reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Hej my dzis z m kupilismy szafe dla mnie w moja stara jak swiat i sie w nia nie miescilam, a k0ktos za cale 20 f na gumtree sprzedawal hehe.
No i kupilismy nianie z kamerka dla dzidziusia, kobitka wystawila za 59 f (140nowa) a utargowalismy do 35 f hehe a kamerka super bo moge sterowac kamerka z tego monitorka na ktorym widzie dzidzke. Wszystko ladnie widac w ciemnosci i , moge mowic do dzidzki i zadowolona jestem.

Nie wiem jak my sie w sypialni pomiescimy hehe ale jakos damy rade, ja juz bym chciala rozlozyc lozeczko kolyske i przewijak hehe... ale mysle ze zrobimy to jakos zaraz przed swietami albo zaraz po swietach zobacze jak sie bede czula...
A torbe chyba niedlugo spakuje, tylko musze dokupic pidzame, kapcie, pieluszki tetrowe i staniki do karmienia...to wszystko chyba ..juhuu.

reklama
Hej kobitki!!

Dona - Wszystko dobrze nic sie nie dzieje po kleszczu ???? Ja mialam dwa razy ale dziki bogu nic ale za to moj Brysio .... :( aah jak tylko slysze ze Komus kleszcz sie wpił to wpadam w panike :/

A ja mecze sama oglada moj nienawidzi pilki noznej z siatkowka jeszcze okej skoki narciarskie obejrzy ale reszta :szok: Musi miec dobry dzien zebym mogla mecz obejrzec :)

A ja mialam tylko dwa razy wyciek z cyckow raz z jednego i raz zmdrugiego i juz po siarze ... Moze jeszcze wroci...

Sali hehe to niezłe masz te mleczarnie :-D Ja w poprzedniej ciąży nie miał siary a karmiłam sporo teraz mam aletylko wtedy kiedy przycisne :tak: szkoda ze te mleczarnie nie będą mogły być wykorzystane ale najważniejsze maluszek będzie miał wspaniałą mamę!

Akuku
kurcze my też musimy kupić nianie... Przy Konradzie nie potrzebowałam ale teraz nie ma szans inaczej jak dwu latek będzie szalał :-D

Dona matko.... skąd ten kleszcz... do lekarza warto się przejść ale myślę ze jeśli długo nie siedział nic się nie stanie... ja często miałam kleszcze a nigdy nie miałam żadnych powikłań...

Hehe Agga Ania jak wy oglądałyście mecz to ja sobie wygodnie w łóżku w sypialni leżałam :-D

Blue kurcze... powinno jej przejść... Konrad też miał takie okresy ale zawsze mu się potem nastawiało z powrotem tak jak było... wytrwałości życzę kochana :*

Pustiszi zalewanie przed porodem mało istotne jest :-) ale skoro się już pojawiła to pewnie będziesz mogła pokarmić :-D

Idę zaraz do sklepu kupie coś na obiad... kurcze zupełnie nie mam pomysłu... jedyne czego mi się chce to jakiś "kurczak po chińsku" z ryżem... jakieś warzywa z patelni... hm... to jest myśl :-D

Ostatnia edycja:
Czuję się taka opóźniona... ja planuję spakować torbę za miesiąc, jak będę już w tyg 30+... Gdzie Wy się tak spieszycie?

Salli, ty się w ogóle nie przejmuj, ja nie mam nawet połowy rzeczy jeszcze i też planuję torbę mieć tak za miesiąc dopiero. Wszystko przez ten remont cholerny, mieszkamy kątem u ciotki, w domu pobojowisko, nawet nie mam jak sobie paczek pozamawiać z allegro, bo gnieździmy się z kotami w małym pokoiku i nie miałabym po prostu gdzie ich trzymać. A jeżdżenie z Bielan na Mokotów mnie dobija, mimo samochodu. Mała od paru dni najwięcej kopie właśnie z rana jak wstanę i jak mnie K odwozi do pracy, chyba znowu zacznę z foliówkami jeździć, bo coś nieswojo się czuję...
Milusia, zdrówka dla dzieciaków i dużo siły dla was! Uszy do góry!
PS. Dzień dobry everybody w ten senny poranek :)

Hej kobiety!! :)
Dona I jak tam dzisiaj po tym kleszczu? Jest jakis slad? Ja z kuba tez mialam w 8 mies. I to sie kurcze z trawnika przyczepil franc jeden. Krotko go mialam bo sie nawet opic nie zdazyl I wykrevcilam go sama I sladu nie bylo wiec do lekarza nie szlam. Ale stracha mialam jak nie wiem...Bedzie ok. trzymam kciukole &&&&&
Co do siary to ze dwa razy zauwazylam ze przy smarowaniu po kapaniu cos tam "wyszlo" jak przejechalam reka ale zeby sie lalo to nie powiem ;p
Antinetka - I jak tam twoje spojenie? Lepiej cos? Mi to sie wydaje ze odkad mala sie obrocila glowka w dol to jakos tak mniej mnie to wszystko uciska I jest zdecydowanie lepiej :) Cale szczescie bo bylo juz tak ze wstac rano nie moglam bez pomocy...
Agga - witaj I czuj sie jak u siebie!!! :)
fifka - jeja...narobilas mi smaka na tego kuroka po chinsku...mniam...tylko robic mi sie go nie chce :)) :) :) hihihi
elama - no to udanej studniowki!!!!!!! :)

U mnie jeszcze tak szaro na dworze I leje jak z cebra...masakra. Nic mi sie nie chce. A co dopiero pracowac ;p Taka typowo jesienno-zimowa pogoda buuuuuuuuuu

Anbas, u mnie też lepiej, już w poniedziałek było lżej. Trochę mnie pobolewa, ale tylko rano "na rozruchu", chociaż to nic w porównaniu z tym, co było.

cze!

zaraz mam koleżanke, bo u mnie w domu jest polska biblioteka:) chyba muszę kartotekę założyc, bo nie ogarniam co kto ma:)

ja torbę biorę jedna, ale za to wielką! na kółkach:)

Magsus - no to oby lekarstwo pomogło Juli!

