reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

znalazłam info że wszystko OK z panem pospieszalskim, więc można iść spać

przez tą nową czcionkę mam wrażenie że cos nie tak zmoim wzrokiem:eek:

reklama
Jest trudniej niż myślałam. Pociągi zapchane i rzadko kto chce ustąpić miejsca, tym bardziej, że jak wsiadam na mojej stacji to już zostaje mi korytarz tylko do stania...

W samej pracy ludzie ok, powoli się ogarniam z moimi zadaniami. Mały się mocno kopie i często mi niewygodnie. Najgorsze, że mamy okropnie ciepło w pokoju (kaloryfera nie da się przykręcić, a okno tuż przy mnie - boję się przewiania) więc nogi zaczęły mi puchnąć :(

A i wiecie, od teraz sama podpisuję to, co wyprodukowałam więc jest lekki stresik :)

no nic, pracuję 30 dni i lecę znów odpoczywać :)

Ostatnia edycja:
Malinka dasz radę:) Najważniejsze, że jak się maluch urodzi to nie zostaniesz na lodzie i dostaniesz macierzyński:) Wyobrażam sobie że Ci ciężko bo niby siedząca praca ale to też jest męczące, już nie wspominając o tym stresiku przy podpisywaniu dokumentów:) Hihi ja przez pierwszy miesiąc czekałam aż ktoś przyjdzie zrobić mi o coś awanturę, ale wszystko tyle razy sprawdzałam że nie było szans by coś nie tak poszło;-)

Malinka podziwiam za to ze jestes w stanie teraz isc do pracy i jeszcze dojeżdżac zatłoczonym pociagiem.

Fifka super ze sie uspokoilo i wychodzisz do domu. Znaczy Adrianek posluchal mamusi i cioci BB i siedzi teraz cichuto w swoim domku:). oby jak najdluzej, ale prosze uwazaj na siebie teraz jeszcze bardziej

a mi wczoraj wieczorem zznowu brzuch strasznie sie napinal i Antoś tak dziwnie ruszał sie czy kopal ale tak na samiutkim dole ze maialam wrażenie ze juz zaraz wyjdzie i az sie balam, zwalszcza ze wczoraj w nocy moja cora sie obudzila i powiedziala mi ze Antos juz nie chce byc w brzuszku i chce wyjsc, no i tak mi sei to wczoraj przypomnialo i sie modlilam oby to nie byly prorocze slowa, ale dzisiaj na razie jest lepiej

Dona mnie też ostatnio mały kopał u samego dołu, też się strasznie tego przestraszyłam, bo jak dla mnie to walił w samą szyjkę. strasznie bolało. ale teraz już jest trochę wyżej i kopie w bok.
ja nieprzytomna jeszcze jestem, tak mi się spać chce że szok :no:
Malinka dasz radę, to tylko 30 dni i pójdziesz na L4 a potem możesz już spokojnie oczekiwać maleństwa :)

cze!

pomimo tego, ze cosik mnie bierze, to idę sobie do koleżanki, tej co w ciąży też. Wyraziła chęć, mimo mego gardła:)
choć trochę się boi, bo ostatnio do której laski nie poszłam w odwiedziny, to po 2 dniach rodziły:) hehe. I jedna i druga przed terminem:) A ta ma termin na koniec grudnia, więc obiecałam, ze wpadnę jeszcze raz, żeby teraz się nie rozpakowała aby:)

A po południu mamy święto Niepodległości obchodzone i mąż zgłosił mnie do robienia sałatki na uroczystość dla Polonii, tak więc od rana dziergam...Ciekawam niezmiernie w co ja się wbiję na tę fetę...na razie tylko kotylion biało - czerwony mam. Dorobię drugi, na suty przyczepię i voila!:)

Kasia - gratki kasiory, ruszaj na łowy!

Pustiszi - moim zdaniem to On Cię kocha!:)

Antinetka - zdjęcie Garcona zamieszczę później, tylko odnajdę:)

Akuku - czy wózek boski????

