reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
cze!

zauważam takie zjawisko: więcej zaczynamy pisać w wątku wizytowym niż w pogaduchach styczniowych...:) no cóz, III trymestr...

Mój Kajcisław, jako że ma ferie, a ja z tych leżacych, nagra się na ps3, naogląda się filmów...za wszystkie czasy! wychodzi z nory (czyt: pokoju) tylko siknąć albo coś zjeść. Oczy czerwone. A ja, jako ta wyrodna, leżę. Trudno. Od stycznia skończy się laba!:)

co do tych lampionów, to jest to prosta rzecz i fajna zabawa z dzieciami też. A ja jestem totalne antytalencie (patrz: Kajcisław jako bałwan:) i skoro mi się udaje, to każdemu!

Tina - jak Twoja zgaga? odpuściła trochę?

Miejskibandyta - ale głupi babsztyl! jak jej chłop taka szycha, to niech nie wyciąga łapy po nie swoje!

Siva - ja skorzystałam z linków bluelovi i kupiłam 3 staniczki i piżamkę do karmienia za 250 zyla, może zajrzyj do tych linków też?

Kaczuszka - też myślałam o naszym kocie i dziecku, ale jakoś nie boję się. Na razie bardzo mu dobrze w łóżeczku, się mości tam przy każdej okazji:) a zresztą to jest taki bardziej pies niż kot z charakteru, bardzo towarzyski, nawet aportować się nauczył, więc może być przydatny przy Laurce w sumie:)

Nisiao - mamy ten sam etap:) też piorę i się napawam i popiskuję z radości

Dona - ja uwielbiam prasować, więc bym pomogła, gdybym mogła prasować:)

Akuku - no to masz zdolniachę w domu! gratulacje!

Pustiszi - zamów pizzę, a sama się wyleguj, nie ma co!

Milusia - nie omijają Was choroby...zdrówka życzę!

hello kobietki :)
Nie byo mnie tu troche bo dlugi weekend w irlandii byl :) Ale nie powiem zebym wypoczela :)
Ciuszki w koncu wszystkie poprane I poprasowane :) Z czego bardzo sie ciesze bo prasowanie to ostatnia rzecz ktora lubie...;/
Torbe tez juz spakowalam cala do szpitala...lacznie z ciuszkami malej na wyjscie. Bo znajac mojego meza to nawet jakbym spakowala w osobna torbe z wieeeelkim napisem I przybila ja do drzwi wyjsciowych to by zapomnial pewnie :)

Ahaaaaa I moja szwagierka, ta ktora bidula miala takie cyrki z ciaza przez caly czas wlasnie w niedziele urodzila zdrowa coreczke :) 2900 :) Niecale 3 tyg przed terminem :) Strasznie sie ciesze ze wszytko dobrze poszlo I chodz tyle jej to bog wynagrodzil ze porod miala krotki :) Bo od odejscia wod w domu do urodzenia malej minelo niecale 3 godz :)

A poza tym to dzis znow nocka zombie byla... :( Kubol sie obudzil przed druga I nie mogl zasnac do 5 prawie no a ja razem z nim :(
ciagle mo mowil ze sie boi, potem ze go policzek boli, potem ze nos I ze mleko chce I ze jego autko...No juz biedny sam nie wiedzial co...A chcial zasnac bo jak przytulalam go I mowilam zamknij oczka I spij to az tak zaciskal powieki ze az mu sie czolo marszczylo :( Bidula moja mala...tak sie meczyl. Zasnal kolo 5 a o 6.10 pobudka I szykowanie do przedszkola...Strasznie mi go dzis zal bylo...

Dziewuszki, może macie pomysł i coś podpowiecie. W gratisie do mebelków Leniuszkowych dostaliśmy materacyk gpk. Zastanawiam się, czy kupić nowy, czy używać dla małej ten, co jest? Jeśli ten, to chciałabym go jakoś odświeżyć, ale jak to zrobić, żeby go nie zniszczyć?
W ogóle jakie są najlepsze materacyki? Bo ja nic nie wiem na ten temat :(

Ostatnia edycja:
a ja jako ze "szyjkowa" mama jestem, to przenioslam sie z mezem do rodzicow... troche ciasno, bo w bloku,ale przynajmniej po schodach do lazienki nie musze latac:-p
co do materaca to czytam wasze opinie i sie ucze bo zupelnie zielona jestem ;-)

