reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Kasieńka, ja na to pytanie ci nie odpowiem, bo prywatnie chodzę. płaciłam 150 zł za nie. mój mały będzie mieć rok i 3 miesiące jak dzidzia się urodzi. i to mój największy problem, jak on zareaguje na dziecko, jak mu to wytłumaczyć

reklama
kasienka ja bede robic badania w 12 tyg: usg + bhcg + test papa - ale ja dostałam skierowanie od lekarza z NFZ (bo mam 30 lat i poronilam w styczniu), normalnie takie badanie w wawie kosztuje 600 zł, ale mi na NFZ zrobia. A teraz ok 12 tyg jest tak, ze na normalnym USG sprawdza sie przeziernosc tak czy siak.

Dziewczyny mam inne pytanie- czy ktoras ma problemy tj. wzdecia, zaparcia? jak sobie radzicie? bo ja przestaje i cierpie....

z badaniami to ja nie wiem co mi tam ginka moja zleci. Mam 33 lata i dwie straty, ale pierwszą ciążę bezproblemową. No zobaczymy jak w końcu dojdę do tego gina, dzisiaj muszę się zarejestrować :tak:
Miałam wczoraj zrobić betę, taką porównawczą i też się jakoś nie zorganizowałam - jutro pójdę, bo dzisiaj nie mogę się spóźnić do pracy :)
Michalina, ja na zaparcia łyżkę otrębów pszennych pożeram i popijam szkl. wody (tylko codziennie trzeba) :tak:

Witaj Ewuniek85 :)

Ostatnia edycja:
michalina mnie na szczęście wzdęcia omijają..co wiecej..mam chyba odwrotną sytuacj,e..:p ale to dlatego ze praktycnie codziennie jem kiwi a ono ma bardzo duzo błonnika:):)

Ja dzisiaj wizyta u ginki i mam nadzieje zobaczyc i posłuchac moje Maleństwo:)

Kasia trzymam kciuki

Delewarre ja bym chyba sie upominala o te badania

Michalina ja na zaparcia w popprzedniej stosowalam otreby pszenne rozmieszane z jakims jogurtem, super pomagalo i regiulowalo jelita

Vinga no wlasnie ja bym nie wiedziala jak wytlumaczyc takiemu maluchowi

mnie w poprzedniej ciąży nic oprócz zgagi nie męczyło. to jakby którąś dopadło to migdały są świetne na zgagę. żadne mleko, Rennie czy inne wynalazki mi nie pomagały. a na zaparcia łykać probiotyk, np. lacidofil (mi pomagało, po porodzie miałam z tym problemy), a na wzdęcia po prostu zmiana diety na bardziej lekkostrawną. espumisan chyba można brać w ciąży

Kasieńka, a twoje dzieciątko rozumie już co nieco? ja właśnie tego najbardziej się boję, że nie zrozumie co to za mała istotka ;)
Ikasia, &&& za wizytkę, fajnie jakbyś serduszko już zobaczyła :tak:

Vingawlasnie nie rozumie jeszcze za wiele ... dopiero zaczyna cos czaic ale mysle ze jeszcze chwile to potrwa... ale jak widze takie poltoraroczne zlobkowe juz takie bardzo kumate jest

Ja duzo rozmawiam z moja cora.ale szczerze Wam powiem ze nie do konca rozumie.Ma 20 mies. Ale jeszcze jest glupiutka..poki dzidzius sie nie pojawi na 100proc nie zrozumie

Jak sie pojawi dzidzius, to maluchy szybko zrozumieja. Na razie jeszcze nie ma co tlumaczyc, bo jestesmy na wczesnym etapie. Mozna zaczac cos delikatnie mowic, jak bedzie brzuszek. Pokazywac, ze tu jest dzidzius. Ze siostrzyczka lub braciszek.

reklama
Do góry