reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Ja myslalam ze przesilenie jesienne to za soba mam, no nie mam jestem chyba jeszcze w trakcie... :/ maz lata tylko z kurteczkami i śpiochami Mikolaja targa sie sciska cieszy sie a ja bezradnie przyzwyczajam sie do mysli ze mnie porod nie ominie oj nie ....

Kazda kostka najmniejsza mnie boli i kreci, co ja bym dala za Herbate do lozka eeeh... Ale nic wczoraj obiecalam mojemu R ze zrobie pizze musze zaraz ciasto chyba wyrobic co by podrosło farsz przyszykowac... Jeszcze giry golić przed jutrem boszzz....

A na ddtvn mowia ze beda pokazywac termometry dla dzieci... Jak ktos zainteresowany... ja kupilam juz w pl microlife NC 100 bezdotykowy (nie kupujcie niby dla dzieci ale odradzam drogi ale glosny i wiarygodny ale jakis taki sama nie wiem)....

Anetinka ja z kolei gonię mojego kotka jak najdalej od siebie ,przez moje przygody z tokso..Boję się cały czas czy wszystko ok.Az mi go szkoda ,bo patrzy tak na mnie z daleka smutny i sie boi:zawstydzona/y::-(

Juliana
, ja miałam toxo w ciąży sprawdzaną 2 razy, kotom też robiłam badanie i jesteśmy wszyscy toxonegatywni :) Moje ogony są niewychodzące, kuwetę sprząta tylko mąż i jest OK. Jedzą wprawdzie dużo mięsa, ale nigdy bez obróbki termicznej typu kilkudniowe przemrożenie lub parzenie/gotowanie i tak, jak rozmawiałam z wetką naszą - o wiele łatwiej byłoby mi złapać toxo babrząc się w ogrodzie lub nie myjąc warzyw/owoców, niż od któregoś z naszych kiciastych.
Poza tym moje koty to moja "psychoterapia" i są jak członkowie naszej rodziny, za nic bym z nich nie zrezygnowała!

Własnie Vinga ja nigdzie tego moje nie moglam znalesc z mescompu :( i juz w dniu wyjazdu rano pobieglam wzielam juz co bylo a Opinie zle czytalam pozniej no dla doroslego tak ale dla dziecka nie ... Kupie chyba taki zwykly jeszcze za pare groszy z koncowka miekka i bede spokojniejsza... Ten tak pipczy ze az uszy bolą ... :( niecelny zakup ...

masz rację, kup jeszcze zwykły elektroniczny i będziesz miała porównanie, czy dobrze ci zmierzył. a z tego co czytałam to większość tych laserowych tak piszczy głośno :p
ja zamówiłam termometr na allegro, na apteki jakoś specjalnie nie liczę bo tam strasznie ograniczony wybór, przeważnie mają tylko ten z microlife...

Vinga - Oj jakos skromnie opowiadali o tych termometrach ale ten w smoczku fajny :) Koniecznie kupie ten zwykly wlasnie masz racje albo ten micro... Albo takie firmy ze mimo ze pracowalam 6 lat w hurt. Farm. To o takich nie slyszalam chinskie wynalazki :)

ja mam z diagnostic termometr (w aptece ok.80zł) tylko jak moje dzieci mają tem to na skroni potrafią mieć 40, na czole 38,a z tyłu głowy 37...W szpitalu nam cały czas mówili że nie mierzy się na skroni a na czole,i to jest prawidłowa temperatura,bo na skroni zawsze będzie więcej(tak mówiła Pani doktor i pielęgniarki)ale ja orientacyjnie mierzę wszędzie i sama ręką czuję jaka jest...żaden termometr nie dorówna intuicji matki:tak:

Już nic nawet nie piszę że mój Szymon ma wirusowy nieżyt żołądka+ temperatura od niedzieli...:no: jesteśmy wykończeni bo nie spi w nocy tak boli go brzuszek,biegunka...Aj,dziś już lepiej mam nadzieję że przejdzie

reklama
Pustiszi, nie wiem, jaki termometr w smoczku pokazywali, ale jak rozmawiałam z żoną mojego kuzyna, która jest farmaceutką, to mi taki smoczkowy model odradziła, jako niedokładny. Ale mam też koleżankę pediatrę - jak tylko mi się uda z nią skonsultować, to napiszę jeszcze w temacie.

Do góry