reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Nisiao ja jakiś miesiąc temu robiłam sobie tą nasiadówkę, bo tak jak ty już wytrzymać nie mogłam. To tylko zewnętrzne to nie zaszkodzi. Pewnie w poniedziałek i tak pójdziesz do gina po jakiś antybiotyk dopochwowo, ale do tej pory musisz jakoś radzić domowymi sposobami

reklama
A ja ggrzubka mialam chyba raz w zyciu...ale jakos tak nie wierze tej gince mialam wtedy 18 lat i nic mnie nie pieklo nie swedzialo i uplawy byly normalne, a chyba jak sie zalapie raz to pozniej ma sie tendencje co ? W ciazy nie mialam, albo o tym nie wiedzialam, bo tu zobaczyc gina to rarytas hehe, ale nie mam uplawow ani swedzenia czy pieczenia. Wiec wpolczune wam dziewczynki z tymi dolegliwosciami, ale jak to sie mowi jak nie urok to... mi dokuczaja inne "dolegliowsci" ciazowe i chyba jednak wolalabym ggrzybka heh

Akuku a ja wiecznie coś mam, nawet 2 razy miałam wypalaną nadżerkę, miało pomóc, ale ja zmian nie widzę. A teraz w ciąży w kółko coś mi dokucza :wściekła/y:

Marika jutro spróbuje dodać zdjęcia ale nie obiecuje bo ja jestem ciemna z ta obsługa komp ipadów wstyd sie przyznać ale tak jest :sorry2:
Ty miałas wypalaną nadżerke ???? Bo wiesz ja po porodzie miałam zamrażana bo moja gin powiedziała ze juz sie nie wypala i moze dobrze bo o wypalaniu sie nasluchalam ze to boli zreszta widziałam kol po tym zabiegu to było jakieś 7 lat temu ledwie chodziła a zamrazanie nic nie bolało tylko oczywiście jak sama nazwa wskazuje troszkę zimno mi w dziurce było :-D
Nisiao nawet na nocnej pomocy lekarskiej ci przepisza coś bezpiecznego bardzo mi sie nie podoba to co piszesz bo ja miałam to samo kurcze w nocy to sie nawet nie kontrolowalam i przylapalam sie na tym jak drapie swoje krocze :szok:A po tym było jeszcze gorzej :(
No a rzeczywiście promocja niezła i tak siedzimy z Robertem i oglądamy wszystkie części tego wózka moze coś uszkodzone ??? Ale raczej nie :) myśle jednak ze chodzi o to ze nosidelko jest maxi- cosi chociaz ja sie nie znam do większości tych wózków nosidelko jest tej firmy a reszta innej no i w gondola i spacerowej części przeważa kolor turkusowy /brąz a nosidelko jest brązowy kremowe ale ogólnie pasuje. Będę starała sie wstawić te zdjęcia to same zobaczycie :)

Trochę czytałam o rzeczach prawnych, pewnie jeszcze trochę i u nas będzie wrzał ten wątek.
Magsus, tak miałam w grudniu 2012 roku. I to 2 wypalanki. Pierwsza była ze znieczuleniem, nie bolało. Jednak dałam po robocie, byłam sama, wymiana okien, sprzątnie, mycie itp. No i wszystko mi oderwało się, po 2 tygodniach miałam drugą wypalankę i ta już bolała :angry: Mam nadzieję, ze przez to zdrowo donoszę ciążę. Bo ta szyjka po przejściach jeszcze po pierwszym porodzie

