reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hej

Ja niestety mam tak zly humor ze dzis sie dostalo i dzieciom i m... nie chce wam smecic, wiec tylko pozdrawiam.

reklama
Kochane,mam pytanko..jak zwykle:D zaczyna mnie coraz.bardziej bolec kregoslup..i cjce zacząć chodzic.na basen.tylko zastanawiam sie czy.na tym etapie.mozna///????

Jejku, Dziewczyny, ale mnie brzuch boli - twardy jak kamien, nigdy tak wczesniej nie mialam. Co to moze byc? Czuje, ze mala w brzuchu się wierci ale ogolnie to jakby mnie skorcz chwycil :/

lkasia najlepiej będzie jak zapytasz swojego lekarza, ale ja nie odważyłabym się iść na basen w ósmym miesiącu :p
Akuku widzę, że ostatnio większość z nas ma kiepskie humory, to chyba ta jesienna aura tak działa
Fifka Nataniel też dawno nie miał nawet katarku, ostatni raz chyba w kwietniu.
Siva jak tak źle jest to łyknij nospe, ja rano miałam brzuch jak kamień, przez te ciągłe odciąganie kataru

Siva jak masz w porzadku szyjke to wez nospe ale jak masz np skrocona albo miekka to wez sobie jakas zwiekszona dawke magnezu... i poloz sie na lewym boku ... bo wtedy najszybciej sie rozlunic powinien ... a twardnienie to nic innego jak skurcz, a ruchy dziecka niestety moga wzmagac twardnienia

dziewczyny, jak możecie to zerknijcie na naszą listę styczniówek i popatrzcie czy wszystko jest uzupełnione!! szczególnie płeć i imię dziecka

ja siedzę i czuję jak mi się brzuch spina i rozluźnia... czy to te skurcze Braxton-Hicksa?

Vinga pytanie jak spina :) twardnieje masz na mysli ? na chwile i odpuszcza ? jesli tak to sa przepowiadajace wlasnie

Skurcz Braxtona-Hicksa trwa około pół minuty, rozpoczyna się w górze brzucha i schodzi w dół. W ostatnim miesiącu ciąży może się pojawiać nawet raz na pół godziny, podczas wcześniejszych miesięcy, będzie on dużo rzadszy. Z czasem, w późniejszych tygodniach ciąży, będą pojawiały się dłuższe i częstsze skurcze. Zawsze jednak będą one przechodzić po maksymalnie dwóch minutach i nie będzie zwiększała się ich intensywność z minuty na minutę, tak jak dzieje się podczas skurczów porodowych. Nie będą także regularne i rozpierające, tak jak skurcze porodowe. Nie będzie im towarzyszyć żaden zobjawów zbliżającego się porodu – plamienie, odejście wód płodowych lub czopu śluzowego, bóle pleców czy bóle brzucha.

reklama
Do góry