reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Konrad na początku też źle przybierał - zwłaszcza w szpitalu dlatego tak długo leżeliśmy.... ale ja byłam uparta i nie dałam sobie wcisnąć kitu ze słabe mleko itp. Po 2 tygodniach jak mleko ruszyło to karmiłam tylko piersią przez pół roku a mały przybierał w górnych granicach, Mleko dostosowuję się do potrzeb maluszka i w dużej mierze zależy od naszej psychiki - czy jest czy go nie ma...

Jak w 7 miesiącu podałam Konradowi MM bo mleka było już mniej a ja chciałam zajść w kolejną ciąże to w ciągu 2 tygodni straciłam pokarm. Szybka piłka... Dlatego cieszę się że w poprzednich miesiącach nawet jak mleka było mniej walczyłam a nie podawałam butelkę.

reklama
MALINKA lepiej nigdzie nie idz, ja jak tak wyszlam to zemdlalam. 4 dni do siebie dochodzilam

VINGA niech te skurcze juz przejda. Uwazaj na siebie

JUSTYNAJ tto za 5 dni sobie odpoczniesz. Super mialas ten drugi porod. Ja to wole nawet nie probowac rodzuc SN nic do mnie nie przemawia

FIFKA to faktycznie mieliscie ubaw po pachy. Ja bylam w stanie ogolic sie tam jeszcze miesiac temu, teraz i oodmyc sie ciezko. A moj malzon boi sie :)

hej dziewczyny, jakos stracilam werwe do pisania a nawet czytania wiec chyba odpuszcze forum na jakis czas, no chyba ze do godziny mi przejdzie:) . zle sie czuje bo od 2 dni strasznie boli mnie podbruzsze, juz sama nie wiem czy to ta blizna po cesarce probuje na sile sie rozciagac, czy to spojenie, do tego czesciej spina mi sie brzuch, a wczoraj wrecz lzy mi lecialy bo tak bardzo przez 3 godziny bolaly mnie plecy. odprawialam wczoraj corce urodziny, tzn ja bylam gosciem, maz wszystko przygotowal a ciastami i salatkami zajela sie moja mama i tesciowa wiec chwala im wszystkim za to. corka byla zachwycona a to najwazniejsze. przepraszam ze nikomu nic nie pisze ale nie mam sily, chyba lapie jakiegos mega dola.
posylam tylko link do supre filmu, przynajmniej ja jestem zachwycona Pierwszy Krzyk 2007 r PL - YouTube, wczoraj goladalam go urywkami na tvp kultura a dzisiaj znalazlam na necie, mam nadzieje ze to ten

milego dnia i spokokju

Moi poszli na spacer a ja robie bitki na obiad, ciekawe czy zdąże bo mięso takie sobie :(
miałam w nocy koszmar okropny. Najpierw sniło mi sie ze byłam sama z dziecmi i zaczęłam rodzić a J nie odbierał tel, potem ze dzieci zostały z sąsiadką a ja pojechałam gdfzieś daleko bo w pobliskim szpitalu nie bylo miejsc i mało nie urodziłam w karetce a na koniec najgorszy koszmar ze jak wróciłam to mama mi dziecko nakarmiła z butelki i mały nie chciał mojego cyca wziąć do buzi. a ja sie na nią darłam jak głupia ze jest niepoważna, ze mleko drogie a ja mam swoje które muszę wylewać, ze mnie już piersi bolą od zastoju . Obudziłam sie zlana potem z ... nogą Kuby wciśniętą w policzek. Nawet przez ten sen nie czułam ze przylała łazja do nas w nocy do łózka ;)
Ide robic ten obiad.
Tesciowa nie przyjechała, jestem happy :)

a musimy kupic jednak rozkładaną wersalkę bo nasze obie kanapy nie dosyć ze długie to szerokie strasznie i nawet fizycznie sie nie mieszczą :( Eh masakra. chyba z 600 pójdzie na cos co posłuży może 8 miesięcy :(
No ela w zsadzie sami jesteśmy sobie winni ;) bo jak mi gin powiedział na wizycie kontrolnej po obejrzeniu badań ze wszystko na granicy normy i najbrdziej go martwi TSH bo praktycznie niedoczynność i może być wielki problem z zajściem w trzecia to zaraz zaczęliśmy sie strać ;) no i sie wystraliśmy tak ze az gina zadziwiło ;) tylko nie przewidzielismy ze z domem to już tak szybko nie poleci ;)

Fifka super mąż że tak o was dba! :) Co do golenia chyba też zrobię to w domu :)

Anisen no sen mógł trochę zestresować! Nie fajnie :( Dobrze chociaż że teściowa zrezygnowała z wizyty :)

