reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
My 60m2, Jula ma swój pokój i my sypialnie, poza tym dwa koty , pies i pianino. Trudno będzie się nam pomieścić ale przyjdzie czas-przyjdzie rada :)
Marze o tym żeby się wyprowadzić z Wawy, w sumie tylko Julki edukacja i leczenie nas tutaj trzyma. Zobaczymy...

Jeśli chodzi o zakupy to ja nie mam nic, a po 11 latach już nie wiem nawet co się kupuje. Liczę ze mi pomóżcie :)

Anisen, jak będzie chłopak to też nie będę praktycznie nic kupować :)
możemy stworzyć jakieś swoje listy wyprawowe, co której się przydało a co nie

jako,ze mam po raz któryś jest dużo, to myslę,że opcja co się bublem,a co fajna sprawą dla każdej z nas okazało też może rozwiać co nieco wątpliwości ewielu osobom. z reszta ja tez chętni eposłucham, bo a nóż się coś przyda o czym człowiek nie do końca mysli,że mogłoby :)
Panna nikt- a twoja córka to gra na fortepianie czy na czyms jeszcze?

ja ciuchów nie kupuje po ludwiku puscilam w swiat i wiem,ze teraz ze swiata do mnie tez trafią wiec nie kupię pewni enic. choc znając moje buszmeństwo po lumpach coś pewnie fajnego wynajdę :D

mea_osi ja też wychodze z założenia że luzzzz...:happy::happy:

Ja się dzisiaj skusiłam i zrobiłam sobie suwaczek ciązowy...:zawstydzona/y::zawstydzona/y: mam nadzieje ze nie za wcześnie ale jakoś nie mogłam się powstrzymac:p

więc wychodzi mea_osi ze lecimy łeb w łeb:)

no ciekawe jak sie to rozwinie :D ja bardziej trzymam sie terminu z OM bo przy poprzedniej ciazy to sie to co USG zmienialo ... mialam przedzial od 26.12 do 8.01 :) urodzilam 27.12 wiec ta dolna granica w moim przypadku byla wlasciwa ... a z om mialam termin na 31.12 :)

My budujemy duży 120 metrowy dom ale do czasu wybudowania mieszkamy w 37 metrowym mieszkanku. O ciasnocie nie musicie mi mówić. 37 metrów, nas dwoje i dwoje dzieci ;)

na cale Boze szczescie ten etap mam juz praktycznie za soba ... budowa z malym dzieckiem, kolanem po operacji i problemami w pracy nie byla niczym rewelacyjnym ale efekt przeszedl nasze najsmielsze oczekiwania - szczesliwie poltora roku juz mieszkamy w wielkim domu i wcale nei placze ze mam tyle sprzatania :) maluszek ma juz teoretycznie swoj pokoj ktory faktycznie bedzie maluszkowy za jakies 2-3 latka ... do tego czasu lozeczko bedzie w naszej sypialni - ot lenistwo :)

my mamy ok 45 m2 w domu teściów... mamy działkę, moi rodzice nam ją dali na prezent ślubny ale mojemu lubemu jakoś nie spieszy się do budowy domu.
widzę, że strasznie dużo jest na tym forum nauczycielek, już ze 4 naliczyłam (ze mną włącznie :p )
Ikasia, nie bądź przesądna ;) suwaczek to tylko suwaczek:-p. ja musiałam swój poprawić bo gin mi ustalił datę porodu na 21 stycznia...
dziewczyny, to może jakiś wątek zakupowy? już któraś kupiła coś dla fasolki?
ja w poprzedniej od początku kupowałam ciuszki, chodziłam po lumpexach i świetne rzeczy tam kupiłam :)

kupowanie ???????????? o nie co to to nie !!!! jesli juz to pozostanie mi allegro ... ale wlasciwie wiekszosc rzeczy mam po corci - kupowalam w miare uniwesralnie lozeczko, wozek i takie wieksze graty ... /ogolnie jestem antyfanka rozowego wiec staralam sie jak moglam zeby unikac tego koloru/ wiec sporo juz mam ... jak bedzie facet - przyjdzie mi zakupic dla niego praktycznie cala garderobe ... jak dziewczynka - czeka mnie TYLKO PRANIE I PRASOWANIE bo moglabym ubrac i trzy laski na raz tyle mam ciuchow :)

ja dla Kuby kupiłam moze ze 3 bodziaki ( krótki rękaw bo Kinga zimowa to nie miałam) i moze ze 3 rampersy z tego samego powodu. A tak praktycznie do roczku miałam wszystko po Kini ( a co nie miałam to dostałam) teraz dopiero kupuje ;)

tak do 3 miesiąca mam unisexy więc dla dziewczynki może być ale teraz Nat ma typowo chłopięce rzeczy więc jak będzie dziewczynka to trzeba będzie troszku kupić ;) jak dla Nata kupowałam ubranka to zawsze maślanymi oczami spoglądałam na dziewczęce ubranka, strasznie mi się podobają. aczkolwiek równiez jestem antyfanką różu :)

Anisen my też budujemy, właśnie tynki skończone :tak: ale jeszcze dłuuuga droga do końca.

Po Mikołaju trochę mi zostało, ale raczej sprzętu niż ubrań - łóżeczko, wózek, leżaczki, podgrzewacze i takie tam. Ubranka też poszły w świat, ale jak znam życie to też wrócą. Mam w rodzinie i po znajomych parę ciężąrnych już na końcówce, więc akurat :) Ale pewnie i tak nie odmówię sobie zakupów :-) Po lumpeksach też lubię szperać :tak:

Normalnie biust mi się powiększył czy co, za wcześnie chyba trochę. I w ogóle swędzi mnie cały, cały czas chodzę i się drapię :baffled:

reklama
A mylałam że tylko j mam swędzenie biustu:p

A ja proponuje wątek na temat diety ciężarówek...co jeśc, cego unikac:) a co..i założę sobie:):)

Do góry