Marika ja juz taka spuchnieta chodzilam przed ciaza najbardziej puchly mi rece ale zaden madry lekarz do tej pory nie wie co jest tego przyczyna ;///a wiecie co jest smieszne?ze we wtorek jak bylam na wizycie wskazalo mi ze przytylam 5 kg w 4 tygodnie a wczoraj sie wazylam i wyszlo ze przytylam tylko 2kg!!(waga domowa wazy idento jak u gina) mysle ze zeszla ze mnie woda i ruszyla sie sytuacja z wc wiec juz nie bede sie przejmowac ze robie cos nie tak albo za duzo jem bo jem maloo czasami nawet za malo...
pokazywalam te rece i nogi ginowi i poloznej nic nie powiedzieli jak do nastepnej wizyty sie to nie zmieni to ich opieprze bo chodze prywatnie podobno najlepszy lekarz w miescie a najlepiej zwalic na mnie ze nabralam 5kg tluszczu w 4 tygodnie
Nisiao a biorac antybiotyk bralas osłonowe? zawsze trzeba o tym pamietac inaczej grzyb sie przypaleta, do tego badali cie na wszystkie strony wiec mozliwe ze ci podraznili okolice intymne
ja takie zoltawe uplawy mam teraz bo w badaniu czystosci pochwy wyszedl mi grzyb( oczywiscie nie wiadomo skad!!!!!)tez dostalam clotrimazolum pomoglo bardzo i do tego masc taka jednorazowego uzycia z aplikatorem dziwne to to bylo balam sie ze za gleboko sobie wsadze...
Sylka po wazeniu z wczoraj, gdy wyjasnila sie waga po zejsciu wody i po zaparciach wychodzi mi ze na razie przytylam ok 8 kilo z kawalkiem
Dona odpoczywac odpoczywac odpoczywac! a jak by cos cie niepokoilo natychmiast do lekarza;*
Inomama juz sie nigdzie nie wybieram bo bez was to nawet nie mam sie komu wyzalic;))

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki, dobrze że dziś niedziela bo będę miała czas żeby nadrobić co od wczoraj piszecie - m w piątek zabrał się za gipsowanie góry w domu i wieczorem wszędzie było czuć klimat świąt - warstwa białego pyłku na wszystkim - każdym meblu, podłodze, nawet ręcznikach i firankach... Masakra jakaś:no: Tak więc wczoraj od 9 rano do 21 cały czas sprzątałam, załapałam się na nadprogramowe mycie okien i pranie firanek, pralka chodziła cały dzień, ja latałam z mopem, odkurzaczem i ściereczkami ale za to dziś dom wygląda w miarę normalnie:)
Teraz m musi coś wymyślić by się tak nie kurzyło bo drugi raz taka wyrozumiała przy tym sprzątaniu nie będę;)

A ten problem z edytowaniem postów i buźkami miałam przez to że pisałam z laptopa m - on ma tam jakieś takie ustawienia że nie idzie się z tym dogadać:)

Nisiao liczę że clotrimazolum Ci pomoże bo to faktycznie dobra maść:) Spróbuj może jeszcze się podmywać tantum rosa, może też przyspieszy gojenie. Ja teraz bez infekcji myję się białym jeleniem z korą dębu typowo do higieny intymnej i jestem zadowolona, odpukać już od kilku tygodni mam spokój a męczyło mnie nieraz i 2-3 tygodnie:) Raz sobie jeszcze dodatkowo zaszkodziłam przez przytulanko z m, potem przy nawrotach tej infekcji z góry mówiłam że dopóki nie wyleczę to seksu zero bo tak jak piszesz aż czułam obrzęk i straszne pieczenie przy wejściu do pochwy:no:

Justyna fajnie że chcesz tak męża przeszkolić - ja mojego biorę ze sobą do szkoły rodzenia, może jak usłyszy co nieco od położnej to bardziej to przyjmie do wiadomości bo często ma chyba wrażenie że kobiety po prostu histeryzują...

Miejski bandyta takie klepki podłogowe to były 20-30 lat temu modne, a teraz ani to praktyczne ani fajnie nie wygląda:) A ładne panele idzie już całkiem niedrogo kupić więc myślę że macie rację:)

Magsus gratuluję zakupu - 1300 zł za cały zestaw to fajna cena:) Ja też zrobiłam krok do przodu bo pokazałam m kilka aukcji z wózkami X-Landera i chyba powoli do niego dociera że trzeba w końcu kupić;-)

Czikusia potwierdzam, bo ja po wypróżnieniu ważyłam kilogram mniej. Więc bardzo możliwe że to wszystko co zalega w organizmie może tyle ważyć. Tylko te puchnięcie jest jakieś dziwne, bo na to jest wcześnie. Możesz pójść rodzinnej spytać
Jaguś a więc masz przyczynę bólu gardła, to te szpachlowanie. My remontowaliśmy się do maja, to znam ten ból ;-). Potworne pieczenie w gardle

reklama
No najgorsze jest to że kurz dostanie się wszędzie mimo zamkniętych drzwi i sprzątania więc nie ma wyjścia, trzeba się przemęczyć przez te 3 m-ce:)

Do góry