reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Czesc dziewczyny

Andrzejkowy weekend w wiekszości u Was wyjazdowy.
Udanego weekednu.
My siedzimy w domu.
Ogarne sie jakos i biore za sprzatanie.

Na uczulenie w razie czego moge brac calcium ??

Zrobilam w czoraj te badanie na choleostaze,wyniki w poniedziałek

reklama
Witam
Naz fuguje podloge na korytarzu i jest sprzatanie. Pecherz szczypie,, w nocy pilam antybiotyk Monural. Mam nadzieje ze pomoze
VINGA twoj maly ma alergie na kazdy rodzaj bialka? Wspolczuje :(
MILUSIA ja niestety nie moge odpuscic sprzatania bo syf po remoncie
FIFKA wspaniale wiesci, Adrianek taki dzielny
AKUKU te testy alergiczne skorne to jedna wielka lipa. Syn mial robiine w 3 latka pokarmowe i wziewne i nic, w 4 latka pikarmowe, wziewne, grzyby i plesnie i dalej nic. One wskaza tylko bardzo silna alergie a syn dalej leczony jest na alergie i astme. A nic a nic nie potrafia stwierdzic
BLUE dobrze czytac ze u ciebie ok ale jak dziewczyny pisza, jestes jak bomba porodowa
INOMAMA to chociaz nie bedzie synek sie stresowal i polecza mu wszystkie zabki
ANIAja tez nie jestem alergiczka, ani maz. Czasami przechodzi to z ktoregos pokolenia albo mozna nabyc wlasnie atakowaniem maluszka nadmiernymi alergenami

Ania - o nie, nie! Ty w ciąży, to boję się. Jak urodzisz to tarocika Ci strzelę:)

napiszcie mi, please, co w jeden zestaw ubraniowy wchodzi - dla dzidziula of course, bo dla mnie to wiem:)

Inomama to trzymam za słowo :-D

Ja dokończyłam sprzątanko, kawusia w kubeczku pięknie pachnie. Jeszcze jakieś pranie wstawię no i to by było tyle na dziś :-D

Marika niedawno przesadził z bananami, chyba 3 jednego dnia zjadł... i też go wysypało, po zupach na wywarach mięsnych też czerwony był. ale nie wiem czy powoli mu nie przechodzi, bo np. po takim miśkopcie (ciachu) sypało go od razu, a od mniej więcej tygodnia, pomimo, że daję mu ciacho to wszystkie place się pochowały :) więc może wyrasta z tego
Inomama ja ubieram tak: body krótki rękaw+pajacyk lub body krótki rękaw+bluzeczka+spodenki/śpioszki.

Vinga - oj, jak dobrze, że ktoś to napisał. Też tak jak Inomama za bardzo nie wiedziałam, jak ubrać. W internecie wyczytałam właśnie, że należy ubrać dziecko w dwie warstwy, ale rodzinka patrzy na mnie spod byka, jak to tak można tak cieniuteńko, że rozchoruje się dziecko przeze mnie, że minimum 4 (!) warstwy. No, tom już pewniejsza nieco :)

Akuku - o ja Cie, tyle napiec! Dla Ciebie chyba pieczenie ciast i robienie cukierniczych pyszności jest proste, łatwe i szybkie jak smarowanie chleba masłem. Idź to programu Masterchef!

Blue - dobrze, że nie masz bolesnych skurczy! Oby tak dalej!

Ahoj.

Masakiera. Nie spałam dziś do godziny... 7 ;o Pobiłam swój rekord! Po prostu bezsenność i już. Jakaś podekscytowana byłam, cały czas myślałam a to o firmie z którą chcę ruszyć od stycznia, a to o zumbie dnia poprzedniego. No wszystko na raz. O 5 poszłam do drugiego pokoju posiedzieć na komputerze, żeby się zmęczyć i takim cudem o 7:00 usnęłam, do 11 spałam, ze szkoły nici, dupa blada. Wkurzona jestem! Na odstresowanie dzisiaj trochę szycia na maszynie i trochę sprzątania.

I tak sobie pomyślałam, że kurcze, cały czas się psioczyło, że chce się zarabiać na siebie, że chce się otworzyć firmę, ale nic się z tym nie robiło. Wystarczyło tylko podjąć taką decyzję - bo w AIP dopiero od stycznia zaczniemy działać - i proszę! Jakoś tak wszystko się kręci, co chwilę ktoś pisze z indywidualnym zamówieniem :) Dzisiaj pracujemy z M nad logiem i haftem dla Klubu Wysokogórskiego AGH, jutro robimy dla KW Katowice :) Jaram się! I mam coraz większą wiarę w to, że chcieć to móc, tylko trzeba duuużo nad tym pracować i być systematycznym w tym, co się robi. I robić, a nie mówić o robieniu :D

Inomama no ale w 80 h np tutaj http://allegro.pl/alles-mama-rene-biustonosz-do-karmienia-80-h-i3686050840.html
To 76-82 pod biustem a ja mam 92 na scisk
A 106-108 w biuscie a ja mam 119 luzno, ale jeszce sie mlekiem wypelnia....

Teraz nosze 85 D .. pojde do sklepu i poprzymierzam troche stanikow zwyklych i wtedy cos zamowie. Ale wkurzam sie ze tu ciezko jest cos kupic. Ehh
Bo jakbym miala brac tak jak pisza w rozmiarowkach na allegro to powinnam kupic 90 h? Tzn w tym linku tak jest... ahh wez tu czlowieku badz madry.

Miejski bandyta ale dwa ciasta tylko upieklam ... a piec uwielbiam, gotowac tez tylko ze ja sobie przepisy lub drukuje, a tam musialabym pamietac...jeszce dania obiadowe to spoko bo robi sie na oko, ale ciasta juz niezbyt na oko hehe.

Aa mam oytanie, alexa cos wysypalo... niektore bombelki maja biale czubki a niektore ropne czubki... i co to jest ? Ospe juz przechodzil. Goraczki nie ma, i zachowuje sie normalnie...nie wiem czy jechac do szpitala?

Bandytko oj jak ja bym chciała mieć twój zapał do pracy ;) ale ze mnie trup, nawet w mieszkaniu nie mam siły posprzątać a co dopiero wziąć się za coś kreatywnego :-p
ja też dziś nie pospałam, Nataniel od 1 do 4 w nocy nie spał... nie wiem, chyba się czegoś bał, a potem mu się na zabawy zebrało :/ teraz sobie smacznie drzemie a ja zbieram nas do wyjazdu do dziadków..

Akuku na całym ciele ma tą wysypkę?

reklama
Vinga no najpierw wyszlommu cos w kaciku ust, a teraz ma na nogach, tylku, na poczkach i kilka na dole plecow i na twarzy ze dwie... zadzwonilam do szpitala maja w ciague godzin oddzwonic i albo dzis do szpitala sprawdzimy co to albo w pn do gp..

Do góry