reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Anbas - kurcze moj R to tego brata ma jak za boga wielbilby go i swiecil co brat robi ten by ponawial nawet jak piepszy glupoty i mowi mi ze z dzieckiem conajmniej 3-4 miesiace z domu nie wychodzic a R mi jeszcze to powtarza z kamienna mina ze on ma racje ... Eeeh mam nauczke ... Bo o. Chce sam nikomu nie da przyjechac bo osobiscie musi przekazac meble co nam kupil a ja w doooopie mam te jego meble ktore zreszta sam wybral ... Ja chce spac spokojnie poprostu :(
A dinoo bo mama i tata kupili Mikiemu dywan taki śliczny ale pomaranczowo zielono beZowy i takie z dwoch stron al'a jaszczurze ogony no to pomyslalam ze jaszczurka odpada wiec moze dino ?? I taki ogon jak na dywanie :) teraz tak tylko jade po farbki i maluje a co bede czekac na opinie mojego R jak jemu i tak cale zycie wszystko jedno ... :)

reklama
I slusznie robisz pusiszi!!! Bierz sprawy w swoje rece!!! A moze ty bys do szwagra zadzwonila I mu powiedziala delikatnie ze jezeli tak mu sie wszystko poprzesuwalo z wyjazdem to moze niech nadadza wozek I lozeczko z wanienka kurierem, zebys spala spokojnie jakby a noz sie Mikus w grudniu zdecydowal pokazac :) A reszte niech przywoza kiedy chca :) No I nie wiem jak u Was jest...ale u nas ze szpitala nie wypuszcza inaczej dziecka jak tylko w foteliku...Nie zalezenie czy wsadzasz je potem do auta czy masz 5 min piechota do domu. Wiec tym bardziej powiedz ze potrzebujesz I juz :)

Slyszalyscie w wiadomosciach pokazywali dziecko, ktore urodzilo sie przez cc w 27 tc mialo 1,5 kg i jest zdrowe, matka w 15 tc przezyla smierc mózgu i byla sztucznie podtrzymywana przy zyciu przez 3msce. Niesamowite ..

Vinga mucosolvan do inhalacji i wszystkie te krople sa na recepte, tylko sol fizjologiczna do inhalacji mozna dostac bez recepty.

A tu artyukul o tym paciorkowcu dla tych , kotre juz wiedza jak ja ze maja GBS +.
Paciorkowce grupy B - zagrożenie dla noworodka - Medonet.pl

Fifka jeszcze przynajmniej ze 2-3 tygodnie zebys wytrzymala zawsze Adrianek bedzie wiekszy , relaksuj sie bo jzu niedlugo bedziesz miala skarbenka przy sobie:biggrin2:

pustiszi ale ładnie Ci to wyszlo, teraz farbki w reke i bedzie arcydzielo- slicznie :-)

Anbas - no i u nas dziecka nie puszcza :( wczoraj powiedzialam zeby paczke zrobil nie bo to trzeba zaplacic i znowu ze co sie piekle jakbym jutro jechala odpukac rodzic to on wsiada w samochod i tego samego dnia masz wszystko nooo i wyklucaj sie z mądrzołkami jednen lepsZy od drugiego a szwagier to buc i cham on jest mily tylko dla obcych bo z nimi interesy robi a rodzina tylko jego sie liczy a reszta a niech czekaja na mnie on lubi tak zeby go prosic to sie dowartowciowuje a moooj R slepy o gluchy ...

Sylka - wlasnie ogladalam az sie wierzyc nie chce ze malenstwo tak rosl w sile w matce az lzy w oczach mialam

skończyłam robic kalendarze i przy okazji 4 zdjęcia w formacie A3 dla siebie ;) Wysłałam i będę czekać na akceptacje i realizację :) Mam nadzieje ze do Mikołajek dojdą. A jak nie do Mikołajek to choć do świąt :)
Jestem z siebie dumna bo wyszły całkiem fajnie a do tego 100% to moje zdjęcia - te z kalendarzy ( tzn ja je robiłam ). jest jeden minus tego - jako fotograf nie ma mnie na żadnym
A wczoraj J do mnie - a czemu ciebie nie ma ? Ja mu : bo stale ja robie zdjęcia, nawet jak jesteśmy razem . wiecie ze mu sie głupio zrobiło. Chyba do niego dotarło że ani jednego zdjęcia mi nie zrobił ;)

Hope - u nas też cudnie, dlatego zaraz idę na spacer. Ostatnimi czasy cały czas siedzę w domu, praktycznie non stop ;/ Żałosne to jest, ale nie ma ochoty na wychodzenie z domu.