Siva - no beznadzieja, no! ja też nie liczę,ze cokolwiek dostaniemy, pomimo tego, ze ja teraz nie pracuję...bo mąż zarabia w euro i tylko to się liczy. Ale to, ze wydajemy w euro to już nie! A w Rosji 15 tys euro dostaje się za drugie dziecko! a w Belgii 200 euro tylko i to jedynie wtedy, gdy rok płacisz na ubezpieczenie...

Kaczuszka - gratuluję zakupów:)

Anisen - a jakaś lista dodatkowa? podanie moze napisz????

Milusia - dobry pomysł! z tego co kojarzę, to wiele osób jak chce dzieci ubrać do Białego jeżdżą...

Fifka - leż w tym szpitalu jak najdłużej!!!! jezuniu, jak dobrze, ze dobrze:)

Vinga - wszystko już masz??? ostro!

Malinka - trzymam kciuki żeby praca była lekka i dawała satysfakcje:) no i żebyś szybko poszła na zwolnienie:)

Dona - odpoczywać proszę!!!! i żadne tam wychodzenie jeszcze!

No fifka bardzo dobre wieści :) oby juz było spokojnie !!! I uważaj na siebie w domku i odpoczywaj

ja mam jakiegoś wirusa wymioty i biegunka od wczoraj :( do tego mega zgaga w nocy i siku kilka razy !!! Julię uszko bolało wczoraj bo na spacerze czapkę zdejmowała i uciekala mi wiec zanim ja złapalam to pewnie jej nawiało wiec jeszcze o 20 wyjazd do apteki po jakieś krople i do 24 nie spałysmy dopóki przeciwbólowy nie zadziałał :( na szczęście dzis juz jest dobrze nie narzeka na ból wiec moze po południu sie zdrzemniemy bo obie jesteśmy wymeczone!,

malinka będzie dobrze chociaz w tak zaawansowanej ciazy napewno Ci bardzo cieżko wiec współczuje i trzymam kciuki zeby te 30 dni zleciało jak bicza strzelił !!!!!!

reklama
Aloha babeczki :)

Ja dzis tak jak inomama...przeziebiona czy jaki czort. Gardlo boli , kaszel itd....
Dobrze ze z fif juz lepiej ale jakos nie pasuje mi to ze ja z tego szpitala tak puszczaja juz...;/ Nie wiem jak to w polsce wyglada, ale skoro skurcze co chwila sie powtarzaja to chyba nie powinni jej tak wypisywac ;/ Ale wazne ze juz lepiej I oby tak zostalo!!!
Inomama - w takim razie zycze udanej imprezy polonijnej!!! I oby sie kolezanka nie rozpakowala po twojej wizycie :)
Akuku - wlasnie, jak tam ten wozeczek?? :) Bo ciekawa jestem bardzo :)
vinga - gratulacje ze lista zakupowa zamknieta :) U mnie podobnie ale teraz czeka mnie logistyczne ogarniecie gdzie co trzymac I jeszcze doprac te rzeczy ktore przyszly w paczce "niespodziance" :) + gora prasowania itd...hehehehe nudzic sie nie bede :)
donka - odpoczywaj!!! I kurcze wiem jak moga zmrozic takie slowa szczegolnie uslyszane od dziecka...Az ciarki mnie przeszly jak poczytalam...Ale bedzie dobrze!!!! ylko odpoczywaj!! :)
Malinka - to pracuj ale sie nie przepracuj :) Bedzie ciezko szczegolnie teraz. Wiem cos o tym bo mi samej do konca zostalo jeszcze 6.5 tyg ;/ Nie wiem jak dam rade ale musze!!!
aniia - nie stresuj sie :) Ja juz w najwiekszych dresach wygladam jak w lateksach hihihihihihihihhi tak wszystko upiete mam ;p Ale wisi mi to teraz :) Bede sie martwic potem :)
I w ogole to milusenkiego dnia zycze wam zycze :)

Do góry