reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Calineczka tego sie obawiam bo ... przy tym oknie jest kaloryfer, bo jedyny w pokoju. No ale nie ma innego wyjścia bo wole rybki przy oknie niz dziecko. Mąz sie z tym pogodził, to jego rybki ;)
Tak to jest jak się czlowiek nastawia na najgorsze a wychodzi najlepsze ;)

Anbas - kawal chama reszta dziad... i tak denerwuje codziennie poczte zawala zdjęcia z wycieczek wysyła no przecież dziecko miało być chore, skąd te wycieczki nagle?.... nie wnikam strasznie mnie wyprowadza z równowagi dooopek!

Inomama spadl snieg u nas wiec moze i u was spadnie na dniach ? Nie mecz Kajtka hymnami ; p

Alex przespal noc po paracetamolu , masazu i kompresie.

A ja jakas nerwowa jestem i zabiore sie za sprzatnie, wyzyje sie na odkurzaczu i mopie co by pozniej sie m i dzieciom nie dostalo za darmo...wrrr nie lubie siebie takiej, ale az mnie trzesie od srodka...czyzbym tak zla byla ze bulek nie mam ? Jezusie jak ja sie o to tak denerwuje to masakra jakas, hehe.

Milego dnia

DOna STo lat dla córci !!!

AKuku
mój synek też wciąż narzeka na nózki, u nas pomaga Ossopan, ale jest na receptę. Podaje go miesiąc i jest poprawa. To cos na budowę kośćca. Syn pije dużo mleka, je serki, podaje mu kwasy Omega a mimo to boryka się z bolącymi nóżkami

Inomama a co chcesz zrobić z włosami??
Muszę sprzątać, bo to jest korytarz, i przejść by się nie dało. Sprzątamy wspólnie z mężem, bo ja mu mówię, ze na tym etapie to już nie dam rady. Do tego te pyły ze szpachli itp, to coś jak kreda w proszku.

Calineczka mi siostra chce taki kosz mojżeszowy pożyczyć. Czy on bezpieczny, tak jeśli nie masz małych dzieci, które by chciały pobujać malucha. A jak powiedziałam mężowi o tym koszu, to powiedział kategoryczne NIEE bo on nie chce, żeby nauczyć kołysać.
No tak, można był te rozerwanie tak skojarzyć :-)
Powodzenia na wizycie i nie stresuj się

Magsus to moze jeszcze coś innego spróbować zaaplikować, skoro dotychczasowe nie pomagają. Skoro tak mocno piecze i swędzi to musi tam być jakies ustrojstwo. Jeszcze polecam Lacibios Femina w czasie kuracji dopochwowej

Dziewczynki... tak mi się dziś nic nie chce... masakra :/ Najchętniej bym wróciła do łóżka.
To chyba po wczorajszym. Byłam mega zmęczona i położyłam się na trochę żeby uciąć sobie drzemkę. I co? co chwilę coś. A to listonosz, a to administrator, a to telefon. No szlag mnie trafił. Byłam tak wkurzona, że aż mnie nosiło.
Jak dziś się powtórzy to chyba przeklnę cały świat.

Ech wiem, że powinnam jeszzce spakować torbę.. a nie chce mi się... Bo cały czas wydaje mi się, że mam jeszcze kupę czasu.

Ja właśnie sie wzięłam za porządki na raty bo na raty ale muszę cos robić bo mnie nosi jakoś takie mam nerwy corcia narazie grzecznie sie bawi wiec korzystam :) wczoraj sie wzruszylam tak ze nie mogłam przestać płakać przyszła moja mama na górę a moje niespełna 3 letnia córeczka mówi do niej jak mamusia urodzi dzidzie to będzie mnie kochać prawda ?? I będzie sie ze mną bawić prawda ??? I jeszcze kilka razy mnie pytała czy bede ja kochać :( nie mam pojęcia skąd te pytanie ale nie ukrywam ze jestem w szoku i teraz sie zastanawiam czy ktos jej cos nie nagadał !!! :(

inomama ty masz problem bo nie bardzo masz fryzjera a ja znowu mam pod nosem i tez powinnam sie wybrać bo mam juz takie suche te włosy trzeba by było je jakoś skrócić zeby odżyły no i właśnie zeby na święta nie wyglądać jak miotla ( w moim przypadku :) ) ale oczywiscie brak osoby do opieki nad córka a wziasc jej nie mogę bo wstydzi sie bardzo i musiała bym ja na kolanach trzymać a nie wyobrażam sobie tego jakoś . R mi obiecał ze w tym tyg wróci w piątek to w sobote sobie pójdę na mały relax :)

pustiszi moj szwagier tez niezły ale pod innym względem siedzi w więzieniu juz 14 rok w sumie to jego trzeci wyrok za każdym razem dostaje 5 lat i za każdym razem obiecuje ze sie zmieni zeby tylko mu kasę wysłać bo on biedny nie ma w czym chodzić kiepsko go karmią na papierosy nie ma i wogóle jak slysze jego imię to szlak mnie trafia !!!!!

Teraz zastanawiam sie nad prezentami pod choinkę dla Julii i mojej chrzesnicy i pustkę w głowie mam dobrze ze mam tylko dzieci bo u nas nie robimy sobie prezentów wsród dorosłych jak sobie pomyśle ze mila bym robić prezenty jeszcze dla 15 osób to az mnie trzęsie hehe to nawet nie chodzi o kasę tylko o pomysł co komu :)

salii ja tez nie spakowałam jeszcze torby wiem ze jeszcze jest troche czasu ale jak mnie nieraz w nocy skurcz łapie to panikuje ze gdyby teraz trzeba było jechać to ja jestem w czarnej d ....

Magsus przypomniało mi sie coś , nie iwem czy o tym pisałam ale ważne dla tych mam co mają już szkraby :) Niech nowe dziecko " przyniesie " ze sobą prezent dla braciszka/ siostrzyczki. I pamietajcie by poprosić krewnych o to ze jak będą jechać do Was do nowego czlonka rodziny by nie zapomnieli o dziecku które już jest.
Pamietam taka straszną rzecz jak przyjechała do nas teściowa i przywiozła dla Kuby bodziaki bo były w promocji a Kini nic nie kupiła, nawet głupiego lizaka. Wtedy ja na szybko wysyłałam męza do sklepu zeby cos jej kupił bo płakała łezkami. I tak sie nauczyłam ze jak ktos dzwonił z rodziny sie zapowiedzieć z wizytą to delikatnie przypominalam o Kini :)
A wyobraźcie sobie jak sie Kinia cieszyła jak wychodzimy ze szpitala i ja jej wręczam zabawkę od Kubusia :) Takie małe ( miała tylko rok i 7 miesięcy ) a tak sie cieszyła że braciszek ją kocha ;)

reklama
Ahoj!

Ja nie czytam dzisiaj postów bo wszystko w pośpiechu. Dopiero teraz mogę powiedzieć, że torbę do szpitala mam zamkniętą i dopiętą na ostatni guzik :) Pakuję się, bo jedziemy do mojej mamy na dwa dni, jutro mam wizytę, tzn taką mam nadzieję, bo wczoraj miałam jechać a nie przełożyłam, ale zadzwonię dziś i na jutro się wcisnę. Ciekawam co mi tam powie :) Część rzeczy dzisiaj wywozimy do mamy, bo później z wszystkim rady nie damy. Nic to, uciekam. Trzymajta się i miłego dnia!

Do góry