Hej dziewczynki!!!:)) Ja od rana na nogach, badania zorbione, wizyta u dentysty zaliczona:) teraz chwile odpoczynku:)) Martwie sie bo mała cos mało ruchliwa od jjakis dwóch dni:(( troche sie martwie, z drugiej strony nie chce panikowac bo juz jutro wizyte mam.... sama nie wiem

CO do zgagi .... szkoda slów .... nie przypuszczalam ze mozna az tak cierpiec z powodu zwyklej, ale jednoczesnie tak poteznej zgagi...no masakra jakas.... wczoraj wypilam na wieczore troche cieplego mleka ponoc pomaga i faktycznie troche lepiej bylo. Tyle ze ja jestem uczulona na mleko.... wiec odpada stale stosowanie tego srodka;p Migdaly, imbir nie pomaga... nie wiem juutro zapytam lekarza jak sobie pomoc i moze ewentualnie jakies medikamenty zobaczymy

Wczoraj wyciegnelam mojego leniuszka do sklepu meblowego zeby sie rozejrzec za naroznikiem i komoda i w koncu znalezlismy cos co nam odpowiada i zakupilismy:)))) ale sie cieszeeeee:))) we czwartek albo we wtorek za tydz maja byc nasze zakupki:) dzisiaj facet ma wyslac zamowione lozeczko:) wiec juz bedzemy mogli jakos poustawiac wszystko :))) i wtedy zaczne juz prac prasowac ukladac:)))
Na zkaupowym pokaze Wam nasze zdobycze meblarskie:))

Antinetka co do materaca, jesli nie jest mocno zniszony , zasikany zalany czy cos to moze i mozna zostawic ale co do odswiezenia to nie pomoge....a najlepsze materacyki to wlasnie gryka pianka kokos

buziaki:**

Vinga daj znac czy spasowal Ci ten termometr ktory kupilas :) bo ja zachwalalam ... no i mi pasuje bardzo ... a wlasnie mozna nim mierzyc rowniez temp otoczenia: czyli mleko wode w wanience... i inne rzeczy :)

Antinetka jesli chodzi o materac ... nie powinno sie uzywanych materacow kupowac... bo mimo wszystko ok 2 lat dziecko na tym materacu spi i on jakos tam sie wygniata ... a kazde dziecko innej budowy jest i to moze byc niezdrowe

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny, nieduzo zdazylam przeczytac od Was, niektore z Was pisza, ze maja skurcze ja tez mam od czasu do czasu, wczoraj trzy pod rzad i troche sie wystraszylam,ale dzis juz ok. Poza tym bylam w szpiatlu na tej szczepionce na przeciwciala. Dostalam je tez podobno po poprzednim porodzie,wiec moj dzidzius jest juz podobno bezpieczny:-)
a teraz jade do dentysty bo mi polowa zeba wyleciala po prostu, a biore wapn, ale jak widac to nie wystarcza;-)najgorsze jest to,ze dentysta tu mega duzo kosztuje wiec moj portfel grubszy nie bedzie od tego.ale najwazniejsze,ze wielka pustka po zebie sie zapelni;-)

Akuku gratuluje zamowionego wozeczka!ja sie ciesze jak zamowie jakies ciuszki,a juz sobie wyobrazam, gdybym karete zamowila, to sie nazywa samoloty w brzuchu:-)

Anbas podziwiam Cie,ze juz wszystko gotowe, u mnie narazie jeszcze kartki przy ciuszkach,komody jeszcze nie mam do nich strach pomyslec.nie mam sily jak chodze do pracy;-)

antinetka ja mam materacyk z ikei i jestem zadowolona;-)

a mnie dziewczyny zgaga tak dokucza,ze strach...dobrze,ze mam tabletki na to,troche pomagaja.milego popoludnia wszystkim, i trzymajcie kciuki,zebym nie musiala kredytu na dentyste wydawac i zeby tak nie bolalo bo dzisiejszy zastrzyk to jeszcze czuje.dosyc bolu dzis...

reklama
Ten amerykański to w noc z 31 października na 1 listopada. Ja nie zamierzam obchodzić ani dzieci tego uczyć. Jak dla mnie malce przebrane za wampiry, wiedźmy, kościotrupy czy duchy są niesmaczne ( czasem nawet aż straszne)

Nie jestem za kulturą amerykańską bo ... to kultura komercyjna

Zasypiam na siedząco. Dobrze że malce grzecznie malują Pisanie na tablecie mnie doprowadzi do szału, mój komp będzie dopiero za 2 tygodnie bo go zepsułam. Czytanie ok, ale napisać jak orka na ugorze.
Czekam na zakupy z Almy :) będę miała serek na kolacje i dla dzieci owoce do deseru :))

Do góry