reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Kajtek ja tez mam 2 komplety 56 i 3 komp 62 tyle biorę do szpitala większość ubranek mam 68 bo dzieci szybko rosną oczywiście wszystko zależy od tego jak długie sie urodzi :) niestety tyle rzeczy jest potrzebnych ze te torby i tak sa napakowane ja tym razem muszę nabrać na zapas bo niewiem czy moj R będzie mógł mi podrzucic jak mi zabraknie czegokolwiek bo ktos musi z Julia zostać a wszyscy łaskę robią wiec nie będę sie prosić nikogo :(

nisiao ja na takie przeziębienie od lekarza dostałam rutinoscorbin 3 razy po 2 tabletki na gardło tantum verde do psikania i nic wiecej kazał pić herbatę z miodem leżeć w lużku ile sie da ( w moim przypadku sie nie da )
proszek kupiłam lovela i takiego tez uzywalam przy Julii

Ostatnia edycja:
reklama
kajtek napisalam ci na zakupowym ;P nisia ja tez juz bede pakowac mysle ze w ciagu tygodnia łiii ;D nisiu kup jakis dzieciecy obojetnei np.lovela,dzidzius albo ten dla alergików bialy jelen :) szukaj jak najtaneij :)

dopiero teraz przeczytalam XD

tak powoli pakuje ..:p

magsus to tak jak ja heh ... bo mój P bedzie musial z dziewczynkami zostac a nie chce sie prosic tesciowej zeby z łaska przyszła XD wiec wezme i 56 i 62 ogólnie chcialabym sie zmiescic w 2 torbach ale ehh nie wiem czy sie to uda ..:p fotelik i kombinezon tonaszykuje w domu tojak P bedzie mnie odbieral to przywiezie..:"p

puki co poluje na jakies fajne okazje z ubrankami wlasnie w wiekszych rozmiarach.. bonarazie tonajwiecej mam 56 i 62 wiekszych tez sie znajdzie ale to kilka szytuk :p

Ja kupilam lovela bo bylna promocji w rosmanie jeden za 15 zł a drugi za 50%ceny

Ostatnia edycja:
No a kombinezon kupiłam 68 był drogi i niepotrzebnie tak zaszalalam bo tydzien po jego zakupie dostałam ładne prawie nie używane teraz mam ich tyle ze nie mam gdzie tego trzymać ale wybiore 2 a pozostałe oddam komuś mam teraz tyle koleżanek w ciazy ze napewno któraś weźmie :)

68 to już wielkie ubranka ! niektóre berbecie wchodzą w nie dopiero w wieku 4 a nawet 5 miesiecy. A niektóre nawet 6
Mojego brata córeczka ma 3 miesiące i nosi 62 i luźne są.
ja ssałam tabletki Isla i mi pomagało bardzo . te polecam, mozna spokojnie

z tym praniem to trochę moim zdaniem za wcześnie. Z kupowaniem nie ;)
Byłam w 5-10-15 ( mam raptem 5 minut spacerku i to po drodze do przychodni gdzie musiałam iść ) i ceny są potworne !! poszalali. 60 zł za pajacyk welurkowy albo 70 za sukieneczke na 6m. odwaliło im jak nic. przeleciałam przez sklep i jedyne co znalazłam w rozsądnej cenie to czapki ( ale moje dzieci czapek maja od groma). Pozostałe ceny z kosmosu. Potem zachaczyłam o ccc w ramach rekonesansu. Za same buty dla Kini na zimę zapłacimy 120 zł najmniej :( za Kuby tyle samo . I to będą buty na jeden sezon tylko ! to moje sa tańsze bo po 98 ! i ja pochodze ze 3 sezony najmniej ! ( i tu myśl - dwie dziewczynki rok po roku są tańsze niz parka !)
Na koniec empik ale nic nie znalazłam na pocieszenie.
Wyprawa bez dzieci ;) w zasadzie kupiłam banany i tyle bo nosić nie mogę.
Jutro dzwonie umawiac sie na wizytę na 9 października. fajnie bo umawiam sie na konkretną godzine telefonicznie :))

ja mam kilka rzeczy na 56 i większość na 62, 68 dopiero co zaczęłam kupować...

