reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Vinga Zaciskam mocno !!

Wszystkim chorowitkom duuuuzo zdrowka taaaki sezon ktos cos komus eeeh

Ja dzisiaj skolowana zaczynam sie martwic ze nic a nic mi sie jesc nie chce sniadanie a pozniej moge tak przebalowac nic nie tyje ciagle cieZko mdli eeeh :( ale maly pilnuje kopie to prYpominam sobie zeby choc cokolwiek polknac ... Generalnie to tak sie placze po domu weny na nic nie mam czytam i tak juz chce pisac i nie wiem co ....

A Fifka gratki !!! :) i srednia wow ja gimnazjum liceum to chyba 3.3 nie przekroczylam moj rekord bardzo chlubny to 2.9 :) ale to ja buntownik okropny bylam .... Dobrze ze studia same 4 i 5

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Vinga KCIUKI!!!! Daj koniecznie znać co tam u ciebie :*

Pustiszi
hehe ja podobna uczennica zawsze byłam! A teraz na studiach uważana jestem za prymuskę co mnie trójkową/dwójkową uczennice strasznie śmieszy.... średnią wyrobiłam 4.9 ale fakt że dużo pracy w to włożyłam... jednak studia to co innego jak ucze się tego co chce... już na ten rok mam 3 zaliczenia na 5 bo pozwalają mi zaliczać wykładowcy teraz przed porodem :tak:

Vinga kciuki masz jak w banku:tak: &&&&&

Fifi nawet nie wiesz kochana jak Ciebie rozumiem- ja też się nie usprawiedliwiam, sama się z tym czuje okropnie i wiem jedno postaram się zrobić wszystko, żeby taka sytuacja w ogóle się nie powtórzyła. Ale coraz bardziej zaczynam się bać jak to będzie po porodzie. Bo nie dość, że starsza córcia potrzebuję uwagi mnóstwa to do tego noworodek, ja nie mam za bardzo nikogo do pomocy z wyjątkiem męża, który ciągle w pracy, najzwyczajniej w świecie zaczynam się bać czy podołam jako mama. Dodatkowo sama wiesz jak jest oprócz dzieciaków mamy też inne zajęcia, ja wiem, że prozaiczne, ale niestety samo się nie ugotuje, ani nie posprząta, ani chociażby w piecu nie napali. Wiem, że nie mam wyjścia. Jakoś muszę.

Jeszcze mam pytanie do mamusiek. Moja 2,5 letnia rozrabiara wręcz przepada za dziećmi, ale kompletnie nie umie się z nimi bawić, zabiera zabawki, nawet jak zabawka jej nie interesuje, jak zobaczy ją w rączce innego dziecka, od razu zabawka nagle się spodoba i podbiega i zabiera, proszę tłumaczę i tak w kółko. Moja tłumaczenie daje tyle, że mała patrzy czy tylko ja nie widzę, jak nie patrzę bach moment zabawka zabrana. Jak sobie z tym radzić?

Hejka.

Kurcze padam na twarz a do tego wścieknieta jestem jak 150 :( . Nie kupiliśmy wersalki ani zadnej kanapy bo albo kosmos jakie drogie albo za wielkie :( Nie mam pojecia jak będą spac moje szkraby :(
Dostałam kalendarze , niby ok, ale zdjęcia nie są wyraziste jakbym chciała :( moja wina bo wybrałam format wielki A3 . Mam nadzieje ze sie spodobają dziadkom bo sie zastrzelę
odebrałam wyniki morfologii: tu super , mam HGB 12,7, nie miałam tak dobrej morfologi od wieków ;)

A pokłóciłam sie z mamą bo mi kit wciska że w Markurym można kupic jedną deskę paneli. Nie deskę tylko jedną paczkę to ok, ale nie deskę. Rozwaliłam panel w kuchni i pasowało by mi go wymienić. Ale nie ma sensu kupować całego opakowania. No ale moja mama wie lepiej ;)