Pustiszi - ja mam ten problem, tzn dwa razy mi się zdarzyło podczas psiknięcia mimo, że mięsnie kegla ćwiczę. Wcześniej się to nie zdarzało, wiec podejrzewam, że ciężar dzidziola robi swoje.

Inomama - w wielu szpitalach tylu zestawów niestety wymagają z tego co się orientowałam ;/ Muszę mojej ginekolożki zapytać jak to jest w Instytucie Matki i Dziecka, gdzie rodzę, bo na stronie jest napisane, że potrzebne tylko pampki i chusteczki nawilżane

Fifka - co za miła wiadomość, że dzidziole już na tym etapie inkubatorów często nie potrzebują! Czyli ja wchodząc zaraz w 36 tydzień mogę być prawie spokojna? :D

Kadzidłem w mieszkanku nasmrodziłam, bo uwielbiam mimo, że wszystkich ten "zapach" irytuje :D Mariusz troszkę narzeka, ale powiedział, że da radę wytrzymać żebym ja się nacieszyła :))
Byliśmy dziś spacerkiem na zakupach i powiem Wam, że coraz mniej przyjemnie się chodzi gdzieś. Taki ucisk w brzuchu czuję podczas chodzenia, chyba na pęcherz, także spacerki żegnam :) Już wiem dlaczego najwięcej przytyć można w ostatnich tygodniach ciąży.

Nic to, lecę pisać coś niecoś, bo kombinuję dalej z tymi inkubatorami przedsiębiorczości. Spróbować nie zaszkodzi :) A jutro... wizyta na porodówce ze szkoły rodzenia i temat dotyczący połogu :) Juuupii

Aga - ja też nie mam spakowanej torby dziecięcej, chociaż właściwie wszystko mam, ale nie u siebie, bo sporo moja mama nakupiła w szale zakupów :) Najwyżej mi dowiezie do szpitala bo jakoś nie ma okazji mi tego przywieźć do domu ;) A no i wyprać jeszcze muszę ciuszki, ale to może później bo ja w tym roku nie zamierzam jeszcze rodzić ;-)

Anbas, faktycznie musisz się męczyć, przelecz to dobrze, dużo zdrówka!

Fifka zazdroszczę Ci tego spokoju, jesteś 4 tygodnie bliżej niż ja.

Pustiszi ślicznie Ci to wyszło, tylko teraz kolorkami wypełnić i będzie super :tak:
Bandytko fajnie że myślisz przedsiębiorczo, próbuj jak się da, zawsze to lepsze niż u kogoś pracować.

Słyszałam o tej biednej kobiecie i jej uratowanym dziecku. Sama nie wiem czy to bardziej straszne czy piękne jako cud medycyny...

Wiecie co, nie mam apetytu w ogóle, jem tylko z musu co by dzieciaka nie głodzić, ale w ostatnim czasie mam tak paskudną zgagę, nasila się z każdym dniem i nie pomaga nic :( najgorsza jak się kładę, spać przez nią nie mogę :crazy:

Mały w końcu zasnął... ale dał nam dzisiaj do wiwatu, nie spał w dzień i cały dzień marudził... a przez moje złe samopoczucie jeszcze tylko gorzej to odbierałam... :no: dobrze że mąż jest w domu bo bym chyba sama z małym nie wyrobiła teraz, bo mimo ze nic nie robiłam i w sumie cały dzień leżałam to tylko skurcze się zaogniły na wieczór...

Pustiszi
u nas też tak jest że bez fotelika malucha z domu nie wypuszczą... serio kurde strasznie głupia sytuacja wyszła....
A co do pokoju to fajny pomysł! Z tym dywanem na pewno będzie fajnie wyglądać :-)

Bandyta hehe ja się cały czas zastanawiam jak ty liczysz te tygodnie że lekarz ci mówiła ze termin masz na styczeń a z tych twoich tygodni wychodzi termin na początek grudnia... Ty liczysz termin z OM z pierwszego USG czy z tych ostatnich badań?

