reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Ivi no wlabsie pierwszy spacer jest przy wyjsciu ze szpitala. Dla tego u nas normlne spacery od razu.. ale mowie u nas nie ma -20

Fifka ja tez z tych co dzieci ubiera jaj siebie.. nimowlaka o jedna warstwe cieplej.
Mam daleka znajoma co w kipcu przy 25 stopniqch dziwila sie ze dziecko jej w wozku eie drze I cala wysypana..miala potowki.
A moj Wlex w samych bodziakach na krotkim rekawku spokojnie sobie spal I ona oburzona ze on taki nagi..zaczela mi wymienia w co dziecko miala ubrane to ja sie pocilam hehe.
Body z kr. Rekawkiem. Na to bluzeczkw. Rajstopki. Spodenki. Skarpetki na rajstopki. Czapeczka. Zairyta kocem grubym I pokrowcem od wozka...hehe
I sie dziwi ze dziecko placze.

A to ze dziecko samo da znac czy mu cieplo zy zimno to prawda.. Alex nie lubial jaj bylo mu cieplo a Viki plakal jak go z kapieli wyciqgalam musialam mu ubranka grzac suszarka, recznik I rece z kremem zanim go dotknelam. Hehe a ubieralam go w domu w zime w body z dl. Rekawem I na to spiocuhy bo ja mial same spiochy to mu zimno bylo I plakal.

Akuku a te spiochy to chyba o pajacyk chodzi? Bo w UK to nie na wlasnie typowych kaftanikow i spiochow. Widzialam tylke te polspiochy w UK.
No mi wlasnie identycznie jak u twojej kolezanki mama kazala ubierac. Mowila ze mnie i siostre to w rajstopy i dresik ubierala latem

U mnie z tego kalendarza wyszlo ze moj Nataś powinien byc dziewczynką. no a Filip Filipem:)

Dona ja tez po cc, z tym ze najcieżej wspominam pierwsze 2, 3 tyg potem po 3h z wózkiem latałam po dworze

A mi z kalendarza wyszlo ze Alex mial byc Alexem a Victor dziewczynka ( do zaplodnienia doszlo z kncowka maja a w czerwcu na kalendarzu chlopiec)..teraz mi dziewczynka wychodzi.. ojj jak chciqlabym by sie sprawdzilo..hehe

M wzial chlopcow na wycieczke rowerowa. Viki juz sobie super radzi wiec jezdza we 3. A ja ogarnelam I teraz odpoczywam sobie.

Marika dla mnie spiochy to taki pajacyk z dlugim rekawem zapinany od brzucha do pupy... tu w uk kaftanikow nie ma .. dla mnie o nieprkatycsn ebo sie podwija..wole body.
To ladnie Cie mama w lato ubierala... heh ciekawe czy ssama miala rajstopy I dres.

Mi sie maluch chyba znowu dogami do dolu obrocil bo kopie po cipce tak nieprzyjemnie ze az boli.. chyba najbardziej boleene kopie z calej trojki.

Kochane jestem cała i zdrowa w domu...

Dzisiaj jest spokojniej niż wczoraj, wyleżałam się, później zrobiliśmy sobie przejażdżkę bo brat męża brał ślub. Pojechaliśmy złożyć życzenia, zjedliśmy obiad i do domku dalej leżeć, bo niby ich wesele raz w życiu ale jednak w obecnej sytuacji zabawa była by bardzo głupia... w ogóle zauważyłam ze część ludzi w ogóle nie rozumie co to zagrożona ciąża bo też nasłuchaliśmy się tekstów: "No wiecie co? Możecie posiedzieć" "Nie wygłupiaj się... toż nie urodzisz..." itp itd... a mogłam w ogóle się nie pojawiać.... paranoja...
Na razie nie miałam potrzeby brać fenoterolu znowu. Co do ruchów to mały denerwuję się że coś go ściska... ale nie zauważyłam żeby coś z Adrianem miało by być nie tak...

I przepraszam ze was tak straszę... :zawstydzona/y:

Milusia jak bym miała chodzić prywatnie do do Pawła Kucia u Arciszewskich. To młody lekarz ale prowadził mnie na patologi ciąży z Konradem. Jedyny mądry który ze mną pogadał i miał bardzo dużo informacji. Chciałam do niego chodzić w tej ciąży ale niestety finanse zaważyły...

UFFF Biedactwo nas nastraszyła....

a z Ludzmi nie ma co gadac jak sie zachowuja zagrozona ciaza to zagrozona a nie gadanie a pozniej jak by cos to beda winic ludzi wrrrr:angry:

Dziewcztny co myslucie o imieniu Marcel
?? Czy w uk beda to normalnie wymawiac ? Pewnie marsel... hmm ..myslimy o imieniu Emil, Marcel, mi sid jeszce Maxymilian lub Maxym podoba.. hmm jeszcze musze poszukacbinnych imion.
Ps szukam dla chlopca bo jak dziewczynka to na 99 % Amelia..a ze nastawiam sie na chlopca to szukam chlopiecych. Jakies propozycje ??

Ja mam Kuzynka MARCELA mieszka w Niemczech. sliczne imię:)

a ja dzis mialam Fajna Niedzielke:) jeszcze troszke i bede miec Syneczka przy sobie....dzis za nim zaTesknilam

Tymbareczka ja też tesknie do spotkania z Filipem:) Ale wiem wiem, niech siedzi az do stycznia w brzuchu:)
I tak czesto dopada mnie mysl, ze to juz ostatnie tygodnie kiedy jestem tylko ja maz i Natas/ Ze juz lada moment wszystko bedzie inaczej, Doczekac sie nie umiem !
U nas niedziela rewelacja z 16stopni bylo:) Oby jak najwiecej takich dni.

od paru dni boli mnie lewa nerka:zawstydzona/y: i to mocno...spasmolina nic nie pomaga...boję sie bo jestem już po 2 operacjach na nerki i wiem że dalej nie jest z nimi ok i są kamienie...:no: sok z żurawiny pije od początku ciąży...kurde chyba szukam jutro prywatnie w szybkim tępie lekarza, bo na bank wyląduję w szpitalu jak pojadę na IP....:-(

matko MILUSIA jeszcze ty dochodzisz do tego grona cierpiących. oby nerka sie uspokoiła. Pij dużo, ale pewno o tym wiesz skoro masz od dawna problemy z nerkami.

reklama
Już mój mąż jest po odprawie i czeka na samolot. Jutro rano będzie. Jeszcze tylko autobusem z Gdańska do Białegostoku i z Białego do nas :-)
Akuku moja mam to była z czasów zawiniątek w pieluchach i kocach w pozycji embrionalnej do 3 msca życia. Dla mnie też tylko body, może jeszcze na początku kaftaniki są ok, bo łatwiej się je nakłada, ale później to jedna wielka porażka
A u mnie to chyba raczej głowa w dół, jest spokojne, ruchy są wyczuwalne ale nie tak mocno, jak było wcześniej
Blanka87 już z dnia na dzień coraz bliżej. Mamy już łatwiej bo drugie dziecko i wiemy co nas czeka. JA dalej nie mogę sobie wyobrazić, jak to wszystko będzie i że już w styczniu będzie nas więcej
Milusia ojej współczuje. Może jeszcze do tego soku pij Żurawit, Urinal itp jeszcze Urosept on jest moczopędny. Mam nadzieję, ze gorzej z tym nie będzie

Do góry