Ja swojego nie dopuszczam do golenia..jednak to wole sobie zostawic..robie to na wyczucie. Na razie a potem będę pomagac sobie lusterkiem...u mnie tez w szpitalu wymagane do zera,ale to nie problem bo ja zawsze tam na zero ogolona...jakos dla mnie wlosy w tamtej okolicy niezbyt estetyczne są i higieniczne...ale każdy lubi co innego;);););););)

Ja dzisiaj mam zly dzien z M...co chwile sprzeczka...o glupoty...teraz n o ładowarkę do tableta...nie mogl znaleźć,zwalil na mnie ze jak zwykle gdzieś posialam..no to sie wkukurzylam i sie nie odzywam...

Ikasia mnie tez wkurza jak m cos na mnie zwala..ostatnio cos schowal do szuflady I potem szukal I stwierdzil ze pewnie zostawil na barku I wyzucilm albo dzies schowalam..na szczescie przypomnialam sobie gdzie to schowal... ah faceci.
Albo mamy taki szafki na buty I przedpokoj dlugi ale waski I jak raz n sto lat zostawie buty I nie schowam to on wypada z tekstem..Ty jak zwykle buow nie chowasz..wrrr I wtedy mni nerwica strzela.

W nocy spac nie moglam znowu bo po pierwsze lydki mnie bolaly..uda mnie bolaly..zgaga..I maly kopal... I 3 godziny wiercilam sie z boku na bok..wrr
W ciazy z chlopcami zasypialam w kazde pozycji I spalam jak aniolek ahh

M jedna reka cos przy aucie rrobi.. dzieci jezdza przed domem na rowerze a ja odpoczywam....
Jakas dzisiaj nieteges sie czuje..mdlosci... ciezko mi sie stoi I samo smarowanie kanapek mnie meczy. No masakra jakas.

Co do golenia to w uk nie trzeba, wiec ja sie ogole ale nie bede sie przejmowac jak troche odrosne.. hehe. Z doswiadczenia wiem ze malo mnie intersowalo w trakcie porodu jak tam wygladam... bo czy ogolona czy lekko zarownieta napewno bedzie to wygladalo tak sobie hehe.

Kurcze poprqlam troche ciuszkow maluszka ale jakos prasowac mi sie nie chce. Moze jak jutro dzieci w szkole beda.

Ide ogorkowa dokonczyc dla mnie a dla m I dzieci pomidorowa.

Milej niedzieli...to juz niedziela ??? O zesz...

Ikasia Ja też wczoraj próbowałam się tam ogolić- i to z lusterkiem....:szok::-D i to niestety był ostatni raz...bo to wyczyn ponad moje siły:-D Ja też zawsze na zero więc dla mnie to norma,bo jak coś jest to mi przeszkadza:-D Niestety oznajmiłam męża że musi i pomóc następnym razem...choć wolała bym sama ale nie ma wyjścia,po prostu już nie dam rady:-D Już widzę ten ubaw co u Fifki:-D:-D

Ikasia nic tylko podpisuje sie pod Twoim postem, z wlosami takie same mam podejscie;-) a dzien tez mam nie za wesoly dzisiaj, juz tak w zyciu jest raz z gorki raz pod gorke, narazie to mnie trzyma przy zyciu,ze jeszcze tylko 5 dni do pracy a potem wreszcie czas na przygotowania na przyjscie maluszka, pranie itd, reszta zakupow, plywanie, i lekkie zaleglosci porzadkowe w szafkach, ale to na spokojnie, mam jeszcze troche czasu;-)

reklama
Hehe ja to się czuję dziwnie bo zawsze zostawiam sobie "meszek".... nigdy nie golę się tak na gładko... a tu taka odmiana :-D Dzisiaj cały dzień za mężem chodzę i pytam "gdzie mój bober...oddaj mi bobra" :-D

Inie wyobrażam sobie zrobić tego sama... oj nie... prędzej bym sobie krzywdę zrobiła.... a męża się nie wstydzę :-) sam mi już gadał żebym znalazła trochę czasu na to żebym potem nie była golona "na sucho" przez panią z wąsem w szpitalu :-) a tak oboje mieliśmy ubaw po pachy!

AAAAA I UWAGA CHWALĘ SIĘ!!!

Zostało mi przyznane stypendium naukowe!!!!! :-D Dostaje je tylko 10% studentów i minimalną średnią do składania wniosku jest 4,8!! DOSTAŁAM! Ależ jestem z siebie dumna bo jednak wysiłek się opłacił! Teraz ostatni rok będę studiowała już za darmo!

Ostatnia edycja:
Do góry