reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Ja mam zgagę w tej ciąży i w poprzedniej też miałam:baffled: męczy mnie zazwyczaj wieczorem albo jak za dużo na raz zjem mam renni ale jeszcze nie brałam jakoś szybko przechodzi ale jeszcze 12 tyg to moze być gorzej chociaz liczę na to ze tak zostanie albo przejdzie heh marzenie :):-D

hej babeczki :)
Co do werandowania to sie nie wypowiem bo Kuba czerwcowy wiec ....ale u mnie tak jak u akuku wielkich mrozow nie ma wiec mysle ze spacery zaczna sie szybko..No chyba ze ja sama nie dam rady chodzic czy cos...tfu tfu...To wtedy pewnie ogrodek bedzie "w uzyciu" :)
Ze spaniem to tez u mnie roznie... :) Kiedy nie moge to bym spala jak zabita ;> a kidy chce spac to sie krece z boku na bok :)
aniaania - witaj :)
fifka- I jak tam dzisiaj? Ja to jak czytam Twoje posty to mi sie az gesia skorka na leca pojawia...A moze ty nas na Halloween przygotowujesz co?? :) A tak serio to sie oszczedzaj I daj znac co ci dzisiaj ginka powiedziala...
marika- no to "udanego" powitania meza :) :) :)
milusia - super ze dzieciaki juz zdrowe...a ty sie bidulo kuruj tez z ta nerka... :(
inomama- ja tez mam ostatnio takie "ataki" nerwowosci I mam nadzieje ze to sa hormony bo sama siebie nie poznaje I sie na siebie za to wkurzam ze taka brzydka dla innych jestem....
akuku - a jak tam maz? uspokoily sie troche te jego kamienie? macie jeszcze jakas wizyte czy juz tylko mu czekac zostalo??

Mnie ostatnio ciagle dopada nerwica ze jestem nieprzygotowana...No niby prawie wszystko juz mam. Tzn. to co potrzebne to mam, ale tak: ciuszki poprane w workach ale nie poprasowane, posciel nie poprana, ani kocyki itd. lozeczko dalej u kuby w pokoju, torba jak lezala na dnie szafy tak dalej lezy...W domu sprzatam na okraglo a efektow nie widac bo jak moje male "tornado" przeleci to tak jakbym nie sprzatala wieki...I ak sie jakos tym wszyztkim zaczelam stresowac...;/
Jeszcze musze to lozeczko dla kuby zorganizowac I troche mu umeblowac ten pokoik I mam wrazenie ze czasu juz prawie nie mam...ehhh tak mi jakos ciezko na duszy z tym wszystkim :)

Akuku u mnie też ta ciąża inna.... Kurcze ostatnio w nocy znowu mam mega zawroty głowy. Jutro muszę pogadać z lekarką bo wcześniej sądziłyśmy że to przez żelazo, a teraz mimo anemii nie biorę i znów wróciły. Nigdy w życiu nie miałam takich zawrotów... Macie jakąś radę na to?

ania witaj ;)

fifka jka tam sie cuzjesz ?:) ja jem dzisiaj chinczyka hehe zamówie zaraz tyle ze ja sajgonki przejadlam i bedize makaron chinski z warzywami i kurczakiem ;D

marika juz pewnei z mezem szczesliwa ;D

kasienka na co ty babo czekasz ;D ???
anbas ja mam to samo posprzatac to dla mnei nei lada wysilek a zraz mam to samo ;( eh

z dnia na dzien widze ze nei mam na nic sily tak strasznei nie chce mi sie gotowac maskara ;( ehh szybko sie mecze ;( dlatego ciesze sie ze mam juz torbe do spzitala spakowana i lzey w szafie bo juz by mi nawet teraz sie nie chcialo ;(

a jak tak wasze kg moje plus 8 ;(

No doczytałam wreszcie i mam nadzieję że teraz będę na bieżąco.
Sorry nie odpisuje imiennie bo za dużo tego było ;-) ale dzięki za rady np co do werandowania.

A teraz tak trochę egoistycznie co u mnie.
Ja oczywiście zmęczona często i nie bardzo mi się coś chce. Zaraz muszę iść do sklepu bo mój obiad w proszku:no:
Wojtuś kopie coraz bardziej. AHA no i nauczył się moją przestrzeń zabierać tzn. położę rękę na brzuchu a ten od spodu nóżką ją podważa i wypycha - taki silny już a co będzie dalej??
Panele od czwartku położone - tylko dziś ma gościu wpaść na korytarz z jakimś sylikonem. Wysprzątałam trochę na ile sił starczyło a reszta czeka. Druga sprawa że za tydzień w poniedziałek robią nam wszystkie okna i całą zabawę ze sprzątaniem zaczynam od nowa:wściekła/y:

Miłego dzionka, trzymajcie się babeczki! buźka pa

Bluelovi a jakos tak ogolnie duzo do kupienia nie mam ... raptem pare pozycji (materac, kocyk posciel, pieluszki nowe tetrowe bo tamte zuzyte do cna, recznik kapielowy,wkladka do nosidelka, dostawke do wozka (tutaj mam dylemat) nozyczki do pazurkow spirytus do pepka, pieluszki newborn)

moze stad tak mi sie nie chce ... no i dla siebie do porodu te chigieniczne sprawy (wkladki poporodowe, majtasy siatkowe)... ale przy Nikosiu jakos tak bardziej wszystko mnie krecilo ... teraz po prostu chcialabym zobaczyc corunie juz ;)

a spakowanie torby to dla mnie aaaabstraaaakcja :p

u nas ok 5/6 na plusie

pytanko do mamus ... czy ktoras spotkala sie z dostawka do wozka LITAF SEAT2GO, albo LITAF PICK UP ?? jakies opinie ?

czy ktoras z mamus uzywala DADY NEWBORN ?

reklama
Anbas m nie mial wiecej atakow , wiec albo wysikal juz ten kamien albo gdzies utknql...dzis idzie na usg..
Polozna bylq nie udlao jej sie pobrqc krwi I zaraz jade do przychodni..pozniej Viki ma szczepienie po poludniu..nawet nie wiem na co ale zapytam jak nieobowiazkowe to nie chce szczepic no..

Ahh ale mnie glowa boli przez ta nieprzespana noc ..

Do góry