reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Fifka nie dziwie ci sie, ze sie boisz. U ciebie porod to jak bomba zegarowa. Nie wiadomo, kiedy czego sie spodzuewac.
Mnie niepokoja moje skurcze, tylko pociesza mnie dlugosc szyjki. Ale u ciebie, to ja bym chyba oszalala

Dziewczyny a czy mozliwe jest, zeby dzieciaczek w 32tc obrocil sie nozkami w dol? Ja od 2 dni czuje ruchy tak bardzo nisko w okolicach i pod linia majtek

reklama
Marika możliwe mój tez fiknąl znowu nóżkmi w dół chyba w 30 albo 31 tygodniu, a lekarka dzisiaj mi poweidziala ze do 34 tygodnia ma jeszcze tyle miejsca ze bedzei zmieniac pozycje,

Antek tak mnie znowu kopie w sama szyjke ze az mi czasem dech zapiera

no ty chyba u mnie maluszek sie obrocil, bo calkiem inaczej czuje ruchy niz do tej pory. Tylko tak, jak piszesz czuje teraz kopniaki na szyjce i pecherzu.
Myślałam, że jak dziecjo obroci sir glowka w dol w tym 5 czy 6 miesiacu to juz w takiej pozycji zostanie

Juliana Hiv jest obowiązkowy.

Ja badania prenatalne miałam 2 raZy raz usg i krew, 2 usg, więc może poproś lekarza....

A u mnie dolina skurcze mam z nerwów i leżę. Wezwali mnie dzisiaj bo cytologia wyszła źle. Muszę zrobić test na hpv.... Lekarka nic mi nie zapisała muszę czekać i po urodzeniu ewentualnie będzie można zadziałać....

HPV to wirus brodawczaka ludzkiego. Kaczuszka, nie zadręczaj się. Bo to wirus nie koniecznie odpowiadający za nowotór. Ale też za kurzajki i rózne brodawki (także narządów intymnych). Więc nie myśl o najgorszym. Po prostu chcą i muszą zbadać.
Poza tym przyjmuje się, że nawet ok 50% ludzi jest tym zakażone lub zaraża się HVP w ciągu swojego życia, tylko wirus jest w stanie uśpienia.

Ostatnia edycja:
Obilo mi sie to o uszy. Ale nigdy nie dowiadywalam sie na ten temat. Moja prapra babcia i ciocia zmarly wczesniej na raka szyjki macicy.
Kaczuszka a jak badaja obecnosc takiego wirusa? Poprzez zwykla cytologie?

Jaaaa. Ja byłam na szkole rodzenia z Maruszem, super było :) O wózkach było i fotelikach, i uf kamień z serca, nasz wózek okazał się spoko, fotelik też. Kupowaliśmy nieświadomi kompletnie czy dobrze czy nie, był ładny, cena okazjonalna więc kupiliśmy dwa miesiące temu, ale na szczęście wychodzi na to, że to był trafiony zakup. Chociaż tak naprawdę dopiero użytkowanie sprawdzi wózek :)
A poza tym było wiązanie Dzidzi w chuście, super sprawa i jestem jak najbardziej za. Też taki temat to był poruszany na początku ciąży, jakoś tak ucichł, ale trzeba już też się decydować powoli. I genialne uczucie, trzymać lalkę bo lalkę ale kurdee :D Stresik jakiś taki mnie ogarnął, ale taki pozytywny :D A za tydzień o połogu będzie (co mnie najbardziej interesuje) i wizyta na porodówce :)

reklama
Kurcze właśnie tego się boję ze a czekam na taki naprawdę ostry ból a on może nie nadejść.... Akuku ty moze pamiętasz czy odczuwałaś skurcze przy drugim tak samo jak przy pierwszym? Bo ja je czuję podobnie tylko ze są mniej bolesne - da się wytrzymać choć czasem w pół mnie zegnie... czasem mam ich nawet kilkanaście na godzinę.... :no: do tego czasem czuję takie jakby "parcie" i strasznie się boję żeby nie przeoczyć tego momentu...ale teraz to ja mogę być nieco przewrażliwiona po szpitalu dlatego staram się nie panikować....

Bandyta
hehe fajnie ze chodzisz na te zajęcia! Ja też dobrze wspominam szkołę rodzenia :-) wielu rzeczy się tam dowiedziałam, ale teraz nawet się nie wybierałam bo jeszcze pamiętam jak to Konrad był noworodkiem.

Salii
hahaha no to faktycznie można byłoby o tym pogadać! Ja może nie siedzę aż tak w książkach tego typu ale uwielbiam programy o tym temacie :tak:

Kaczuszka kurcze... :-( nie mam pojęcia co to może być....

Marika
czasem i tak się zdarza... mój twardo głową w dół siedzi i mam nadzieję że już nie będzie się obracał...

Piszecie o kopaniu w szyjkę... mnie Adrian smyra rączkami po pęcherzu i mam takie wrażenie że mi w pochwie grzebie - bo poniękąd tak jest....

Dobra idziemy się wszyscy razem położyć bo z mężem chcemy film pooglądać! Zajrzę troszkę później!

Do góry