reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

to jak z tą sodą oczyszczoną sobie poradzić ,ile łyzeczek do wody??
Jedynie mam tantum verde w tabletkach do ssania w domu ani szałwi...

Mnie to boli bo pewnie postepuje się psucie,lub ten do wyrwania,nie wiem ktory bo promieniuje,jak zaciskam.

Boje sie że to zaszkodzi małej:-:)-(

reklama
Ja bym na twoim miejscu poszła do dentysty. Chociażby żeby sprawdzić co się dokładnie dzieje i co z tym robić. Ja jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to w I trymestrze zrobiłam 6 zębów ;) Na znieczuleniu. Teraz są takie znieczulenia, że można w ciąży stosować i nic się nie dzieje. Tylko ważne żeby zaznaczyć w jakim jest się stanie.
Poza tym, jak to powiedziała moja ginka (a kolejna się pod tym podpisała i potwierdziła) - o wiele gorzej jest nie zrobić zęba czy go nie wyrwać. Bo może być jeszcze gorzej. A jak np zacznie Cię jeszcze bardziej boleć w trakcie porodu (a przecież to i stres i napięcie i wysilek, więc to bardzo możliwe) to co zrobisz?
I jeszcze jedno... stan zapalny nieleczony (także w ciąży. I ponoć w ciąży jest jeszcze większa szansa na to) może doprowadzić do odkłebuszkowego zapalenia nerek... A to już jest przewalone. I zagrożenie dla dzidzi, i dla Ciebie.
W ciąży, jak trzeba, podają antybiotyki. I z tego co z ginką gadałam (jak się szykowałam do rwania) to te z grupy penicylin mogą być bezpiecznie stosowane w ciąży (np Augmentin).
Tak więc ruchy do dentysty ;) I za telefon i dzwonić do gina - żeby jeszcze Ci potwierdził jako fachowiec, bo ja jestem tylko taką sobie o, kobitą która dowiadywała się na własną potrzebę i piszę co wiem :) A lekarz niech potwierdzi i Cię uspokoi :)

NISIAO moze sprobuj najpuerw 2 lyzeczki sody na szklanke wody i tym plucz 3 razy dziennie. Mi ten dentysta mowil ze ta szalwia to nie na takie mocne stany zapalne. Dentyste musisz i tak odwiedzic i to jak najszybciej

Nisiao trzymam kciuki by ból zęba odpuścił - ja się wybieram do dentysty jak sójka za morze, w sumie tylko o kontrolę mi chodzi ale chyba od razu sobie zastrzegę, że nic mnie nie boli więc jeśli nie ma musu by robił coś już to wolę nic nie rozgrzebywać zanim się dzidzia urodzi...

Ania szkoda że na ten macierzyński nie masz szans... Kurczę, może jednak jakoś coś się uda załatwić?

Bandytka próbuj, może akurat uda Ci się z tą działalnością:) Fajnie by było być na swoim:)

Milusia, babsko wredne, fajnie że mąż stanął w Twojej obronie - a dodatkowo ten obiadek, miodzio:-)

Anisen popsute autko też mi się podoba;)

Pustiszi, surowe te mandaty mają;)

Nisiao ja też jutro do dentysty. Tak się cieszyłam że zrobiłam wszystkie zęby przed ciążą. Teraz w ciąży byłam raz na kontroli i wynalazł mi małą dziurkę ale podobno może poczekać do stycznia i tak wszystko ok aż do dzisiaj. Zjadłam o 13 zupkę z bułką i czuję ząb mi się rusza:wściekła/y:. Potem do lusterka i okazało się że koronka a nie ząb, ale ząb w środku chyba też coś nie halo:szok:. Tak się tym zębem zestresowałam że aż mnie brzuch zaczął boleć. A potem robiłam wszystko żeby czymś głowę i ręce zająć i się nie przejmować. Jutro zobaczymy. Także Tobie też życzę powodzenia i trzymam kciuki &&&&&&.

Milusia współczuje wstrętna baba. Dobrze że mąż pomyślał o skardze - bo gdyby na mnie trafiło to chyba już teraz nie miałabym siły się wykłócać.
Vinga buziaki dla choruszka Twojego od cioć z BB

Aniu współczuje ale może jeszcze znajdziecie jakieś wyjście

Salli dziekuje jutro musze zadzwonic do mjego ginekologa.
Denstyste musze jakiegos znaleźć,dawno nie bylam,chore to ale zawsze sie balam i w sumie nic mnie nie bolalo to nie szlam.
no i mam ,tego sie balam wlasnie.....
:no:
Muszę jutro zadzwonić,chyba że minie to ale wtedy wiem że i tak wizyta nieunikniona

Jestem zalamana mam wrazenie ze boli mnie coraz mocniej,aż skroń czuje

Dzieki dziewzyny za rady.
cleopatra no to powodzenia zycze jutro u dentysty.kurcze że też się nam tak teraz przydajrzają z tym dentystą....

Ostatnia edycja:
Anisen takie zdjęcia możesz zamówić na empikfoto i odebrać w punkcie, jako plakat wychodzi chyba najtaniej. Ja też miałam jedno wydrukować ale zbieram się już któryś miesiąc. Słodkie te Twoje dzieciaki :-)

Siva dobrze wiedzieć o tym urlopie, ja pewnie też wezmę rok, ale chciałam właśnie bez deklaracji żeby w razie czego być do przodu, a tu proszę, zaskoczenie ;-)

Ania nie wiem co powiedzieć, chyba tylko tyle że po nocy zawsze przychodzi dzień i kiedyś zła passa musi się odwrócić... Mój poprzedni rok był taki że wszystko na raz się waliło, ale się podniosłam, musiałam.

Nisiao lepiej wyleczyć niż cierpieć.... Ja to uwielbiam dentystę i mogę chodzić codziennie....:-D
Ania musi być dobrze... Trzymam kciuki
Bandytka fajny pomysł powodzenia
Milusia jak przeczytałam to pomyślałam że to zła teściowa była:-D
Coś nie mogę spać.....:baffled:

reklama
Czesc Dziewczyny,
Witam się z kolejki przed zabiegowym ;) czekam na pobranie krwi ale najchetniej to już bym cos wszamala ;)
Milego dnia :)
Nisiao, a Ty do dentysty koniecznie zmykaj!

Do góry