Sylka aż mnie zaciekawiłaś z tym dzieciątkiem... nie słyszałam! Aż normalnie zaraz poszukam tego artykułu w internecie!

Em-ka ja mam odwrotnie... im dalej w las tym większy apetyt mi waraca! Chyba na koniec chce maluszka podtuczyć :-D No... niby jeden miesiąc terminów ale jednak ponad 4 tygodnie w miesiącu to spora rozpiętość... ale będzie dobrze kochana :* Twoje maleństwo już na pewno na styczeń się załapie!

Nisiao ja też się przeprowadziłam i szukałam jakiegoś dobrego dentysty, na jednego namiary już mam i oby się sprawdził bo aż za często miałam tak że nawet na jakimś polecanym miałam szczęście się przejechać...

Dona, super że córcia zadowolona z wycieczki:) Nie martw się że woli teraz babcię – maluszek się urodzi i za jakiś czas znowu wrócisz do formy, wtedy doceni zabawy z mamusią:tak:

Sylka, fajnie że Dawidek już wyzdrowiał:) A jak tam ta sukienka? Fajnie leży? Bo też o niej myślałam ale w końcu się wstrzymałam;)

Pustiszi mi już kilka razy malutka taki numer wywinęła, że nawet nie zdążyłam pomyśleć by lecieć w stronę kibelka a już było po fakcie;) A z tymi mięśniami to tak niby ćwiczę ale nieregularnie, a w sumie i tak wiem że na 90% będą mi robić nacięcie bo położna ostatnio mówiła że w tym szpitalu robią właściwie standardowo i jeśli chodzi o statystyki to przodują pod tym względem w skali kraju…
Tak jak dziewczyny piszą nie denerwuj się – ani szwagrem, ani mężem – zobaczysz że wszystko się ułoży, chociaż rozumiem że ciężko się nie wkurzyć... A obrazek śliczny:-) Bardzo ładnie malujesz:tak:

Anbas, dobrze, że zapisałaś się do lekarza. Wiem że lepiej unikać antybiotyków jeśli się da ale to chyba akurat jest sytuacja, w której już nie ma co się wzbraniać. Kurczę, że też musisz się tak męczyć a takie choróbska zawsze pojawiają się w najmniej odpowiednim momencie…:no:

Salli, Agagsm bardzo dobrze, że Was mężczyźni pilnują – fajnie że chcą pomóc i trzeba z tego korzystać, żeby potem nie mieć do siebie pretensji że niepotrzebnie się szalało. Ja też już bardziej uważam bo ostatnio przestraszyłam się nie na żarty. Cieszę się, że mój m też to rozumie i chce mi jak najwięcej pomóc:)

Vinga widzę, że Ty też masz to szczęście cieszyć się „cudowną” teściową;) Super, że już niedługo się wyprowadzicie i trochę od niej odpoczniesz:)

A ja dziś zaczęłam akcję pranie;) Chcąc nie chcąc szaleć z tym nie będę, bo na suszarce zmieszczą się na raz góra 2 pralki, więc na pewno trochę czasu mi to wszystko zajmie;-) Ale jakoś mnie to nie martwi, będę mieć zajęcie;) No i chyba nie pisałam, że wczoraj odebraliśmy łóżeczko:-D Bardzo nam się podoba, pościel do niego jest w beżach więc moje kolorki i liczę że jeszcze pod koniec miesiąca jak m skończy robić nasz pokój to uda się je skręcić:-)
Rano myślałam że moja malutka coś się strasznie wyciszyła bo nie chciała się przywitać, a tu m jak się obudził powiedział że w nocy jak nie mógł spać to trzymał rękę na brzuchu i wtedy go "bombardowała";) Jeszcze się nawet nie urodziła a już z tatusiem trzyma;)

reklama
jaguś ja sobie wzielam ta szara, rozmiar L zeby na brzuch weszla i w sumie jest jeszcze sporo luzu wiec na pewno do stycznia wystarczy z tym , ze te tuniczki sa z krotkim rekawem wiec trzeba pod spod jakas bluzke bawelniana ubrac, a siega mi do polowy uda wiec tez dobrze, zeby bylo w pupe cieplo, podobala mi sie jeszcze taka w kolorze amarantu, byly tez golfy-swetry .

Do góry