stopkami nie ma sie co sugeroeac jak sa zimne, zawsze trzeba sprawdzac karczek dzidzki. Stopy moga byc chlodne i wcale nie trzeba ubierac dodatkowych skarpetek czy dokrywac, niektorzy maja tak ze maja wiecznie zimne rece i stopy a cieplo ogolnie jest.
Dodam jeszce ze dzidzius sam da znac czy mu cieplo czy zimno swoim zachowaniem, ja Alexa ubieralam w body z kr. Rekawem i na to pajacyk, albo sam pajacyk...a Viki plakal i mial zawsze dl. Rekaw body i na to pajacyk... a z wanny jak go wyciagalam jako niemowlaka to musialam nagrzac recznik suszarka i ciuszki zanim mu ubralam...a oliwke rozgrzac w rekach zanim nasmarowalam, to samo z zelem do kompieli...hehehe wiec dziec da znac jak mu zle.

Ostatnia edycja:
Właśnie poległam po zakupach....
Nie chciało mi się robić obiadu i wyciagnęłam facetów do restauracji a potem na zakupy. Nareszcie udało mi się przymusić m do zakupów i kupił sobie sporo ciuchów.... Hura bo dla mnie to męka kupowanie z nim, nic mu nie odpowiada i można cały dzień chodzić i nic mu się nie odpowiada..... Nie to co ja, ja bym pół sklepu wykupiła... :-D

Akuku może wstrzymaj się ze stanikiem, ja normalnie mam 70 E i aż się boję co będzie po porodzie. Choć przyznam że tak po miesiacu jak pokarm mi sié stabilizował i karmienie było regularne to wracałam do swojej rozmiarówki.
Kurcze zazdroszczę 0 i 1, bo mój rozmiar mi nieco ciaży i powoduje że zbytnio rzucam się w oczy....:baffled:

A krostki to jesze z zakaźnych różyczka, odra, chyba że coś zjadł. Mojego chrześniaka po pomarańczach kiedyś strasznie wysypało.

Ostatnia edycja:
cześć laski!

Wszystkim imprezującym życzę udanej zabawy i ciekawych wróżb woskowych.

Fifka cieszymy się że Adrianek taki dzielny:-)

Bandytka, Salli zazdroszczę zapału do pracy

Ja dziś padam. Mogę coś robić co drugi dzień. Dziś pół dnia przespałam, a przy sprzątaniu brzuch się spina a jak się schylam lub wstaję to w złączeniach między brzuchem a resztą tułowia mnie boli.

Mam do was trzy pytanka:
1. Czy jak kupiłyście do kąpieli dzieciaczka Emolium czy coś innego to potem smarujecie go jeszcze oliwka albo czymś?? Moja położna twierdzi że nie ale widzę że nie na wszystkim się zna i już w kilku sprawach mam inne zdanie niż ona więc wolę się was poradzić.
2. Aha i płatki do przemywania oczków maluszka solą fizjologiczna to są takie zwykłe jak dla nas do usuwania makijażu czy jakieś inne?
3. czy używa ktoś telefonu do odpowiedzi na forum? Ja od nie dawna. Mogę czytać posty, dziękować za posta ale nie mogę nic napisać bo od razu chowa się klawiatura z literkami. Macie jakąś radę?? Co robię źle?

Ja normalnie nosiłam 70F, teraz w ciąży (ale to dosyć szybko) zrobiło mi się G i to 75, bo w 70 zaczęło mi być niewygodnie i od tamtej pory juz nie rosną mi piersi, myślicie, ze po porodzie jeszcze się wzwieksza? Bo też nie wiem, jak stanik kupić do karmienia i czy z tym czekać, czy moge juz. Mój rozmiar jest w sam raz i akurat, wiekszy mi niepotrzebny :D

Oliwke to myślę, ze w pierwszym tygodniu w ogóle trzeba sobie odpuścić, co najwyżej linomag na pupcie. Ale ja jestem z natury bardzo anty kosmetykowa, wyznaje zasadę, ze im mniej, tym lepiej, ograniczam do minimum i zawsze analizuje skład.

Ja używam telefonu, ale nie chowa mi się klawiatura, wiec nie mam pojęcia, co robisz nie tak.

Ostatnia edycja:
Cleopatra, w szkole rodzenia już kilka razy był poruszany ten temat mycia w emolium i wszystkie położne mówią, że potem już się malucha niczym nie smaruje.
Co do drugiego pytania to kurczę chyba zwykłe te płatki mam, ale w sumie nie pomogę go nie jestem pewna - kupowałam to razem z innymi dzieciowymi rzeczami u jednego sprzedawcy na allegro, ale wyglądem od takich zwykłych wcale się nie różnią:)
A telefon mam zwykły, z klawiaturą więc niestety nie jestem w temacie - mogę tylko odpowiadać, edytować i dziękować za posty już nie więc być może zależy to też od modelu;-)

reklama
Ja do mycia kupiłam oilatum, po kapueli smarowałam oliwka.
Do przemywania kuoiłam w aptece gaziki najpierw jałowe będę stosowała, potem będę zwykłymi gazikami, bo wydaje mi się że płatki do makijażu moga zostawiać jakieś włoski

Do góry