reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Ivi no wlabsie pierwszy spacer jest przy wyjsciu ze szpitala. Dla tego u nas normlne spacery od razu.. ale mowie u nas nie ma -20

Fifka ja tez z tych co dzieci ubiera jaj siebie.. nimowlaka o jedna warstwe cieplej.
Mam daleka znajoma co w kipcu przy 25 stopniqch dziwila sie ze dziecko jej w wozku eie drze I cala wysypana..miala potowki.
A moj Wlex w samych bodziakach na krotkim rekawku spokojnie sobie spal I ona oburzona ze on taki nagi..zaczela mi wymienia w co dziecko miala ubrane to ja sie pocilam hehe.
Body z kr. Rekawkiem. Na to bluzeczkw. Rajstopki. Spodenki. Skarpetki na rajstopki. Czapeczka. Zairyta kocem grubym I pokrowcem od wozka...hehe
I sie dziwi ze dziecko placze.

A to ze dziecko samo da znac czy mu cieplo zy zimno to prawda.. Alex nie lubial jaj bylo mu cieplo a Viki plakal jak go z kapieli wyciqgalam musialam mu ubranka grzac suszarka, recznik I rece z kremem zanim go dotknelam. Hehe a ubieralam go w domu w zime w body z dl. Rekawem I na to spiocuhy bo ja mial same spiochy to mu zimno bylo I plakal.

Akuku a te spiochy to chyba o pajacyk chodzi? Bo w UK to nie na wlasnie typowych kaftanikow i spiochow. Widzialam tylke te polspiochy w UK.
No mi wlasnie identycznie jak u twojej kolezanki mama kazala ubierac. Mowila ze mnie i siostre to w rajstopy i dresik ubierala latem

U mnie z tego kalendarza wyszlo ze moj Nataś powinien byc dziewczynką. no a Filip Filipem:)

Dona ja tez po cc, z tym ze najcieżej wspominam pierwsze 2, 3 tyg potem po 3h z wózkiem latałam po dworze

A mi z kalendarza wyszlo ze Alex mial byc Alexem a Victor dziewczynka ( do zaplodnienia doszlo z kncowka maja a w czerwcu na kalendarzu chlopiec)..teraz mi dziewczynka wychodzi.. ojj jak chciqlabym by sie sprawdzilo..hehe

M wzial chlopcow na wycieczke rowerowa. Viki juz sobie super radzi wiec jezdza we 3. A ja ogarnelam I teraz odpoczywam sobie.

Marika dla mnie spiochy to taki pajacyk z dlugim rekawem zapinany od brzucha do pupy... tu w uk kaftanikow nie ma .. dla mnie o nieprkatycsn ebo sie podwija..wole body.
To ladnie Cie mama w lato ubierala... heh ciekawe czy ssama miala rajstopy I dres.

Mi sie maluch chyba znowu dogami do dolu obrocil bo kopie po cipce tak nieprzyjemnie ze az boli.. chyba najbardziej boleene kopie z calej trojki.

Kochane jestem cała i zdrowa w domu...

Dzisiaj jest spokojniej niż wczoraj, wyleżałam się, później zrobiliśmy sobie przejażdżkę bo brat męża brał ślub. Pojechaliśmy złożyć życzenia, zjedliśmy obiad i do domku dalej leżeć, bo niby ich wesele raz w życiu ale jednak w obecnej sytuacji zabawa była by bardzo głupia... w ogóle zauważyłam ze część ludzi w ogóle nie rozumie co to zagrożona ciąża bo też nasłuchaliśmy się tekstów: "No wiecie co? Możecie posiedzieć" "Nie wygłupiaj się... toż nie urodzisz..." itp itd... a mogłam w ogóle się nie pojawiać.... paranoja...
Na razie nie miałam potrzeby brać fenoterolu znowu. Co do ruchów to mały denerwuję się że coś go ściska... ale nie zauważyłam żeby coś z Adrianem miało by być nie tak...

I przepraszam ze was tak straszę... :zawstydzona/y:

Milusia jak bym miała chodzić prywatnie do do Pawła Kucia u Arciszewskich. To młody lekarz ale prowadził mnie na patologi ciąży z Konradem. Jedyny mądry który ze mną pogadał i miał bardzo dużo informacji. Chciałam do niego chodzić w tej ciąży ale niestety finanse zaważyły...

UFFF Biedactwo nas nastraszyła....

a z Ludzmi nie ma co gadac jak sie zachowuja zagrozona ciaza to zagrozona a nie gadanie a pozniej jak by cos to beda winic ludzi wrrrr:angry:

Dziewcztny co myslucie o imieniu Marcel
?? Czy w uk beda to normalnie wymawiac ? Pewnie marsel... hmm ..myslimy o imieniu Emil, Marcel, mi sid jeszce Maxymilian lub Maxym podoba.. hmm jeszcze musze poszukacbinnych imion.
Ps szukam dla chlopca bo jak dziewczynka to na 99 % Amelia..a ze nastawiam sie na chlopca to szukam chlopiecych. Jakies propozycje ??

Ja mam Kuzynka MARCELA mieszka w Niemczech. sliczne imię:)

a ja dzis mialam Fajna Niedzielke:) jeszcze troszke i bede miec Syneczka przy sobie....dzis za nim zaTesknilam

Tymbareczka ja też tesknie do spotkania z Filipem:) Ale wiem wiem, niech siedzi az do stycznia w brzuchu:)
I tak czesto dopada mnie mysl, ze to juz ostatnie tygodnie kiedy jestem tylko ja maz i Natas/ Ze juz lada moment wszystko bedzie inaczej, Doczekac sie nie umiem !
U nas niedziela rewelacja z 16stopni bylo:) Oby jak najwiecej takich dni.

od paru dni boli mnie lewa nerka:zawstydzona/y: i to mocno...spasmolina nic nie pomaga...boję sie bo jestem już po 2 operacjach na nerki i wiem że dalej nie jest z nimi ok i są kamienie...:no: sok z żurawiny pije od początku ciąży...kurde chyba szukam jutro prywatnie w szybkim tępie lekarza, bo na bank wyląduję w szpitalu jak pojadę na IP....:-(

matko MILUSIA jeszcze ty dochodzisz do tego grona cierpiących. oby nerka sie uspokoiła. Pij dużo, ale pewno o tym wiesz skoro masz od dawna problemy z nerkami.

reklama
Już mój mąż jest po odprawie i czeka na samolot. Jutro rano będzie. Jeszcze tylko autobusem z Gdańska do Białegostoku i z Białego do nas :-)
Akuku moja mam to była z czasów zawiniątek w pieluchach i kocach w pozycji embrionalnej do 3 msca życia. Dla mnie też tylko body, może jeszcze na początku kaftaniki są ok, bo łatwiej się je nakłada, ale później to jedna wielka porażka
A u mnie to chyba raczej głowa w dół, jest spokojne, ruchy są wyczuwalne ale nie tak mocno, jak było wcześniej
Blanka87 już z dnia na dzień coraz bliżej. Mamy już łatwiej bo drugie dziecko i wiemy co nas czeka. JA dalej nie mogę sobie wyobrazić, jak to wszystko będzie i że już w styczniu będzie nas więcej
Milusia ojej współczuje. Może jeszcze do tego soku pij Żurawit, Urinal itp jeszcze Urosept on jest moczopędny. Mam nadzieję, ze gorzej z tym nie będzie

Do góry