mąż przywieziony, wystraszył się i już zapisany jest do lekarza na 18.30, wyraża też chęć pobrania jutro krwi i nawet badania cukru... jestem w szoku :szok:

ja kombinezonik kupiłam w rozmiarze 62, i w ogóle najwięcej ubranek w tym rozmiarze mam. W 56 mam kilka sztuk, ale w 68 to jeszcze nie :-) Jeszcze trochę rzeczy mi zostało do kupienia, trochę dużo :-) No i moja mam wczoraj zamówiła mi na allegro śpiworek do wózka i fotelika - taką niespodziankę mi zrobiła :)
Ogólnie za kazdym razem jak idę na jakieś zakupy to coś tam dla maluszka zawsze przywlokę :tak:

reklama
Ale naskrobałayscie, ja zaraz po synka lecę, obiadek już przygotowany
Cleopatra Ania, ja bym na to nie pozwoliła, zeby tam został, podniosłabym bunt. Ma wrócić i koniec, co innego jakby mi ktoś pomagał, a nawet nikt się mną nie interesuje. Chyba bym jakiejś depresji dostała. Chciałam żeby mąż wrócił na początku października, ale puszczą go po montażu budynków, które maja być około 15 października, czyli można spodziewać się że pod koniec października tu będzie. Tyle to mogę jeszcze wytrzymać
Anbas oby to nie jelitówka, dużo zdrówka dla synka
A co do blizn po porodzie, u mnie jest bardzo gruba biała blizna. Mozesz czymś łagodzacym się podmywac, Tatum Rosa na przykład .
Anbas ja bardzo boje się tego popękania, dlatego będę walczyć o CC, jak sie nie uda, będe próbować w prywatnych klinikach. Po prostu nie dam się, jeszcze pochwa, pochwą, większość kobiet pęka, ale obawiam się o dobyt i zwieracze. Wiem, ze blizny juz się nie rozciągnął i pękną, czyli czekałaby mnie powtórka przy porodzie SN, a na to nie pozwole :angry:
Vinga super, ze juz zdrowiejesz
Agagsm, ja przy parciach nawet słówkiem nie pisnełam, wiedziałam, ze jest za długo i jest to niebezpieczne dla dziecka. WKółko tylko krzyczeli, oddycha, oddychaj bo dziecko się dusi i przyj, bo się udusi. Nie było to motywujące, ale starałam się ze wszytskich sił. Lekarz musiał wyduszać ze mnie dziecko. Dobrze, ze dla dziecka wszytsko dobrze sie skończyło. To najważniejsze.
A żeby mieć CC to będe stawać na głowie, spróbuje załatwić w naszym szpitalu, jak nie to w jednej prywatnej klinice mama dogadane, ael do grudnia jest remont, a ja juz w grudniu mogę się rozpakować. Będę próbować w drugiej klinice jak mąż wróci. Tak zeby być juz pewną na 100% CC, bo inaczej oszaleję ;-)
Malinka zdążycie z wszytskim, spokojnie. Daj znać co u męża, 3 majcie się :-(
Hope ja zdaję sobie sprawę, że CC nie jest takie wspaniałe, bo różnie po nim bywa, ale po prostu, bardziej boje się o tamte miejsca. Nie mogłam się wysikac a co dopiero wypróżnić. O komforcie w łóżku nie wspomnę, pół roku się leczyłam, póki cokolwiek się udało
Kajtek w razie czego naszykuj gdzieś w domu i mąż dowiezie. Nigdy nie wiadomo ile będziesz w szpitalu, ja byłam 9 dni. Ubranka i pampersy nam dawali, ja wychodząc musiałam zostawić śpiochy i kaftanik nowe, pampersy 1, chusteczki i 2 pieluchy tetrowe. Za to bardzo potrzebowałam koszul i staników do karmienia
Rozmiar 56 straczy. Chyba ze ci z góry powiedzą, ze dziecko bedzie ponad 4 kg wazyło, to wtedy 62
Nisiao ja prałam w Loveli, a kombinezon mam w rozm 0-3 miesiąca to chyba rozmiar 56-62
Anisen super zakupy. JA tez uważam, ze na pranie za wczesnie, no chyba, ze popakować szczelnie w jednorazówki

Do góry