reklama
vinga89
mamusia syneczków
lkasia najlepiej będzie jak zapytasz swojego lekarza, ale ja nie odważyłabym się iść na basen w ósmym miesiącu
Akuku widzę, że ostatnio większość z nas ma kiepskie humory, to chyba ta jesienna aura tak działa
Fifka Nataniel też dawno nie miał nawet katarku, ostatni raz chyba w kwietniu.
Siva jak tak źle jest to łyknij nospe, ja rano miałam brzuch jak kamień, przez te ciągłe odciąganie kataru
Akuku widzę, że ostatnio większość z nas ma kiepskie humory, to chyba ta jesienna aura tak działa
Fifka Nataniel też dawno nie miał nawet katarku, ostatni raz chyba w kwietniu.
Siva jak tak źle jest to łyknij nospe, ja rano miałam brzuch jak kamień, przez te ciągłe odciąganie kataru
Kasienka_
Fanka BB :)
Siva jak masz w porzadku szyjke to wez nospe ale jak masz np skrocona albo miekka to wez sobie jakas zwiekszona dawke magnezu... i poloz sie na lewym boku ... bo wtedy najszybciej sie rozlunic powinien ... a twardnienie to nic innego jak skurcz, a ruchy dziecka niestety moga wzmagac twardnienia
vinga89
mamusia syneczków
dziewczyny, jak możecie to zerknijcie na naszą listę styczniówek i popatrzcie czy wszystko jest uzupełnione!! szczególnie płeć i imię dziecka
ja siedzę i czuję jak mi się brzuch spina i rozluźnia... czy to te skurcze Braxton-Hicksa?
ja siedzę i czuję jak mi się brzuch spina i rozluźnia... czy to te skurcze Braxton-Hicksa?
Kasienka_
Fanka BB :)
Vinga pytanie jak spina twardnieje masz na mysli ? na chwile i odpuszcza ? jesli tak to sa przepowiadajace wlasnie
Skurcz Braxtona-Hicksa trwa około pół minuty, rozpoczyna się w górze brzucha i schodzi w dół. W ostatnim miesiącu ciąży może się pojawiać nawet raz na pół godziny, podczas wcześniejszych miesięcy, będzie on dużo rzadszy. Z czasem, w późniejszych tygodniach ciąży, będą pojawiały się dłuższe i częstsze skurcze. Zawsze jednak będą one przechodzić po maksymalnie dwóch minutach i nie będzie zwiększała się ich intensywność z minuty na minutę, tak jak dzieje się podczas skurczów porodowych. Nie będą także regularne i rozpierające, tak jak skurcze porodowe. Nie będzie im towarzyszyć żaden zobjawów zbliżającego się porodu – plamienie, odejście wód płodowych lub czopu śluzowego, bóle pleców czy bóle brzucha.
Skurcz Braxtona-Hicksa trwa około pół minuty, rozpoczyna się w górze brzucha i schodzi w dół. W ostatnim miesiącu ciąży może się pojawiać nawet raz na pół godziny, podczas wcześniejszych miesięcy, będzie on dużo rzadszy. Z czasem, w późniejszych tygodniach ciąży, będą pojawiały się dłuższe i częstsze skurcze. Zawsze jednak będą one przechodzić po maksymalnie dwóch minutach i nie będzie zwiększała się ich intensywność z minuty na minutę, tak jak dzieje się podczas skurczów porodowych. Nie będą także regularne i rozpierające, tak jak skurcze porodowe. Nie będzie im towarzyszyć żaden zobjawów zbliżającego się porodu – plamienie, odejście wód płodowych lub czopu śluzowego, bóle pleców czy bóle brzucha.
reklama
vinga89
mamusia syneczków
Kasieńka twardnieje i puszcza za chwilkę, ale nic nie boli