reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hej

Ja pospalam dzos dluzej.wlasnie sie obudzilam.

Anisen ja robie swieta w domu ale tylko dla mnie m dzici I mojej mamy. Moja mama przylatuje 12 grudnia wiec mi pomoze. Prezenty dla dzieci juz mamy kupione a dla siebie chyba juz nic nie kupimy... bo I tak duzo wydatkow mamy. Chyba ze jakis drobiazg znajde przydatny bo nie lubie kasy w bloto wyzucac.

Fifka super ze Adrianek sobie tak ladnie radzi.

Dzisiaj bede zamawiac juz to co chce pokupowac czyli posciel do lozeczka pieluchy tetrowe I inne duperele ale to pozniej napisze co zamowilam.

Co do karmienia I diety to ja przy chlopcach jadlam praktycznie wszystko ale zwracalam uwage.
I tak Alex jest alergikiem Viki tez... ale Viki nie na pokarmy przynajmniej na razie...a Alex na orzechy ktorych nie jadlam..I chyba na jajka ale ich w ciazy jadlqm od groma nawet po 4 dziennie... tylko ze jemu raz po jajach wyskoczy cos a raz nie ... 10 grudnia bedzie mial robione testy I sie dowiem... kiedys w pl mu robilam test metoda rezonansu cz jqkos tak I tam wyszlo ze jest uczulony na przechy, plesn, marchew ale tylko jak kwitnie jakas tam roslina, maka I chyba to wszystko. Teraz mu zrobia testy tak ze beda go nakuwac ale Alex dzielny jest I damy rade.

Inomama widzialam jak kajtula ladnie wiersz recytuje po francusku, rozumiem Twoja dume bo mi sie miod po sercu leje jak Alex spiewa po angielsku. 9 I 13 grudnia maja koncert w szkole I beda spiewac 5 piosenek swiatecznych. A dodam ze Alex byl wstydziochem I ierwsze wystepy w przedszkolu wygladaly tak ze dzieci spiewaly Alex czolgal sie po ziemi... w drugim roku juz sie noe czolgal tylko stal albo chodzil...a teraz zapowiada sie ze bedzie spiewal !! Bo calymi dniami cwiczy. I widzialam na probie w szkole przez okienko z ukrycia ze spiewal.

Dzisiaj idzimy do znajomych na "andrzejki" I az sie nie moge doczekac bo znajoma zrobila golabki, bigos I golonke chuba...a I jakas saltke, ja zrobilam dwa ciasta sernik I jablecznik I az mi sie buzia cieszy hehehhe. Dzisiaj sie oszczedzam bo 2 kg malucj mi tyle miejsca w brzuchu zajmuje ze duzo jesc nie moge, a to tak w razie w jakbym w swieta sie rozpakowala to plakac nie bede za bigosem hehe.

Co do skurczy yo ja zauwazylwm prawidlowosc ze jak maluszek obniza mi sie I jets tak b. Niziutko to wtedy mam skurcze mocniejsze I bolesniejsze... a jak sie podniesie, tzn ja jak czuje ze jest nisko to klekam na kolanach na podlodze I lokciami sie opieram na podlodze ..wtedy maluch grawitacyjnie wysowa sie z kanalu. I skurcze mniejsze a kopniaki nie takie bolesne. Wiec jakby co polecam tym co czuja dziecia nisko.

Dobra zmykqm I milego dnia zycze.

reklama
Cześc dziewczyny ja tylko na chwile bo mala poszla z babcia na spacer m załaczy odkurzacz i zmykamy do babci na obiad . niemam dzisiaj bolesnych skurczy ale wzielam zapobiegawczo juz nospe ,najgorsze ze cala sie poce ledwo wstane a juz mnie gorąc zalewa wczoraj na wizycie jak idiotka sie rozebralam do koszulki a wszystkie ciezarne w plaszczach w korytarzu :O a no wlasnei pisze o tym bo nie wiem wczoraj jak mi pielegniarka w rejestracji mierzyla cisnienie to powiedziala ze takei sobie ale tetno mam wysokie a pozniej jak mialam badanie to lekarka tym swoim urzadzonkiem powiedziala ze maly ma szybkie tetno co zreszta sama slyszalam pomyslalam ze to moze przez moje? ale lekarka nic nie powiedziala ;/przygnebia mnie to wszystko . fifka masz bardzo dzielnego tego synka ;*** oby tak dalej :**

Cześć ciężaróweczki:)

Anisen, u mnie ze świętami jest tak, że jeszcze nic nie szykuję bo do wczoraj nie wiedziałam jak m ma do pracy. A że teraz już wiem że w wigilię ma na 22 więc spróbuję go namówić byśmy jechali do moich rodziców (120 km od nas), a co z tego wyjdzie to się okaże:-D On już by wolał się tak nie oddalać ale spróbuję go przekonać że gdyby coś się miało wtedy zacząć to niedaleko nich jest bardzo dobra porodówka a druga sprawa wolę jechać na gotowe niż próbować wszystko sama ogarnąć, jak taki mały-wielki słonik;-)

Dona, podobnie jak dziewczyny cieszę się bardzo, że Adrianek tak sobie radzi, dzięki za informacje:)

Akuku ja jak byłam mała też miałam uczulenie na jajka - wystarczyły 2 dziennie i od razu miałam wysypkę, ale z tego się na szczęście wyrasta:) A jak robiłam sobie jakieś 7 lat temu testy to wyszło że jestem uczulona prawie że na wszystko z tych podstawowych alergenów, ale u mnie poza nielicznymi wyjątkami (typu np. siano) nie ma żadnych objawów - mam nadzieję, że moją malutką alergie ominą...
I udanej imprezy andrzejkowej życzę:-D