Kurcze co myślicie o takijej sofie do spania dla malca KANAPA SOFA ŁÓŻKO dla dzieci pufa+poduszka materac (3704703494) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. na to oczywiscie materac dodatkowy z kokosem. bo tylko to mi sie zmieści w pokoju :(

Fifka gratuluje wynikow na studiow, przy dziecku to prawdziwy wyczyn :-)
Ja w tym mscu mam miec dopiero rozdanie dyplomow, a obrone mialam w lipcu, takze czekam na odebranie tytułu;-)

Dzisiaj bylam u kolezanek w pracy, pomoglam im przy probie do Jasełek, juz taki klimacik swiateczny nastal, obiecalam ze pomoge im tez zrobic dekoracje zimowa na sale:-)

A moj Dawid ma katar..ja nie wiem jak i skad, nie mozliwe zeby gdzies zmarzl. Ale w szkole był, jutro ida do Remizy Strazackiej.

Robiłam dzisiaj kopytka, a jutro moze ogorkowa ugotuje za Waszym przykladem:-)

Vinga kciukaski oczywiscie&&&

Anisen ja Ci moge odradzic szczerze ta sofke, tez ja kupilam dla Dawida i jesli chodzi o spanie to fatalnie, zjezdzal z niej ciagle i ladowala na dywanie, zaczleam to obkladac ale i tak w nocy udawalo mi sie to tak rozkopac , ze znow byl na podlodze, szybko z tego zrezygnowalismy i kupilismy zwykle drewniane z materacem, teraz ta sofka sluzy mu do zabawy, jes lekka wiec sam ja przynosi ze swojego pokoju i oglda czesto na niej bajjki, do spania sie to nei nadaje.
A co myslisz o takim rozwiazaniu Łóżka łóżko wysuwane 2osobowe OSKAR dla dzieci (3683677257) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. moze nie koniecznie ten model ale o tym , ze jest wysuwane i jest bezpieczne bo jest nisko.

Anbas ja też słyszałam raczej złe opinie o tej sofce na dłuższą mete... sporo moich znajomych ją kupili i za jakiś czas wymieniali. My mamy taki rozkładany fotel
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/...M-O00AyVbkfjyMKbgygm8dQ0JX75zBXXSNzhJeySHpguw
U nas bardzo się sprawdził bo i nawet ja jestem w stanie się na niej zdrzemnąć. A jak Adrian podrośnie to do pokoju chłopaków chce kupić takie "cuś"
http://img4.sprzedajemy.pl/540x405_solidne-podwojne-lozko-wysuwane-1501424.jpg
Jedno łózko wysuwa się spod drugiego :-)

Sylka ja dzisiaj ugotowałam brokułowej... ale na ogórkową też miałabym chętkę. :tak:

Hope
wiem o czym mówisz... ale jakos sobie powtarzam ze strach ma wielkie oczy i jakoś dam radę :-) Muszę :-D

To rozwiązanie ma być do lipca / sierpnia bo potem sie przeprowadzamy i dzieci będą miały swój pokój prawie 14 m kwadratowych, ja jak podrosną to każde swój pokoik.
Myślałam o tym zeby na tą sofę położyć jakis porządny materac, a sofka tak mała za dała bym ją radę sama przesunąć po nocy w kąt ;) to wysówane nie bardzo bo długie a do tego jak je wysunę na noc to ... będę musiała przez nie skakać w drodze do łazienki. Niestety mamy obecnie jeden pokój ok 20 metrów kwadrtatowych na którym są ścianka mebli, nasza kanapa, łóżeczko Kingi, łózeczko w którym śpi Kuba, szafa z ksiązkami ( mamy ksiązek dużo bo z nas mole ksiązkowe ) wielkie akwarium z rybkami i szafka na ksiązki zi zabawki dzieci. W zasadzie to i tak już za duzo a trzeba dodatkowe spanie zmieścić :(
Była by jeszcze opcja ze moze na zamówienie ktos nam zrobi cos takiego ale maks 150 długości i 70 szerokości. Bo kazdy inny wymiar sie nie mieści :(

reklama
Do góry