Ivi - ja mam tak samo! już chcę mieć dziecko! no dobra, lepiej jeszcze poczekam...

Dona - poobserwuj na razie...ja miałam już 2 w przeciągu miesiąca, ale szybko regeneracja nastąpiła

Salli - pewnikiem majonez!:) tylko jak Twe dziecię na tym wyrobi na co dzień?:)

Elama - gratki studniówki! ja mam za 2 dni! akurat na Halloweenową zabawę się wybieramy do Kajcika szkoły, więc i tańce będą:)
a mam pytanie. Ponieważ ja do końca terminu porodu nie znam...bo okresy nieregularne cholernie miałam, czasem nawet 2 na miesiąc, to teraz głupieję już w ogóle! Niby mam 25 tydzień i 3 dzień...niby, a dziecię ważyło w pon ponad 820 gram. Czy to nie znaczy aby, że jednak okres ciazy jest inny? znaczy że dalej jestem niż się mi wydaje? (prawidłowa odpowiedź - tak, dalej jesteś, właściwie to już prawie 9 miesiąc)

dzięki dziewczyny za słowa pociechy, moze faktycznie niepotrzebnie tak spanikowalam, ale wyobrazilam sobie teraz co by bylo gdybym zachorowala na bolerioze a w necie niby pisze ze nie jest to takie niebezpieczne dla plodu ale tez pisza ze brak dokladnych badan w tym temacie............................................Salli był bardzo malutki i nie napity. ja na sutkach tez mam takie jakby wlasnie spioszki ktore moge sciagac....................Cleo ja cię podziwiam, nie dałabym rady teraz robic takich remontów, pochodze kilka minut za dlugo i od razu czuje spiecia macicy. napisalam wczoraj maila do mojej ginekolog zeby ja uprzedzic, bo umowilam sie na usg na piatek rano i chce o tego kleszcza i ewntualne badania czy leki zapytac, wiec chce zeby juz byla zorientowana........................Pustiszi , Fifka chyba nie mam żadnych objawów kleszczycy, tylko został maly czerowny punkt tam gdzie byl wbity, bede zagladac czy to sie nie rozwija. W poprzedniej ciazy wcale nie zauwazylam siary,a teraz tez nie jestem pewna bo moze to nie siara (te jak to okreslila Salii śpioszki, tylko takie przegrzanie piersi i troszke skora schodzi na sutkach................Fifka a ty tak za dużo nie spaceruj, niech mąż zrobi zakupy jak wroci do domu z pracy, no trudno, wiem ja tez teraz wykorzystuje na maksa mojego, kąpie mała, wozi i odbiera z przedszkola, bawi sie z nia jak tylko ma czas, zabiera na spacery ale tylko przez weekend, no a ja głównie leżę bo to drugie dzieciątko w burzszku tego teraz wymaga.......Antinetka jeszcze chwile i bedziecie w pięknym domku:) i wtedy bedziesz szalec z zakupami,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Anbas mam małą plamkę w miescu gdzie był ten paskudny kleszcz, bede patrzec czy to sie nie rozrasta, dobrze ze z twoim spojeniem juz lepiej,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,zrobilam sobie dzisiaj liste ile musze zakupic prezetntow do konca roku i o matko jak zawszse jestem przerazona bo wyszko 23, w mojej rodzinie wszyscy rodzili sie na koniec roku, do tego jeszcze 2 bliskie kolezanki oliwki, mikolaj gdzie tez wszystkim dzieciom kupuje prezenty i choinka, chyba bede musiala okrasc bank, bo nie wiem jak wyrobie, z męzem to juz kupimy sobie tylko symboliczne, ja wymyslilam dla niego trymer do wlosow z nosa bo mnie szlag trafia a on nie da sobie wyrwac, a dla siebie (juz mu powiedizalam co chce:) organizer do torebki, juz dawno mialam sobie kupic ale jakos zwlekalam a tu ostatni w pytaniu na sniadanie o tym bylo i pomyslalam ze to dobry moment na zakup

reklama
Ahoj!

Troszkę się nie udzielałam, bo codziennie coś było do zrobienia :) Wczoraj miałam nalot teściowej i babci Mariusza i kupiły dla Dzidziaka śliczny ręcznik z kapturkiem i kocyk :) Mam wrażenie, że kocyków nigdy za wiele - a to na łóżku jak będę z dzidziulindą leżeć, a to do wózka, na ziemię do zabaw. Albo po prostu kocham kocyki i szukam pretekstu, żeby jeszcze pokupować troszkę :)))
Laktator wczoraj przyszedł i parę innych rzeczy takie drobnostki, zrobiłam listę tego co mam, tzn zaktualizowałam ją po czym z Mariuszem stwierdziliśmy, że już nie dużo nam brakuje, po czym zrobiłam kolejną listę porównującą z waszymi wyprawkami, wypisałam czego nie mam i wychodzi na to, że jeszcze w trzy du..., pierdółek bo pierdółek ale jednak trochę jeszcze trza się spiąć.

Nic to, idę odrobinę Was nadrobić i coś niecoś poszyć :D

Inomama - mój Kajtula taką wagę miał pod koniec 27 tc.

Ostatnia edycja:
Do góry