M już pojechał do pracy, za chwilę pewnie teść wstąpi na kawę, zobaczy że go nie ma i wróci do siebie, więc znowu spędzę cały dzień tylko z dzidzią;) No ale już się pierze jej pościel więc przynajmniej z praniem będę w miarę na bieżąco;-) Wczoraj bawiłam się w prasowanie ubranek ale jakoś w ogóle nie miałam do tego zapału... Pomijając to, że siedzę sobie przy tym na stołku bo bym nie wystała tyle czasu to i tak jakoś nie mogłam się doczekać aż skończę, a była tego tylko jedna pralka;-)
Jak skończę i będzie mi się chciało to może pojadę na jakieś małe zakupy i przygotuję coś na jutrzejszy obiad, żeby jutro już mieć spokój:)

Anisen jak kurierem to powinno dojść na czas :) a co kupiłaś?
Blue mały może mieć przyspieszone tętno przez twoje wysokie.
mi też ostatnio ciągle gorąco i w ogóle nic nie mogę robić bo od razu ciemno przed oczami mi się robi, kark i ręce dziwnie sztywnieją i oddechu nie mogę złapać... nie wiem co to mi się dzieje. przy najprostszych czynnościach tak mnie ćmi
Jaguś straszyć nie chcę ale alergie często dziedziczne są. mój mały wdał się w rodzinę męża z tymi alergiami

Czesc Mamusie!!! Ja tylko na chwile by sprawdzic czy wszytsko u Was w porzadku. LEce zaraz sprzatac bo znajomi nnieldugo przyjezdzaja na Andrzejkowy weekend:)) wieczorem lub jutro cos naskrobie:))) Milego weekendu!!!!!!! A tutaj jeszcze taka okazja jakby któras chciala :) Ja bede dzisiaj zamawiac:)) szkoda tylko ze najwiekszy rozmiar to 90D :( ale jakos damy rade;p

ZESTAW 2 SZTUK BIUSTONOSZY DO KARMIENIA BIAŁY + CZARNY ZA JEDYNE 22 zł - Zakupy grupowe, promocje, rabaty, teraz także w Twoim telefonie.

Właśnie Vinga wiem że te alergie są dziedziczne, ja mam to po mamie - ona dowiedziała się że jest alergikiem dopiero jak ją jakiś owad ugryzł i ledwo dojechała do lekarza by dostać zastrzyk bo już się prawie dusiła...
Ale u nas to się objawia jakoś później jak byłam mała to raczej nic mi nie dolegało. Wiem że teraz dzieciaczki bardzo szybko się uczulają ale mam nadzieję że mała jednak po tacie nie będzie mieć z tym problemu:)

heloła!

Kajtuliński ma dziś spanie u kolegi, więc my free chałupę mamy. I co z tego, nie?:) ni się seksić ni na dyskę:) wosk poleję choć...bo tarot z rana już był:)

a z wierszyka A dostał synu moj! o!

Magsus - jak dziś Jula?

Anbas - a jaki bigosik zrobilas? z winkiem aby? ze śliweczkami? mniam!

Marika - no tak, po narkozie się śpi......normalnie na sali operacyjnej bedzie to miał robione - z czego akurat się cieszę, bo wiele ogłoszeń przejrzełam i robią pod narkozą dzieciom zęby w gabinetach stomatologicznych - w życiu bym nie pozwoliła na to! a anestozjolog? a jakby nie daj Bóg coś złego?????

Sylka - mi tylko maalox pomaga i to lepszy jest w mleczku takim niż w tabletkach

Delewarre - a Cymbałek to skrót czy pełne imię?:) czekamy na Wasz wybór zatem:)

Salli - Ty nie przesadzaj proszę! opony zmieniłam...no nie wierzę:) pamiętaj, ze Ty masz być mniej taka:
Volvo Trucks - The Epic Split feat. Van Damme (Live Test 6) - YouTube
a bardziej taka teraz:
Volvo 4 Trucks - The Epic Split feat. Szymon Majewski (Polish Test 1) - YouTube

Akuku - nie ma takiego rozmiaru K do diaska! witamina K jest tylko:)
a tak serio to mi wyszło dla Cię :
Rozmiar brytyjski:36H (80H)

czyli takie mogą być dobre:
http://allegro.pl/ciaza-i-macierzynstwo-biustonosze-78015?a_enum[15836][2]=2&buyNew=1&a_enum[57][12]=12&a_text_i[56][0]=80&a_text_i_enabled[56][0]=1&a_text_i[56][1]=80

baw się dobrze dziś na imprze!

Miejskibandyta - zumba dla ciężarnych? o w morde:) poproszę filmik z tego!

Fifka - jak ja się cieszę, ze Adzisław taki silny chłop jest! wypatruję wieści od Cię co chwila:)

Anisen - ja Ci dam ziemniaki nosić! ja tez liste zrobiłam, co którego dnia na świeta:) żeby się nie przemęczyć...no i choinkę dziś kupujemy i do garażu ją, bo poźniej na stówę nie bedzie - dziś chyba wszyscy kupują z tego co widzę..

Vinga - miłego i bezskurczowego pobytu u rodziców!

Ostatnia edycja:
reklama
Ciekawe jak to jest właśnie z tymi alergiami. Ani ja ani M nie jesteśmy na nic uczuleni, więc może małą to ominie :-)

Inomama wywróż mi tu coś dobrego :-D

Do góry