reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Matko świeta, dziewczyna na FB pyta co sądzą o braniu leku, bo jej lekarz zapisał w 37 tygodniu ciązy a ona boi sie brać.
a i jeszcze oburzenie że sie dziwie ,ze takie pytania brać, nie brać zadają obcym babom w sieci a nie swojemu lekarzowi. eh

własnie przetrząsam siec szukając szlafroka ( bo mój stry jest stary faktycznie ) majtek, staników do karmienia itp ;) tyle ze i tak zakupy muszą poczekać do jutra bo moje konto bankowe widzi dno dna ;)

Ania współczuje. A nie da sie nic zrobic z tym macierzyńskim ?

reklama
Aniu bardzo mi przykro :( mam nadzieje ze szybko minie ten zly i podly nastroj ... Kurcze o co tym macierzynskim jaki jet powod ze nie dostaniesz ze szans nie ma ???

A mnie nerwy wziely radar gdzies stal dozwolone do 50km/h predkosc byla 57km/h na liczniku 15€ mandat przyszedl i na tydzien prawko zabrane dobrze ze to nie ja... Ale kosmos trzeba tak tu uwazac szok na jedno dobre ale 7 km ???? Wrrr

Pustiszi nie mam odprowadzonej odpowiedniej liczby składek, a do tego jeszcze umowa z pracodawcą mi się skończyła i dooopa :( ale w piątek składam papiery, żeby chociaż jakiś zasiłek mieć, może na to się załapię, choć też wątpię... no ogólnie dół i muł, w każdą stronę...

Ania, jaką umowę miałaś z pracodawcą? Jaki typ i na jaki czas podpisana? I czy nie myślałaś o działalności, bo jeszcze masz szansę na zasiłek z tego tytułu. Więc nie wszystko stracone.
A, i na kiedy masz termin?

Ania kurcze nie fajnie. Wiem ze po porodzie to kasa idzie tez jak woda : a to pieluszki, kosmetyki, wizyty u lekarza, szczepienia masakra. Wtedy każdy grosz sie liczy.

Kinga ze mną pisała list do Mikołaja ( mama pisała Kinia mówiła co mam pisać ) i tak mamy :

Mikołaju byłam trochę grzeczna. Przynieś mi proszę : troskliwe misie, mnóstwo skarpetek w parach, książeczki z bajkami, puzzle duże z Nemo, pełną skarpetę słodyczy

i list od Kubusia ;) Tzn Kinga go dyktowała bo on nie potrafi : a Kubusiowi przynieś nowe autko bo mu dzis popsułam

niezły ten list ;)

reklama
Ania, a nie możesz tu w PL założyć działalności?
Może tak by się udało?
Przecież działalności nie musisz prowadzić w miejscu zamieszkania. Ba, nie musisz mieć nawet meldunku w PL by tu mieć dzialalność (na 100% bo pomagałam zakładać działalność facetowi który nigdzie nie miał meldunku. Wprawdzie mieszkał w PL, ale w dowodzie i wszelkich dokumentach w miejscu na meldunek miał puste. Tylko musiał podpisać umowę użyczenia lokalu z kimś, żeby był adres prowadzenia działalności, a żeby właściciel nie musiał płacić podatku od wynajmu). Więc może by się dało tak zrobić byś chociaż w PL pobierała

Anisen, najlepsze są skarpetki w parach :D Co ty dziewczyno z jej skarpetkami robisz, że aż zaznacza że "w parach"? hihi

Do góry