reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Bandyta 27,5 tygodnia to już wkraczasz w III trymestr ;-). Jeszcze 7 miesiąc wspominam miło, ale dalej to nie bardzo ii jeszcze upalne lato

Dziewczyny przyjmuje codziennie
Prenatal Clasic 1x1, urosept 2x2, Urinal 2x1, Rutinoscorbin 2x1, OmegaMedica 2x1, Mahnes z B6 Chela Mama 1000mg 1x1. Na noc Melisa plus z Magnesem i B6, zaczęłam Calcium płynne 1x1
A rano łapią mnie potworne skurcze łydek, no co jest, przecież biorę regularnie witaminy i całą resztę . Dlaczego tak się dzieje

reklama
laski która z was juz korci tak jak mnie zeby spakowac torbe do szpitala zeby sobie lezala gotowa ? nie boje sie wczesniejszego porodu poprostu chcialabym miec spokój ;) macie tak czy tylko ja jestem wariatka?:)

Bluelovi ja już najchętniej wszystko bym naszykowała i leżała do stycznia się nie ruszała, żeby wcześniej nie urodzić. A tu jeszcze remont. To wszystko mi się pobrudzi. Więc wszystko po remoncie, czyli pewnie konec listopada - grudzień

normalnie rozumeim cie bez słow :) hihi ja mam ten luksus zeremoncik m robil jak bylam w ciazy z luska :) i teraz juz mam wszystko wyprasowane w komodzie to mówie a moze torba :) hihi te wicie gniazda to ja mam juz łohoho jak czytam czasmi w necie ze dziewczyny przed wyjazdem do szpitala pakuja torbe albo w 35 tyg. dopiero to mi sie wlosy jeza :DD ja bym nei wytrzymaala ciagle by mis ei wydawalo ze moge wczesneij urodzic i bym nie spala po nocy i myslala :D

No ja niestety muszę poczekać, najpierw na męża później na koniec remontu. Tylko będzie się dłużył jak mąż będzie sam robił po godzinach i to mnie załamuje. Myślałam, ze wróci na początku września a tu koniec października wyjdzie 30tc

Dzień dobry :) pobudka dziś o 7 corcia sie wyspala i obudziła z płaczem bo tatusia nie ma pojechał w nocy do pracy :(
dziewczyny od jakiegoś czasu nie mogę oddychać nosem nie mam kataru a mimo to mam uczucie jak bym tam coś miała jak oczyszczam nos to krew mi leci w nocy przez to spać nie mogę :( wczoraj przed snem siedziałem przy oknie zeby powdychac powietrza bo takie mnie duszności dopadly ze cała mokra byłam zmierzylam ciśnienie i było ok .
Ciśnienie muszę mierzyć i tak 2 razy dziennie bo na każdej wizycie mam szał teraz miałam 155/ 93 a tak zazwyczaj 135/90 tylko najlepsze jest to ze w domu mam takie 125/80 wiec lekarz podejrzewa ze mam ciśnienie faruchowe na widok lekarza.
Weekend miałam szalony czyli bieganie po sklepach ale dla maluszka oprócz tego wózka i becika nic nie kupiłam bo Julii musiał kupic troche ciuchów na zimę . Dzieci tak szybko rosną ze szok:) pościel powłoki zmieniłem bo w ikei fajne promocje były a wszystko juz miałam takie sfatygowane ze az mi nie przyjemnie pod tym spać było ;) !
Zreszta wszystkie zakupy mi sie zwaliły na teraz Robert przytyl chyba razem ze mną hehe bo tak mu brzuch wywalilo ze w spodnie sie nie mieści :)

blue moja torba szpitalna jest spakowana juz od dluzszego czasu, bo juz 3 razy jechalam na pogotowie a raz lezalam w szpitalu i tak jej nie rozpakowuje, tylko piore co trzeba i wkładam z powrotem, tzn nie mam w niej typowo rzeczy porodowych, czyli koszuli do karmienia, podkładów no i ubranek dla synka, ale wiesz to sie dorzuci w razie potrzeby, na razie mam nadzieje ze jeszcze nie musze tego tam wkladacktoras pisala o zatkanym nosie i krwi z niego lecacej przy smarkaniu, moze to efekt przekrwionych śluzówek, mi np leci krew z dziaseł przy myciu zebow a miesiac temu bylam na konsultacji u stomatologa i nic sie nie dzialo wiec to chyba tez wynika z uroku ciąży

Dzień dobry mamusie:)
Ahoj!

Jaguś - tyle sprzątania to dom pewnie nie jakoś wygląda a rewelacyjnie :D

Bandytka właśnie może jeszcze w piątek dom wyglądał fajnie ale w powietrzu było jeszcze tyle kurzu że dziś już w ogóle nie widać że dopiero co było sprzątane:dry: No normalnie pochlastać się idzie ale dziś już tylko podłogę umyję i na tym zakończę swoją działalność;-)

Blue, ja trochę jak Marika - przez ciągłe wykańczanie domu nie biorę się za to bo też by obrosło kurzem, no i z tego samego powodu odwlekam kompletowanie wyprawki jak tylko mogę bo nie ma takiego miejsca w którym by sobie to mogło spokojnie leżeć:)

Magsus ja co prawda nie mam teraz problemów z nosem ale jak więcej mówię to zauważyłam że oddycham jak stary astmatyk, aż mi tchu brakuje;-)
A to co piszesz o nosie to tak jak myśli Dona mi też się wydaje że to wynika z przekrwienia śluzówek, ja i bez ciąży nieraz tak miałam ale to były takie niteczki krwi na chusteczce a nie żadne krwotoki.
Mój m też jest w ciąży razem ze mną, jakiś miesiąc temu zmierzyłam ile ma w pasie i się śmiertelnie obraził jak okazało się że ciągle go nie dogoniłam;-) Teraz już pewnie jesteśmy na podobnym etapie, ale już się nie mierzę;-)

Blu ja torbę spakowałam z tych samych względów co Dona,w razie czego żeby była,pamiętam ile razy leżałam w poprzedniej ciąży w szpitalu i teraz wole być gotowa na wszystko,biore torbę i jadę w razie co:tak: a taką typowo porodową to spakuje pewnie w grudniu:-)

reklama
Witam laseczki :)

Normalnie mam jakąś depreche jesienną . Nawet pisać sie nie chce. Do tego przy komputerze siedzieć nie da rady tak plecy mnie bolą... Jakis kryzys mnie dopadł/ Ma zaległości, potrzebuje mobilizacji do nadrobienia wątku:szok:

U mnie dzien jak codzien wiekszosc czasu sama Z Natanielem , w kolo to samo przedszkole, obiad , potem prowadze małego na angielski i kółko plastyczne . I nic dosłownie nic sie nie chce. Kiedy ten styczen?

Blue ja o torbie juz pare dni mysle, zeby w cholere spakowac :)

Do góry